HD PENTAX-D FA 70-210mmF4ED SDM WR

1.199,00 €

Een compacte, lichtgewicht en weerbestendige telezoomlens voor gebruik in combinatie met 35mm full-frame digitale spiegelreflexcamera's, met een uitstekende draagbaarheid

Hoewel hij een zeer draagbaar ontwerp heeft, bestrijkt deze hoogwaardige zoomlens een 35mm full-frame beeldcirkel. Dankzij de compacte, lichte en weerbestendige body kunnen gebruikers deze lens gemakkelijk overal mee naartoe nemen en moeiteloos hoogwaardige opnamen maken van een breed scala aan onderwerpen, waaronder landschappen, portretten, close-ups en sportevenementen. Het gebruik van de hoogwaardige, meerlaagse HD Coating op de optische elementen optimaliseert de algehele prestaties van de lenscoating, terwijl scherpte van rand tot rand wordt gewaarborgd en flare en ghosting in situaties met tegenlicht worden geminimaliseerd. Dankzij een minimale scherpstelafstand van 0,95 meter en een maximale vergroting van 0,32 keer heeft deze lens een veel breder fotografisch bereik dan eerdere modellen.

Opslaan in verlanglijst

Een compacte, lichtgewicht, weerbestendige telezoomlens voor gebruik in combinatie met 35mm full-frame digitale spiegelreflexcamera's

Met een uitstekende draagbaarheid Hoewel hij een zeer draagbaar ontwerp heeft, bestrijkt deze hoogwaardige zoomlens een 35mm full-frame beeldcirkel. Dankzij de compacte, lichte en weerbestendige body kunnen gebruikers deze lens gemakkelijk overal mee naartoe nemen en moeiteloos hoogwaardige opnamen maken van een breed scala aan onderwerpen, waaronder landschappen, portretten, close-ups en sportevenementen. Het gebruik van de hoogwaardige, meerlaagse HD Coating op de optische elementen optimaliseert de algehele prestaties van de lenscoating, terwijl scherpte van rand tot rand wordt gewaarborgd en flare en ghosting in situaties met tegenlicht worden geminimaliseerd. Dankzij een minimale scherpstelafstand van 0,95 meter en een maximale vergroting van 0,32 keer heeft deze lens een veel breder fotografisch bereik dan eerdere modellen.

USAGE NOTE: About KAF4 lens mount

*Voer de meest recente update van Digital Camera Utility 5 uit wanneer u met deze lens gemaakte opnamen bewerkt in Digital Camera Utility 5. Als het een oudere softwareversie betreft, kan de naam van deze lens niet correct worden weergegeven. Digital Utility 4 en vroeger kunnen de naam van dit objectief niet correct weergeven.

Sample Images

Aperture: F4.0, Shutter speed: 1/800sec, Exposure compensation: -0.7EV, Focal length: 210mm (Using APS-C-size DSLR camera, equivalent to 315mm in 35mm format), White balance: Auto, ISO sensitivity: 200, Finishing touch/Custom image: Landscape

FULL SIZE

Compacte, lichtgewicht telezoomlens met uitstekende draagbaarheid

Ondanks zijn compacte, lichtgewicht ontwerp met een gewicht van ongeveer 819 gram bestrijkt deze zoomlens de beeldcirkel van 35mm full-frame digitale spiegelreflexcamera's en heeft hij een brandpuntsbereik van 70 mm tot 210 mm om fotograferen vanuit de hand in de openlucht te vergemakkelijken. Bij bevestiging op een APS-C-formaat camera wordt het brandpuntsbereik uitgebreid tot het equivalent van 107 mm tot 322 mm in het 35mm-formaat. Mede dankzij zijn compacte, lichtgewicht body kan deze lens gemakkelijk worden geïntegreerd in elk camerasysteem van APS-C-formaat. Het optische systeem met 20 elementen in 14 groepen bevat drie ED-glaselementen (Extra-Low Dispersion, extra lage spreiding) en twee glaselementen met anomale dispersie, voor beelden met een hoog contrast en een hoge resolutie met scherpte van rand tot rand, waarbij vervorming en chromatische en comatische afwijkingen worden gecompenseerd. De lens waarmee de fotograaf zich kan uitleven in actieve veldfotografie binnen een breed scala van buitentoepassingen, waaronder landschapsfotografie, stadsfotografie en natuurfotografie, waarbij de uitstekende draagbaarheid echt van pas komt.

Minimale scherpstelafstand van 0,95 meter

Deze lens kan worden gebruikt als tele-macrolens, omdat een minimale scherpstelafstand van 0,95 meter is bereikt voor zowel de tele- als de groothoekstand, met de maximale vergroting, 0,32x. Bij gebruik van het APS-C-formaat is de maximale vergroting 0,48x.

HD-coating om beeldweergave te verbeteren

Deze lens is voorzien van de nieuwste HD Coating van PENTAX.* Vergeleken met conventionele meerlaagse coatings verbetert deze hoogwaardige meerlaagse coating niet alleen de lichtdoorlatendheid, maar vermindert hij ook de gemiddelde reflectie in het zichtbare lichtbereik met meer dan 50 procent, waardoor de negatieve effecten van flare en ghosting zelfs bij veeleisende lichtomstandigheden zoals achtergrondverlichting tot een minimum worden beperkt.
 

* HD is een afkorting van High Definition.


Weerbestendige constructie, perfect voor buitenfotografie

Deze zoomlens heeft een weerbestendige constructie om het binnendringen van water in de lenscilinder te voorkomen. Wanneer de lens op een weerbestendige digitale spiegelreflexcamera van PENTAX wordt bevestigd, vormt dit een duurzaam, betrouwbaar digitaal beeldvormingssysteem dat uitstekend presteert in veeleisende opnamesituaties - zelfs bij regen of mist, of op locaties die gevoelig zijn voor waterspatten of waternevels. HD is een afkorting van High Definition.


Ingebouwde SDM

Deze lens is voorzien van een SDM (Supersonic Direct-drive Motor) van het ringtype om een stille, zeer snelle AF-werking te garanderen en de bruikbaarheid bij het maken van buitenopnamen te verbeteren.

Scherpstelbegrenzer

Tweestaps begrenzer van het scherpstelbereik om de tijd dat de AF werkt tot een minimum te beperken.

Elektromagnetische diafragmaregeling* voor een uiterst nauwkeurige belichtingsregeling tijdens video-opnamen

OPMERKING OVER GEBRUIK: Over de KAF4 lensvatting.


SP-coating bestand tegen vlekken

Deze lens is voorzien van een SP (Super Protect) Coating op het voorvlak. Aangebracht middels een exclusief fluordepositieproces van PENTAX is deze coating zeer goed bestand tegen water, vet en vuil, waardoor vlekken zoals vingerafdrukken gemakkelijk kunnen worden afgeveegd. Daardoor kan de fotograaf zorgeloos fotograferen in de openlucht. OPMERKING:Over de KAF4 lensvatting.

Productspecificaties

ITEM NUMMER
Artikelcode21217
TECHNICAL SPCIFICATIONS
Focal length equivalent to 35 mm format

107-322mm

Maximum aperture

F4.0

Minimum aperture

F32

Number of Diaphragm Blades

9

Rounded aperture (F4.0-F9.5)

Diaphragm Control: Fully automatic

Angle of View

34.5-11.8° (when attached to PENTAX 35mm SLR cameras)

23-7.7° (when attached to PENTAX APS-C size digital SLR cameras)

 

Construction

20 elements in 14 groups

Focusing Range

0,95 m

Smallest object distance/magnification

0.95m

Magnification

0.32x

Filter size

Diameter: 67mm

Mount

KAF4

Weight

Approx. 819g

With hood Approx. 859g

Dimensions (Length x Diameter)

Approx. 175mm x78.5mm

Kit Content

Hood, Lens cap, Mount cap

Special Features

HD Coating, AB Coating

SP (Super Protect) Coating

All Weather Resistant

SDM Motor

Quick-shift Focus System

Focus Range Limiter

Optional Accessories

Lens Case: HS100-200 Art. No. 37752

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:HD PENTAX-D FA 70-210mmF4ED SDM WR
Uw waardering