HD PENTAX-D FA 15-30 mm F2.8 ED SDM WR

1.799,99 €

Een ultragroothoek- en zoomlens met een groot diafragma voor digitale spiegelreflexcamera's uit de PENTAX K-serie, geschikt voor scherpe beelden in hoge resolutie.

Wanneer deze zoomlens op de digitale full frame-spiegelreflexcamera in 35 mm-formaat PENTAX K-1 wordt bevestigd, heeft hij een brandpuntsafstandsbereik van 15 mm (ultragroothoek) tot 30 mm (groothoek).* Dankzij het overdreven perspectief dat zo kenmerkend is voor ultragroothoeklenzen en de mogelijkheid om foto's in hoge resolutie te maken kun je onderwerpen, met name bij landschapfotografie, dynamisch en meeslepend vastleggen. Door de behandeling met de door PENTAX ontwikkelde HD Coating produceert de lens duidelijke en gedetailleerde foto's met voldoende licht van rand tot rand. Tegelijkertijd worden chromatische aberratie, vervormingen en coma tot een minimum beperkt. Het grote maximale diafragma van F2.8 is ook handig wanneer je nightscapes en sterrenluchten fotografeert. De ingebouwde SDM ('Supersonic Direct-drive Motor') zorgt voor stille automatische scherpstelling op hoge snelheid.

* Wanneer deze zoomlens op een digitale spiegelreflexcamera van PENTAX met APS-C-beeldsensor wordt bevestigd, heeft hij een brandpuntsafstandsbereik van 23 tot 46 mm.

Opslaan in verlanglijst

Belangrijkste mogelijkheden


Uitzonderlijk fotografievermogen.

Wanneer deze zoomlens op de digitale full frame-spiegelreflexcamera in 35 mm-formaat PENTAXK-1 wordt bevestigd, heeft hij een brandpuntsafstandsbereik van 15 tot 30 mm. Dankzij het overdreven perspectief kunnen fotografen spectaculaire landschapfoto's maken. De brandpuntsafstand van 30 mm bij telezoom maakt de lens bovendien bruikbaar voor gewone toepassingen, zoals snelle foto's.


Modern optisch ontwerp

Deze zoomlens bevat drie optische glaselementen met extra lage spreiding en drie asferische optische elementen. Hij bestaat in totaal uit 18 elementen in 13 groepen en levert beelden in hoge resolutie die zelfs aan de randen van het beeldveld nog een hoog contrast hebben. Tegelijkertijd worden chromatische aberratie, vervormingen en coma effectief geminimaliseerd.


Zoomlens met groot diafragma en een maximaal diafragma van F2.8

Omdat deze zoomlens een maximaal diafragma van F2.8 over zijn gehele zoombereik heeft, is hij veelzijdig genoeg om voor tal van verschillende onderwerpen en scènes te worden gebruikt - of het nu gaat om landschappen, nachtfotografie of sterrenluchten. Ondanks de extra grote groothoek kan hij het onderwerp vastleggen met een uitstekend bokeh-effect. Zelfs bij macrofotografie kan hij bij zijn minimale scherpstelafstand van 28 mm onderwerpen vastleggen met een prachtige scherptediepte.


Ingebouwde SDM ('Supersonic Direct-drive Motor')

Dankzij de gloednieuwe 'Supersonic Direct-drive Motor' (SDM) kan deze zoomlens stil en op hoge snelheid automatisch scherpstellen, zodat je snel kunt reageren op alle soorten onderwerpen.


Weerbestendige constructie

Speciale afdichtingen in de hele body zorgen ervoor dat deze zoomlens een betrouwbare weerbestendige constructie heeft en dat water effectief buiten de lens wordt gehouden. In combinatie met een weerbestendige digitale spiegelreflexcamera van PENTAX beschik je over een duurzaam en betrouwbaar digitaal fotografiesysteem dat superieur presteert in veeleisende omstandigheden - zelfs in de regen of mist of op locaties waar water en nevels aanwezig zijn.


HD-coating voor heldere foto's

De lens is behandeld met een meerlaagse HD-coating van hoge kwaliteit.* In vergelijking met gewone coatings met meerdere lagen garandeert deze originele coating van PENTAX een hogere lichtdoorlating en minder weerspiegeling. Zo krijg je heldere foto's met een hoog contrast, zonder flare en ghosting - zelfs bij veeleisende omstandigheden zoals tegenlicht.

* HD staat voor 'High Definition'.


Andere kenmerken

・Quick-Shift-scherpstelsysteem om snel te schakelen tussen automatische en handmatige scherpstelling: houd de ontspanknop half ingedrukt en draai aan de scherpstelring nadat door het autofocussysteem van de camera op het onderwerp is scherpgesteld.

・Rond diafragma met negen lamellen voor een glad en prachtig bokeh-effect met minder strepen van heldere lichtbronnen.

・SP-coating ('Super Protect') aan de voorzijde om effectief water en vet af te stoten.

Gerelateerde items

Productspecificaties

ITEM NUMMER
Artikelcode21280
TECHNICAL SPCIFICATIONS
Focal length equivalent to 35 mm format23-46mm (monté sur un reflex PENTAX numérique APS-C)
Maximum aperture

F2.8

Minimum aperture

F22

Number of Diaphragm Blades

9

Rond diafragma (15 mm: F2.8-4 30 mm: F2.8-5.6)

Diafragmaregeling: volledig automatisch

Angle of View

111-72° indien bevestigd aan full frame spiegelreflexcamera's in 35 mm-formaat van PENTAX

86-50° indien bevestigd aan digitale spiegelreflexcamera's van PENTAX met APS-C-beeldsensor

Construction

18 elementen in 13 groepen

Smallest object distance/magnification

0,28 m

Magnification

0,20x

Mount

KAF3

Weight

ca. 1040 g

Dimensions (Length x Diameter)

ca. 143,5 mm x 98,5 mm

Kit Content

Ingebouwde lenskap (vast)

Lensdop O-LW98A

Lenshoes S120-160

Lensdop voor K-vatting

Features

HD-coating

SP-coating (Super Protect)

WR (weerbestendig)

SDM

Quick-shift-scherpstelsysteem

Optional AccessoriesObjektivreinigungsstift
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:HD PENTAX-D FA 15-30 mm F2.8 ED SDM WR
Uw waardering