HD PENTAX-D FA 21mmF2.4ED Limited DC WR

Vanaf 1.499,00 €

Dit ultra-groothoekobjectief is ontwikkeld als het nieuwste model van de PENTAX Limited-serie - bekend om de buitengewone aandacht voor elk detail, van de kenmerkende beeldweergave tot het kenmerkende uiterlijk met de machinaal bewerkte aluminium lensbehuizing - en dekt de beeldcirkel van 35mm full-frame digitale SLR-camera's. In de PENTAX Limited line-up is het ook de eerste D FA-serie lens die is ontworpen om de visuele kenmerken van digitale beelden te optimaliseren. Dit maakt deel uit van PENTAX's ambitie om een niveau van beeldprestaties te bereiken dat niet simpelweg in numerieke waarden kan worden gemeten. Het legt de bestaande sfeer en het levensechte gevoel van diepte van de scène vast, en maakt het fotograferen plezierig voor de gebruiker - essentiële elementen van de PENTAX Limited serie. De 21mm ultragroothoek brandpuntsafstand, niet eerder beschikbaar in de FA Limited serie, voegt een nieuw perspectief van visuele expressie toe aan de Limited serie. Verkrijgbaar in zwart en zilver.

With this product, you earn 7495 loyalty points.
Opslaan in verlanglijst
With this product, you earn 7495 loyalty points.

HD PENTAX-D FA 21mmF2.4ED Limited DC WR

Een ultragroothoekobjectief voor snapshots dat zowel dichtbij als veraf opvallende beelden oplevert en een natuurlijk, prachtig bokeh-effect creëert voor onderwerpen zoals een met schelpen bedekt strand met een achtergrond van brekende witte schuimkoppen en de verre horizon

Dit is het eerste objectief uit de D FA Limited-serie met een 21 mm ultra-groothoek.

Bij gebruik voor onderwerpen op afstand, zoals landschappen, levert het een scherp, helder beeld over het gehele beeldveld, waarbij bladeren en takuiteinden in detail worden weergegeven en zelfs de vochtigheid van mistige ochtenden tot uitdrukking wordt gebracht. Bij close-range fotografie kunt u het onderwerp benaderen tot op een afstand van slechts zeven centimeter van de voorkant van het objectief, zodat u beelden met een overdreven perspectief kunt vastleggen door te profiteren van de ultragroothoekbrandpuntsafstand. Bij close-range fotografie zorgt het voor een mild bokeh (onscherp) effect op de achtergrond terwijl het hoofdonderwerp scherp en scherp in beeld wordt gebracht. Omdat de achtergrond geleidelijk en subtiel onscherp wordt, behoudt het beeld de overheersende sfeer van de hele scène. Met dit objectief kunt u het plezier van fotografie ervaren door de beeldkenmerken te wijzigen afhankelijk van de opnameafstand en het gekozen diafragma.

Het optiek bevat vier optische elementen van ED-glas (Extra-low Dispersion) en één optisch element van Super ED-glas (Extra-low Dispersion) om chromatische aberratie te minimaliseren en kleurvervaging te voorkomen, niet alleen in het hoofdfocusgebied, maar ook in de omringende defocusgebieden. Het beschikt ook over een optisch element met grote opening en negatieve meniscus, een biconvex asferisch optisch element van glas-mold en een optisch element van glas met hoge refractie in de eerste lensgroep, om ondanks het ultragroothoekontwerp de totale omvang te beperken en uitstekende beeldprestaties te leveren voor scherpe, zuivere beelden zonder enige wazigheid, zelfs in de randgebieden.

De lens werd ook onderworpen aan een reeks beeldkwaliteitsbeoordelingen om de sfeer en de weergave van de opgenomen beelden te optimaliseren - eigenschappen die niet louter in numerieke waarden worden uitgedrukt.
Het ontwerp van het exterieur heeft een hoogwaardige afwerking en een solide uiterlijk dat mogelijk wordt gemaakt door het gebruik van een metaalachtig materiaal. De machinaal bewerkte aluminium lenscilinder zorgt voor een gevoel van precisie; de fijne details leiden tot de indruk van kleinere afmetingen; en de geanodiseerde onderdelen* aan de buitenkant projecteren een beeld van kwaliteit en schittering. Dankzij deze uitzonderlijke kenmerken geeft dit objectief meer plezier en inspiratie aan uw fotografie. * Het anodiseringsproces wordt alleen toegepast op het zilveren model

*Gebruik het nieuwste updateprogramma van Digital Camera Utility 5 wanneer u beelden bewerkt die met dit objectief zijn gemaakt met Digital Camera Utility 5. Als de softwareversie oud is, kan de naam van deze lens niet correct worden weergegeven. Digital Utility 4 en lager kunnen de naam van deze lens niet correct weergeven.

 

  Kenmerken/ specificaties

  Een hoogwaardige lens met een geoptimaliseerde beeldweergave en hoogwaardige afwerking

  Trouw aan het ontwerpconcept van de Limited-serie, werd deze lens ontwikkeld met het doel een onderscheidende visuele expressie te bieden. Dit kon alleen worden bereikt door een reeks beeldkwaliteitsbeoordelingen uit te voeren aan de hand van een groot aantal gemaakte opnamen, samen met diverse numerieke evaluaties met meetinstrumenten.

  Om het ontwerp aan de buitenkant nog aantrekkelijker te maken, zijn de objectiefcilinder, de zonnekap en de lensdop tot in de perfectie bewerkt. De lens zelf is afgewerkt met de grootst mogelijke aandacht voor afwerking, waaronder een met shippoyaki (cloisonné) afgewerkte vattingswijzer om de lens nog gemakkelijker te kunnen monteren.

  Wisselende beeldkenmerken op basis van het gekozen diafragma en de afstand tot het onderwerp

  Op oneindig biedt dit objectief een gelijkmatige beeldweergave, zelfs aan de randen, zonder enig spoor van wazigheid. Bij gesloten diafragma's levert het een scherp, helder beeld met een hoge resolutie over het gehele beeldveld.

  Bij close-range fotografie levert het scherpe, heldere beelden op van onderwerpen die zich in het scherpstelvlak bevinden, waarbij de verre achtergrond geleidelijk en subtiel onscherp wordt. Hierdoor ontstaat een beeld waarin het onderwerp lijkt te zweven tegen de onscherpe achtergrond, waardoor de levensechte sfeer van die specifieke scène opnieuw wordt gecreëerd. Met dit objectief kunt u genieten van de overgang van beeldweergave, afhankelijk van het gekozen diafragma en de afstand van het onderwerp op het moment van de opname.

  Uitzonderlijk optisch ontwerp om beeldonscherpte te minimaliseren - een probleem dat typisch is voor ultragroothoeklenzen - zelfs aan de randen

  Door de integratie van een optisch element met grote opening en een biconvex asferisch glasvormig optisch element, staat dit objectief garant voor uitstekende beeldprestaties voor scherpe, zuivere beelden zonder enig spoor van wazigheid, zelfs aan de randen. Bovendien helpen vier optische elementen van ED-glas (Extra-low Dispersion) en één optisch element van Super ED-glas (Extra-low Dispersion) chromatische aberratie tot een minimum te beperken.

  HD-coating voor verbeterde beeldprestaties

  Dit objectief is voorzien van de originele HD-coating van PENTAX*. Vergeleken met conventionele meerlaagse coatings zorgt deze hoogwaardige meerlaagse coating voor een hogere lichttransmissie met minimale reflectie, terwijl flare en ghost images effectief worden geminimaliseerd, zelfs bij veeleisende lichtomstandigheden zoals tegenlicht. Deze coating verbetert de beeldkwaliteit van dit objectief uit de Limited-serie nog verder en zorgt voor een sterk verbeterde scherpte.

  * HD staat voor High Definition.

  Cirkelvormig diafragma met acht lamellen voor prachtige lichtbundels en bokeh-effect

  Dit objectief bevat een nieuw ontworpen diafragma-eenheid met een cirkelvormig diafragma, dat een prachtig bokeh (defocus)-effect oplevert bij open en grotere diafragmaopeningen. Deze eenheid beschikt ook over een diafragmamechanisme met acht lamellen om prachtige lichtstralen vast te leggen bij nachtlandschapsfotografie.

  Betrouwbare, luchtdichte weerbestendige constructie voor gebruik in de regen en mist en op plaatsen waar veel water op kan spatten

  Voor gebruik onder veeleisende omstandigheden - zoals aan het water of bij plotselinge regenval - beschikt het objectief over een betrouwbare, weerbestendige constructie. Het bevestigingsgedeelte aan de camerabehuizing en andere beweegbare onderdelen, zoals de scherpstelring, zijn allemaal ontworpen om het binnendringen van regen en water in het binnenste van de lens te weerstaan.

  Andere kenmerken

  • Ingebouwde DC motor voor een soepele, stille werking van de autofocus met minimale geluidswerking.
  • SP (Super Protect) Coating om vuil en vlekken van het lensoppervlak aan de voorkant af te stoten
  • QFS/A (Quick-Shift Focus System) voor onmiddellijke overschakeling naar de handmatige scherpstelmodus zonder omschakelen van de scherpstelmodus, nadat het onderwerp scherp is gesteld door het autofocussysteem van de camera
  • K-AF4 Vatting*

   * GEBRUIKSAANWIJZING:
   Dit objectief is voorzien van een KAF4-lensvatting die compatibel is met een elektromagnetisch diafragmabesturingssysteem. Camera's die compatibel zijn met dit systeem zijn K-1 Mark II, K-1, K-3 Mark III, K-3 II, K-3, KP, K-70, K-S2, K-S1 en K-50. Voor de K-1, K-3 II, K-3, K-S2, K-S1 en K-50 moet de firmware van de camera worden geüpgraded naar de nieuwste versie.

   Als dit objectief wordt gemonteerd op een camera zonder de juiste firmware-update, wordt het diafragmabesturingsmechanisme inactief, waardoor het onmogelijk wordt een correcte belichting te verkrijgen.

  Sample Images

  Diafragma: F2.8, Sluitertijd: 1/20sec, Belichtingscorrectie: -1EV, Brandpuntsafstand: 21mm, Witbalans: Auto, ISO-gevoeligheid: 100, Instelling: Helder, Opgenomen door PENTAX K-1 Mark II

  Diafragma: F2.4, Sluitertijd: 1/200sec, Belichtingscompensatie: -1.3EV, Brandpuntsafstand: 21mm, Witbalans: Auto, ISO-gevoeligheid: 400, Instelling: Helder, Opgenomen door PENTAX K-1 Mark II

  Diafragma: F2.4, Sluitertijd: 1/500sec, Belichtingscompensatie: -0.7EV, Brandpuntsafstand: 21mm, Witbalans: Auto, ISO-gevoeligheid: 100, Instelling: Helder, Opgenomen door PENTAX K-1 Mark II

  Diafragma: F2.8, Sluitertijd: 1/800sec, Brandpuntsafstand: 21mm, Witbalans: Auto, ISO-gevoeligheid: 200, Instelling: Helder, Opgenomen door PENTAX K-1 Mark II

  Diafragma: F2.4, Sluitertijd: 1/80sec, Belichtingscompensatie: -0.7EV, Brandpuntsafstand: 21mm, Witbalans: Auto, ISO-gevoeligheid: 200, Instelling: Helder, Opgenomen door PENTAX K-1 Mark II

  Diafragma: F2.4, Sluitertijd: 1/200sec, Belichtingscompensatie: -0.3EV, Brandpuntsafstand: 21mm, Witbalans: Auto, ISO-gevoeligheid: 200, Instelling: Helder, Opgenomen door PENTAX K-1 Mark II

  Diafragma: F2.4, Sluitertijd: 1/100sec, Belichtingscompensatie: -0.7EV, Brandpuntsafstand: 21mm, Witbalans: Auto, ISO-gevoeligheid: 200, Instelling: Helder, Opgenomen door PENTAX K-1 Mark II

  Gerelateerde items

  Productspecificaties

  ITEM NUMMER
  Artikelcode28040 (black), 28050 (silver)
  TECHNICAL SPCIFICATIONS
  Focal length equivalent to 35 mm format

  21mm

  Equivalent to 32mm in 35mm format
  (when attached to PENTAX APS-C size DSLR cameras)

  Maximum aperture

  F2.4

  Minimum aperture

  F22

  Number of Diaphragm Blades

  8

  Rounded diaphragm (21mm:F2.4-F4.5)

  Angle of View

  92°

  68°
  (when attached to PENTAX APS-C size DSLR cameras)

  Construction

  11 elements in 8 groups

  Smallest object distance/magnification

  0.18m (0.6ft.)

  Magnification

  0.26x

  Filter size

  67mm

  Mount

  KAF4

  Weight

  approx. 416g
  (approx. 14.7oz.)

  Dimensions (Length x Diameter)

  approx. 74mm x 89mm (approx. 2.9in. x 3.5in.)

  Kit Content

  Lens Cap O-LW74A,

  Lens Mount Cap K,Lens Case P80-150

  Light loss

  85% or less (no condensation)

  Schrijf uw eigen review
  U plaatst een review over:HD PENTAX-D FA 21mmF2.4ED Limited DC WR
  Uw waardering