HD PENTAX-FA 43mmF1.9 Limited

Vanaf 649,00 €

HD PENTAX-FA 43mmF1.9 Limited - Puur rekenkundig gezien komt het standaardobjectief van de serie met zijn brandpuntsafstand van 43 mm precies overeen met de diagonaal van de beeldsensor van een 35 mm full-frame camera, en dus met de natuurlijke beeldhoek van het menselijk oog.

With this product, you earn 3245 loyalty points.
Opslaan in verlanglijst
With this product, you earn 3245 loyalty points.

HD PENTAX-FA 43mmF1.9 Limited

Een 43mm-objectief met één brandpuntsafstand dat de scherptediepte zoals het menselijk oog die waarneemt, getrouw weergeeft en een prachtig beeld oplevert met rijke, vloeiende gradatieovergangen en een levensechte reproductie van diepte, sfeer en textuur van het onderwerp.

Deze standaardlens heeft een brandpuntsafstand van 43 mm, wat gelijk is aan de diagonale lengte van een 35 mm-filmbeeldvlak. De unieke brandpuntsafstand legt het beeld vast alsof het door het menselijk oog wordt gezien, en produceert een natuurlijk gevoel van diepte zoals dat met het blote oog wordt waargenomen.

 

  Vergeleken met conventionele standaard 50 mm-objectieven, die populair waren tijdens de gouden tijden van de filmfotografie, biedt dit 43 mm-objectief een iets breder gezichtsveld om onderwerpen van vandaag de dag effectiever vast te leggen - zoals hoogbouw, brede straten en modieuze stadsgezichten.

  Naast de veelgeprezen optische prestaties van de smc PENTAX-FA 43mm F1.9 Limited - al meer dan 20 jaar een bestseller sinds de marktintroductie - beschikt dit objectief nu over de originele PENTAX HD-coating* voor haarscherpe beelden, zelfs onder veeleisende omstandigheden, en een volledig rond diafragma voor een natuurlijk, mooi bokeh (achtergrond onscherpte) effect.

  Om de "sensibiliteit" te optimaliseren - een van de belangrijkste ontwerpconcepten van de Limited serie - besteedde PENTAX de grootst mogelijke aandacht aan zelfs de details die niet eenvoudig in numerieke termen kunnen worden gemeten, om de beeldkwaliteit van dit nieuwe objectief te verbeteren. De SP-coating, die nieuw is aangebracht op het eerste optische element, verbetert de water- en vetafstotende eigenschappen, de krasbestendigheid en het onderhoudsgemak.

  Om optimaal gebruik te maken van de slanke lensbehuizing, is dit objectief het enige model in de Limited-serie met een inschroefbare zonnekap. Dankzij de uiterst compacte afmetingen is het objectief uitstekend draagbaar. Met de nieuw toegevoegde bevestigingshendel kan de gebruiker het objectief moeiteloos en snel op een camerabehuizing bevestigen, terwijl het exclusieve uiterlijk van de HD FA Limited-serie wordt geaccentueerd.

  * HD staat voor High Definition.
  *Gebruik het nieuwste updateprogramma van Digital Camera Utility 5 wanneer u beelden bewerkt die met dit objectief zijn gemaakt met Digital Camera Utility 5. Als de softwareversie oud is, kan de naam van deze lens niet correct worden weergegeven. Digital Utility 4 en lager kunnen de naam van deze lens niet correct weergeven.

  Kenmerken / Specificaties

  Hoogwaardige lens met superieure beeldweergave en prachtige textuur
  Deze lens is gebaseerd op het ontwerpconcept van de Limited-serie, maar is ontworpen aan de hand van een reeks mechanische en numerieke evaluaties en menselijke beoordelingen van testopnamen, om een beeldweergave te leveren die ongeëvenaard is door andere modellen.

  De behuizing, zonnekap en kap zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium, dat zorgvuldig is bewerkt voor een aantrekkelijk uiterlijk en een mooie textuur. De lens is ook voorzien van een vattingaanwijzer met een shippoyaki (cloisonné) afwerking, waarmee de gebruiker het objectief moeiteloos en snel op een camerabehuizing kan monteren.

  HD-coating voor uitzonderlijke beeldweergave

  Dit objectief is behandeld met de originele HD-coating van PENTAX*. Vergeleken met conventionele meerlaagse coatings zorgt deze hoogwaardige coating voor een hogere lichttransmissie en een lagere reflectie, voor scherpe, heldere beelden zonder flare en ghost images, zelfs onder ongunstige lichtomstandigheden zoals tegenlicht. De beeldprestaties worden hierdoor nog verder verbeterd.
  * HD staat voor High Definition.

  Rondvormig diafragma voor prachtig bokeh-effect

  Dit objectief heeft een volledig rond diafragma, dat zorgt voor een natuurlijk, mooi bokeh (achtergrond onscherpte) effect in de gemaakte beelden, terwijl de beeldprestaties van de kenmerkende Limited-serie optiek worden geoptimaliseerd.SP coating to repel dust and protect lens surface

  De door PENTAX ontwikkelde SP (Super Protect) coating is aangebracht op het voorste optische element en stoot water en vet effectief af, zodat het lensoppervlak vrij blijft van stof, water en olieachtige substanties. Deze coating is ook zeer goed bestand tegen schuren en krassen, zodat de lens krasvrij blijft.

  Andere kenmerken

  Het zwarte model is voorzien van serienummers die beginnen met 0000001, terwijl het zilveren model begint met 1000001. Het objectief is tevens voorzien van een diafragmaring om optimaal gebruik te kunnen maken van het scala aan functies van K-mount film-formaat camera's.

   

  Productspecificaties

  ITEM NUMMER
  Artikelcode20140 (Black), 20150 (Silver)
  TECHNICAL SPCIFICATIONS
  Focal length equivalent to 35 mm format

  43mm

  Equivalent to 66mm in 35mm format
  (when attached to PENTAX APS-C size DSLR cameras)

  Maximum aperture

  F1.9

  Minimum aperture

  F22

  Number of Diaphragm Blades

  8

  Rounded diaphragm (43mm:F1.9-F3.5)

  Angle of View

  53°

  36.5°
  (when attached to PENTAX APS-C size DSLR cameras)

  Construction

  7 elements in 6 groups

  Smallest object distance/magnification

  0.45m (1.48 ft.)

  Magnification

  0.12x

  Filter size

  49mm

  Mount

  KAF

  Weight

  approx. 155g / with hood approx. 163g
  (approx. 5.5oz./ with hood approx. 5.7oz.)

  Dimensions (Length x Diameter)

  approx. 64mm x 27mm (approx. 2.5in. x 1.1in.)

  Kit Content

  Lens Hood MH-RG49, Lens Cap O-LW54A,

  Lens Mount Cap K, Lens Case P60-120

  Focal length extension

  49mm

  Light loss

  85% or less (no condensation)

  Schrijf uw eigen review
  U plaatst een review over:HD PENTAX-FA 43mmF1.9 Limited
  Uw waardering