HD PENTAX-DA 70 mm F2.4 Limited

Vanaf 649,00 €

HD PENTAX-DA 70 mm F2.4 Limited-lens voor digitale camera's met K-vatting voor verwisselbare lenzen met hoogwaardige HD-coating en rond diafragma.

With this product, you earn 3245 loyalty points.
Opslaan in verlanglijst
With this product, you earn 3245 loyalty points.

HD PENTAX-DA 70 mm F2.4 Limited - Beschrijving

De verwisselbare lenzen uit de HD PENTAX-DA Limited-serie zijn ontworpen voor digitale camera's met een K-vatting. De lenzen hebben de onderscheidende visuele beschrijving en hoogwaardige uitstraling van de beroemde lenzen uit de PENTAX Limited-serie en zijn voorzien van een baanbrekende HD-coating en een rond diafragma, zodat nog betere digitale fotoprestaties in combinatie met een camerabody met K-vatting mogelijk zijn.

Deze nieuwe lenzen, gebaseerd op de Limited-lensserie die bekend is vanwege de nauwgezette afwerking in alle details - van de uitstekende beeldweergave tot de hoogwaardige en handgemaakte aluminium body - garanderen nog betere optische prestaties dan de oorspronkelijke modellen uit de serie. Ze zijn behandeld met een HD-coating, die een veel grotere lichtdoorlating garandeert dan conventionele meerlaagse coatings. Daardoor profiteer je van heldere en scherpe beelden zonder gloed en ghosting - zelfs in veeleisende omstandigheden zoals bij tegenlicht. De lenzen zijn ook voorzien van een geheel rond diafragma, waardoor een natuurlijk en prachtig bokeh-effect op de voorgrond en achtergrond ontstaat.


Hoogwaardige HD-coating voor uitstekende beeldweergave

Alle lenzen zijn behandeld met een HD-coating*, een hoogwaardige lenscoating die bestaat uit meerdere lagen en een hogere lichtdoorlating en minder weerspiegeling biedt dan conventionele coatings met meerdere lagen. Het resultaat: scherpe en heldere beelden zonder gloed en ghosting - zelfs bij slechte verlichting en tegenlicht.

* HD staat voor 'High Definition' en geeft aan dat de lens beelden kan produceren die uitmunten op het gebied van transparantie, definitie, resolutie en weergave.


Limited-lenzen: hoge kwaliteit

Deze lenzen kennen het designconcept van de Limited-serie en zijn ontworpen op basis van een reeks mechanische en numerieke evaluaties waarbij testfoto's door personen werden beoordeeld. Alleen zo kan immers de ultieme reproductie worden gegarandeerd. Het ontwerp van de optische onderdelen is geoptimaliseerd voor digitale fotografie, zodat zelfs bij het maximale diafragma scherpe en heldere beelden met een uitstekend contrast worden gemaakt. Daarnaast zijn de lens, de lenskap en de dop allemaal gemaakt van een hoogwaardig aluminium, dat met de hand werd bewerkt om de juiste verhoudingen en prachtige textuur te krijgen.


Rond diafragma voor prachtige weergave van onscherpe gebieden 

Alle lenzen hebben een rond diafragma om de prestaties van hun onderscheidende optische elementen te optimaliseren. Het diafragma produceert een natuurlijk en prachtig bokeh-effect en minimaliseert de strepen die heldere lichtbronnen achterlaten.


Andere kenmerken

- Gelijk aan 107 mm in 35 mm-formaat
- Snel handmatig scherpstellen in AF-modus dankzij Quick Shift-scherpstelsysteem
- Super Protect-coating van het voorste lenselement voor effectieve bescherming tegen vuil en vingerafdrukken
- Aluminiumlegering


Productgalerij

Gerelateerde items

Productspecificaties

ITEM NUMMER
Artikelcode21430 (Zwart), 21440 (Zilver)
TECHNICAL SPCIFICATIONS
Focal length equivalent to 35 mm format

107 mm

Maximum aperture

F2.4

Minimum aperture

F22

Number of Diaphragm Blades

9

Angle of View

23°

Construction

6 elementen in 5 groepen

Focusing Range

0,7 m bis unendlich

Smallest object distance/magnification

0,7 m

Magnification

0,12x

Filter size

49 mm

Mount

KAF

Weight

131 g (met kap 147 g)

Dimensions (Length x Diameter)

63 x 26 mm

Kit Content

Lenskap: MH-RF49

Lensdop: speciale dop

Lenshoes: speciale hoes

Special Features

HD-coating

Rond diafragma (F2.4 tot F5.6)

Quick-shift-scherpstelsysteem

SP-coating ('Super Protect')

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:HD PENTAX-DA 70 mm F2.4 Limited
Uw waardering