PENTAX K70 black + HD PENTAX-DA 18-50mm + DA 50-200mm

999,00 €

De PENTAX K-70 is zo ontwikkeld dat hij geschikt is voor alle weersomstandigheden. De camera is stofdicht en beschikt over een weerbestendige constructie. Tegelijkertijd biedt hij betrouwbare prestaties in koude omstandigheden tot wel -10 °C. De nieuw ontwikkelde versnellingseenheid zorgt voor hoogwaardige ruisreductie in combinatie met de PRIME II-beeldopname-engine en maakt uiterst hooggevoelige foto's met een maximale gevoeligheid van ISO 102400 mogelijk. Het nieuwe hybridge AF-systeem harmoniseert de voordelen van het AF-systeem voor het beeldvlak en het AF-systeem voor contrastdetectie om maximale snelheid en nauwkeurigheid van de autofocus te garanderen tijdens het maken van foto's in de liveweergave. De camera is zelfs voorzien van tal van uitgebreide en professionele functies, zoals het eigen Pixel Shift Resolution-systeem van Pentax, een innovatieve AA-filtersimulator (anti-aliasing) met hetzelfde moiréreductie-effect als een optisch AA-filter, een optische zoeker met een beeldweergave van bijna 100% en een intern vibratiereductiemechanisme met een vibratiereductie die gelijk is aan ongeveer 4.5 stops. Er is tevens een wifimodule ingebouwd, zodat de camera op afstand kan worden bediend en foto's gemakkelijk kunnen worden verstuurd naar smartphones en tablets.

De body van de PENTAX K-70 is ontworpen om comfortabele bediening in buitenomgevingen mogelijk te maken. Hij is voorzien van gebruiksvriendelijke functies, zoals een nieuw ontworpen grip waardoor de body zelfs met handschoenen aan stevig kan worden vastgehouden, en een opnieuw ontworpen modusknop en bedieningsknoppen aan de bovenkant en achterkant van de body, waardoor uitzonderlijk bedieningsgemak wordt geboden. De camera heeft daarnaast een lcd-scherm waarvan de helderheid direct kan worden aangepast aan de belichting op de fotolocatie.

Deze digitale spiegelreflexcamera is bestand tegen alle weersomstandigheden en verlegt de grenzen voor elke fotograaf. Ontdek nieuwe mogelijkheden én vergezichten op het gebied van landschapsfotografie!

De PENTAX K-70 heeft een compacte behuizing en kan daardoor gemakkelijk worden meegenomen tijdens elk buitenproject. Dankzij de uitstekende weerbestendigheid, de uitgebreide fotomogelijkheden en de combinatie van realistische beelden en hoge gevoeligheid is hij zelfs in de meest veeleisende omstandigheden extreem betrouwbaar.

Of je nu foto's maakt met helderblauwe luchten, tijdens zwaarbewolkte dagen, in lichte regen of bij donkere luchten vol sterren: de PENTX K-70 legt de schoonheid van de natuur vast in adembenemende beelden.

 

De PENTAX K-70: een camera die je heel nieuwe ervaringen, nieuw enthousiasme en nieuwe ontdekkingen biedt én je leert om alle kneepjes van buitenfotografie onder de knie te krijgen.

Bestand tegen buitenomstandigheden, zodat je de grenzen van
fotografie ook tijdens zwaar weer en in veeleisende omgevingen
kunt verleggen

HD PENTA X -DA 16 - 85 mm F3.5-5.6 ED DC WR Diafragma: F5.6; sluitertijd: 1/20 sec.; belichtingscompensatie: -1,0 EV; ISO-gevoeligheid: 100; witbalans: AWB; aangepast beeld: helder; Pixel Shift Resolution-systeem: AAN (bewegingscorrectie)

Stofdichte, weesbestendige behuizing
Uitgebreide fotografieset, inclusief lens, voor uitdagende landschappen

De body van de PENTAX K-70 bevat 100 afgesloten onderdelen, inclusief in het lcd-scherm, zodat water en stof niet kunnen binnendringen. In combinatie met een lens uit de AW- of WR-serie van PENTAX beschik je over een uiterst betrouwbare fotografieset die zich thuisvoelt in de meest veeleisende omgevingen.
AW: All Weather (stofdicht en weerbestendig); WR: weerbestendig

• Om mogelijke oorzaken van defecten en storingen uit te sluiten, raden we je aan om de PENTAX K-70 na contact met regen/water zo snel mogelijk helemaal af te drogen en om hem waar mogelijk droog te houden.

 

Uitstekende prestaties in koude omstandigheden tot −10 °C
Uitstekende betrouwbaarheid, bewezen in strikte tests

De PENTAX K-70 werd speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van veel gebruikers om foto's te maken op extreem koude locaties. De camera werd dan ook onderworpen aan strikte omgevingstests met temperaturen tot wel -10 °C. De betrouwbare prestaties in koude weersomstandigheden garanderen dat de mechanismen en het circuit stabiel en uiterst nauwkeurig reageren, terwijl de accuspanning zelfs bij vrieskou niet fluctueert.

• De prestaties van de accu kunnen afnemen naarmate de temperatuur op de fotolocatie daalt. Wanneer je de PENTAX K-70 op een locatie met een lage temperatuur gebruikt, raden we je aan om een reserveaccu mee te nemen en deze in een zak te bewaren, zodat hij warm blijft.

Compact ontwerp
Een compacte, handzame body - ideaal voor buitenfotografie

 

De PENTAX K-70 is voorzien van een stofdichte, weerbestendige body en een lcd-monitor met instelbare kijkhoek en tegelijkertijd zo ontworpen dat hij compact en handzaam is. In combinatie met de lenzen uit de compacte en lichte PENTAX-DA-serie kun je gemakkelijker en intuïtiever buiten fotograferen dan ooit.

Uiterst nauwkeurige autofocus, zelfs bij een verlichtingsniveau van −3 EV
Zelfs nauwkeurige waarneming van het onderwerp op donkere locaties

De PENTAX K-70 wordt geleverd met een betrouwbare en uiterst gevoelige AF-sensormodule met negen kruisvormige sensoren in het midden. Hij legt het onderwerp zelfs nauwkeurig vast in omstandigheden met weinig licht (tot wel -3 EV), waar het menselijk oog het onderwerp moeilijk kan detecteren.

DR-mechanisme (stofverwijdering)
Stofdeeltjes gemakkelijk te verwijderen van de beeldsensor

De beeldsensor van de PENTAX K-70 is behandeld met de originele SP-coating van PENTAX om te voorkomen dat er stof aan het oppervlak hecht. Wanneer er toch stof achterblijft, kan het originele DR-mechanisme van PENTAX dat verwijderen door op hoge snelheid te trillen. Zo voorkom je dat er stofvlekken op je foto's achterblijven.

Uitstekend te bedienen, zelfs met handschoenen aan
Bedieningsknoppen en modusknop

De vier segmenten op de vierkeuzeknop zijn zo gevormd dat je ze gemakkelijk en foutloos met je vingertoppen kunt bedienen. Bovendien is de hoogte van de modusknop geoptimaliseerd, zodat je hem gemakkelijk kunt draaien. De PENTAX K-70 is ontworpen met nauwgezette aandacht voor elk detail, zodat je profiteert van optimaal comfort en maximaal gebruiksgemak.

Vari-angle LCD monitor
For flexible outdoor shooting

The PENTAX K-70’s vari-angle LCD monitor allows you to position it at any desired angle, making image composition easier in a variety of Live View outdoor shooting applications, such as high-angle shooting using stretched arms or low-angle shots taken from ground level.

Hoge gevoeligheid van ISO 102400 
Fotograferen met een superhoge gevoeligheid en ongekend vermogen
 

De PENTAX K-70 is voorzien van een nieuwe versnellingsmodule, die is ontwikkeld om de nieuw ontwikkelde, hoogwaardige ruisverwerkingstechnologie te optimaliseren. Deze module vermindert samen met de PRIME MII-beeldopname-engine ruis tot een minimum, zelfs wanneer je fotografeert met een uiterst hoge gevoeligheid van ISO 102400 (standaardgevoeligheid). Zo verbeter je niet alleen de kwaliteit van je foto's bij populaire gevoeligheidsinstellingen, maar maak je ook mooie foto's bij hogere gevoeligheidsinstellingen. Met deze camera verleg je dus de grenzen van fotograferen bij lichtarme omstandigheden.

ISO 800

ISO 3200

ISO 12800

ISO 25600

AA-filtervrije 
CMOS-beeldsensor (APS-C) met 24,24 megapixels

Hoogwaardige beeldsensor voor fraaie foto's
Dankzij het AA-filtervrije ontwerp van de PENTAX K-70 is er geen anti-aliasingfilter meer aanwezig. Daardoor wordt het scheidend vermogen van de camera nog beter. De hoogwaardige CMOS-beeldensor met APS-C-formaat levert nu een geoptimaliseerd scheidend vermogen van ongeveer 24,24 effectieve megapixels en garandeert tegelijkertijd dat 14-bits beeldgegevens met rijke gradaties op hoge snelheid kunnen worden gelezen.

AA-filtersimulator
Baanbrekende functie voor het minimaliseren van moiré en onechte kleuren

De PENTAX K-70 is voorzien van een simulator die het anti-aliasingfilter nabootst*. Deze simulator minimaliseert effectief de moirépatronen die vaak zichtbaar zijn bij onderwerpen met fijne, terugkerende patronen. Ook heb je niet langer last meer van onechte kleuren aan de randen van beelden met een hoog contrast. De simulator past met behulp van het SR-mechanisme (vibratiereductie) tijdens opnamen microscopische trillingen op subpixelniveau op de beeldsensormodule toe om deze nadelige effecten te minimaliseren. Je kunt zelf het gewenste visuele effect selecteren op basis van je creatieve plannen: kies zelf tussen het filtereffect van de AA-simulator en het hogere scheidende vermogen van een ontwerp zonder AA-filter.


* De simulator is niet in alle opnamemodi beschikbaar en werkt niet bij alle functies.
* De simulator werkt het best bij een sluitertijd van maximaal 1/1000 seconde.

PRIME MII-beeldopname-engine en nieuwe versnellingsmodule 
Uiterst efficiënte beeldverwerking en effectieve ruisreductie voor levensechte weergave van gradaties en structuren

Dankzij de combinatie van de PRIME MII-beeldopname-engine en een gloednieuwe versnellingsmodule die ruis effectief onderdrukt garandeert de PENTAX K-70 levensechte weergave van gradaties en structuren bij alle gevoeligheidsniveaus.

SR-mechanisme in de body
Betere compensatie-effecten dankzij effectieve vibratiereductie voor alle lenzen

De PENTAX K-70 is voorzien van het originele vibratiereductiemechanisme (SR) van PENTAX met een compensatie-effect van 4.5 stops. Het werkt effectief voor alle verwisselbare PENTAX-lenzen - van extreme groothoeklenzen tot supertelelenzen - en minimaliseert trillingen van de camera in gevoelige situaties, zoals wanneer je fotografeert met natuurlijk licht in lichtarme omstandigheden of wanneer je een telelens gebruikt. Het mechanisme is ook handig wanneer je de camera meebeweegt met het onderwerp: de gyrosensor detecteert automatisch in welke richting je de camera beweegt en regelt vervolgens efficiënt het SR-mechanisme om de best mogelijke foto te genereren. Houd gewoon de SR-modus ingeschakeld om moeiteloos vibraties te reduceren bij normale foto's en meegetrokken opnamen.

* Gemeten overeenkomstig de CIPA-testnormen (met de smc PENTAX-DA 18-135 mm F3.5-5.6ED AL[IF] DC WR-lens bij een brandpuntafstand van 135 mm).

Scherpe en extra scherpe foto's
Scherpteverbetering om om fotografische projecten nog levensechter te maken

Vaak wordt de resolutie van foto's aangetast doordat de scherpte wordt verbeterd met behulp van dikke randen. Daarom biedt de PENTAX K-70 een aantal geavanceerde functies om de scherpte te verbeteren (Fijne scherpte en Extra scherpte). Deze functies zijn vergelijkbaar met de functies die worden geboden door onze professionelere modellen. De functie Fijne scherpte geeft het onderwerp dunnere, natuurlijker lijnen dan de lijnen die tijdens normale verwerking ontstaan. Daardoor wordt een foto in hoge kwaliteit met nauwgezette details gecreëerd. De functie Extra scherpte benadrukt de lijnen van het onderwerp sterker met veel fijnere lijnen en is daardoor vooral handig wanneer de contouren van een onderwerp met weinig contrast moeten worden verbeterd.

 

Een breed scala aan compensatiefuncties

Gegarandeerd hoogwaardige beelden, zelfs aan de randen van het beeldveld
De PENTAX K-70 biedt effectieve compensatie voor vervormingen, vignetten en zijdelingse chromatische aberratie bij vergrotingen als gevolg van specifieke eigenschappen van een lens. Het resultaat: scherpe foto's die zelfs aan de randen een hoog contrast hebben. Tijdens de verwerking van RAW-gegevens kan zelfs het randeffect worden gecompenseerd.

Diffractiecompensatie

Minimale diffractieonscherpte bij kleinere diafragma's
De functie compenseert afname van het scheidend vermogen van de camera als gevolg van straalbreking. Door de lensgegevens op de juiste wijze te gebruiken om beeldgegevens te verwerken, wordt het onscherpte-effect door diffractie met wel ongeveer twee stops verbeterd.* Deze functie is handig tijdens landschapsfotografie, wanneer je het diafragma wilt verkleinen om de scherptediepte te vergroten zonder dat dit ten koste gaat van het scheidend vermogen.

* Gemeten met behulp van interne testnormen van RICOH IMAGING.
• Deze functie is geschikt voor lenzen uit de D FA-, DA- en DA L-serie. Op enkele uitzonderingen na zijn ook de lenzen uit de FA-serie geschikt.

smc PENTAX-DA★ 60-250mmF4ED[IF] SDM Aperture:F4.0 ; Shutter speed: 1/250 sec. ; Exposure compensation: 0.0EV ; ISO sensitivity:400 ; White balance: Multi-pattern auto white-balance ; Custom image: Bright

Lcd-scherm voor buitenomgevingen, met rode verlichting
Helderheid gemakkelijk instelbaar

De PENTAX K-70 is voorzien van een lcd-scherm dat geschikt is voor buitenomgevingen. Je kunt de helderheid gemakkelijk instellen op het gewenste niveau: kies voor meer helderheid tijdens opnamen in de zon of voor minder helderheid wanneer 's foto's maakt in het donker. Het scherm is bovendien voorzien van een functie voor rode verlichting, die voorkomt dat je pupillen sluiten wanneer ze tijdens astrofotografie gewend zijn geraakt aan een donkere omgeving. Het scherm is ontwikkeld om optimaal zicht te bieden bij een breed scala aan omstandigheden en toepassingen.

Lcd-scherm voor buitenomgevingen: +2

Lcd-scherm voor buitenomgevingen: -2

Scherm met rode verlichting

Optical viewfinder with 100% field of view and 0.95-times magnification
For optimum ease of viewing and focusing

With an approximately 100% field of view and nearly 0.95-times magnification, the PENTAX K-70’s viewfinder provides a large, sharp view of the subject, allowing you to capture it exactly the way you want. With very little aberration even at the corners of the image field, it assures excellent ease of viewing in many different photographic situations. It also facilitates manual-focus operation, because it makes it easy to locate the in-focus point in the image field.

Hybride AF
Razendsnel automatisch scherpstellen met liveweergave

De PENTAX K-70 is uitgerust met het eerste hybride autofocussysteem van PENTAX voor automatisch scherpstellen bij liveweergave. Dankzij de combinatie van een AF-sensor met contrastdetectie met superieure scherpstelkwaliteit met een gelijkwaardige AF-sensor op het oppervlak van de beeldsensor optimaliseert dit innovatieve hybride systeem de voordelen van beide AF-systemen. Zo profiteer je van razendsnelle en directe automatische scherpstelling op het onderwerp.

SAFOX X
Razendsnelle en uiterst nauwkeurige AF-module: de perfecte reactie bij omgevingen met weinig licht en bij bewegende voorwerpen

De PENTAX K-70 bevat de uiterst nauwkeurige SAFOX X AF-sensormodule waarmee je foto's maakt door de zoeker. Dankzij een AF-sensor die uiterst gevoelig is voor lichtarme omstandigheden en een diffractielens zorgt deze module voor responsieve en betrouwbare automatische scherpstelling met uitstekende AF-volgprestaties in alle richtingen. Zo hoef je je geen zorgen te maken om chromatische aberratie. Dankzij de verbeterde timing voor het opstarten van de AF-sensor is de snelheid waarmee de camera automatisch scherpstelt - vooral bij lichtarme omstandigheden- verbeterd. Doordat het algoritme voor bewegende voorwerpen is verbeterd, is bovendien de nauwkeurigheid voor het scherpstellen in de AF-C-modus (continue autofocus) toegenomen.

Razendsnelle sluitertijden van 1/6000 seconde
Je wilt het beslissende moment van actieve onderwerpen niet missen

Dankzij de snelle sluitertijd van 1/6000 seconde legt de PENTAX K-70 actieve onderwerpen haarscherp vast.

11-point multi-pattern AF system
Delay-free detection of the subject

The PENTAX K-70’s 11-point AF system has nine cross-type sensors in the middle to allow for flexible image composition. The middle AF sensor accommodates an F2.8 light flux to assure pinpoint focus on the subject, even when using a large-aperture lens with a shallow depth of field. The Select-area Expansion function automatically refocuses on a moving subject after it moves away from the initial point, with the help of the neighboring points.

AE-systeem met meerdere modi
Keuze uit diverse AE-modi

Naast de gebruikelijke programmamodus (P), sluitertijdprioriteitmodus (Tv) en diafragmaprioriteitmodus (Av) biedt de PENTAX K-70 de originele gevoeligheidsprioriteitsmodus (Sv) en sluitertijd-/diafragmaprioriteitmodus (TAv) van PENTAX. Dit AE-systeem met meerdere modi stelt je in staat om creatiever en flexibeler de bewegingen en scherptediepte vast te leggen. De camera is daarnaast voorzien van een brede belichtingscompensatie van ±5 EV (bij het fotograferen van stills), waarbij je kunt kiezen uit stappen van 1/2 EV of 1/3 EV voor nog meer controle over je belichtingstijden.

Geavanceerde multipatroonmeting met 77 segmenten
Automatische detectie van omstandigheden met weinig licht

Het meetsysteem van de PENTAX K-70 verdeelt het beeldveld in 77 segmenten, zodat het licht uiterst nauwkeurig kan worden gemeten. Dankzij een verbeterd algoritme voor het meten van licht heb je nog nauwkeuriger en gevoeliger controle over de belichting - zelfs bij scènes met een hoog contrast.

* De PENTAX K-70 biedt ook tal van modi voor gewogen belichting in het midden en voor het meten van de belichting op specifieke punten.

Supersnelle, continue aandrijving met een maximumsnelheid van zes foto's per seconde
Moeiteloos continu tot wel 40 foto's achter elkaar maken met een snelheid van ongeveer zes foto's per seconde

De PENTAX K-70 kan continu foto's in hoge resolutie (circa 24,24 effectieve megamixels, 14-bits bestanden) maken met een topsnelheid van ongeveer zes foto's per seconde. Zo houd je de actie of uitdrukking van het onderwerp vast op al je foto's. Dankzij het grote buffergeheugen kan de camera tot wel 40 foto's in JPEG-indeling in een reeks vastleggen, zodat je later zelf de beste foto kunt uitzoeken.
* Het aantal foto's dat kan worden opgeslagen bij ISO 100.
* In de AF-S-modus is de AF-sensor gefixeerd op het scherpstelpunt van de eerste foto.

HD PENTAX-DA 16-85 mm F3.5-5.6ED DC WR Diafragma: F5.0; sluitertijd: 1/25 sec.; belichtingscompensatie: 0,0 EV; ISO-gevoeligheid: 100; witbalans: AWB; aangepast beeld: helder

Een reeks creatieve hulpmiddelen om buitenfotografie nog leuker en persoonlijker te maken

Pixel Shift Resolution-systeem
Optimaliseer het potentieel van de hoogwaardige beeldsensor voor adembenemende foto's in superhoge resolutie

Dit innovatieve systeem werkt op basis van het SR-mechanisme (vibratiereductie) en maakt vier foto's van dezelfde scène waarbij de beeldsensor van elke foto met één pixel wordt verplaatst. Vervolgens worden de foto's verwerkt tot één samengesteld eindresultaat. De eindfoto bevat alle kleurgegevens voor elke pixel, zodat je profiteert van foto's met een ongekend hoge resolutie met veel realistischer kleuren en veel nauwkeuriger details dan gewone foto's. Het verschil in de fotoresolutie is duidelijk waarneembaar - zelfs wanneer je de foto niet vergroot op je beeldscherm of op groot formaat afdrukt. Wanneer de functie voor bewegingscorrectie is geactiveerd, detecteert de camera tijdens continu-opnamen automatisch bewegende voorwerpen en worden negatieve effecten tijdens het samenvoegingsproces geminimaliseerd. De foto's die door dit systeem worden gemaakt, kunnen worden opgeslagen in de RAW-indeling.
• We raden je aan om de camera stevig op een statief neer te zetten wanneer je dit systeem gebruikt. Daarnaast raden we gebruikers aan om de zelfontspanner van de aandrijfmodus, een afstandsbediening of een spiegelvergrendeling te gebruiken.
• Dit systeem kan wellicht niet het gewenste effect produceren wanneer het onderwerp beweegt of wanneer de camera trilt.

ASTROTRACER
Automatisch hemellichamen volgen zonder equatoriale systemen

Wanneer je het optionele gps-systeem O-GPS1 bevestigt, biedt de PENTAX K-70 een automatische volgfunctie voor astrofotografie. De camera berekent de beweging van hemellichamen op basis van gps-gegevens die door het systeem worden verzameld en verplaatst vervolgens de beeldsensor overeenkomstig de hemellichamen. Daardoor worden hemellichamen zelfs bij langere sluitertijden prachtig, scherp en zonder strepen vastgelegd.

• Om de ASTROTRACER-functie goed te kunnen gebruiken, moeten vooraf een aantal instellingen worden ingevoerd. Raadpleeg de handleiding voor de O-GPS1 voor meer informatie.

(F8.0/ 1200 sec./ ISO100)

Bulb-timerfunctie
Een handig hulpmiddel voor lange sluitertijden

De bulb-timerfunctie is handig wanneer je hemellichamen of vuurwerk fotografeert. Met de PENTAX K-70 kun je een opnametijd van 10 seconden tot 5 minuten instellen in stappen van 10 seconden of van 5 tot 20 minuten in stappen van 1 minuut.

Dubbele belichtingsknoppen
Houd razendsnelle controle over de bewegingen van voorwerpen en over scherptediepte met de 'Hyper Program'- en 'Hyper Manual'-modi

De PENTAX K-70 is voorzien van een paar belichtingsknoppen waarmee je het originele 'Hyper'-systeem van PENTAX kunt regelen. Zo wijzig je de diafragma- of sluitertijdinstelling met een draai aan de knop, zonder je oog van de zoeker te halen.

CTE (kleurtemperatuurverbetering)
Voor een levensechte reproductie van de kleuren op je netvlies

Waar de modus voor automatische witbalansinstellingen de invloed van lichtbronnen op de reproductie van kleuren minimaliseert, stelt de CTE-modus automatisch de witbalans in om de invloed te optimaliseren. Zo kun je onderwerpen zoals zonsopgangen en zonsondergangen en frisgroene bladeren vastleggen in de dramatische kleuren die je voor ogen hebt.

AWB

CTE

Aangepast beeld
Voor flexibele weergave van de gewenste kleuren en schaduwen voor elk onderwerp

De PENTAX K-70 laat je kiezen uit 13 modi voor aangepaste foto's*, zodat je de gewenste finishing touch kunt toepassen op basis van je onderwerp of creativiteit. Elke modus biedt nauwkeurige aanpassing van parameters, zoals de verzadiging, kleuren, tinten, contrasten en scherpte.**

* De modus voor aangepast beeld is gekoppeld aan 'Automatisch selecteren' wanneer de camera actief is in de automatische modus.
** Welke parameters instelbaar zijn, verschilt en is afhankelijk van de geselecteerde modus.

[ Gedempt ][ Bleach Bypass ][ Levendig ][ Vlak ]

Aangepaste beeldmodi

Automatisch selecteren, Helder, Natuurlijk, Portret, Landschap, Levendig, Stralend, Gedempt, Vlak, Bleach Bypass, Negatief, Zwart-wit, Kruisverwerking

Helderheid en betere huidskleuren
Moeiteloze controle over de structuur van het voorwerp

De functie voor helderheid biedt een nuttig hulpmiddel voor beeldverwerking dat kan worden gebruikt om de glans van metaal of de helderheid van de lucht of het water naar voren te laten komen. Je kunt de gladheid van het oppervlak van het onderwerp aanpassen en de gewenste structuur of helderheid op negen niveaus aanpassen (instelbaar van -4 tot +4). De correctiefunctie voor huidskleuren helpt je om het gezicht van je onderwerp te reproduceren met zachte huidtexturen en gezonde huidskleuren zonder dat dit ten koste gaat van de hoge resolutie van het haar, de kleding en de achtergrond. Je kunt kiezen uit twee modi. Kies Type 1 om alleen de kleur en helderheid te compenseren of Type 2 voor extra controle over de huidskleur.
* De correctiefunctie voor de huidskleur zorgt alleen voor compensatie wanneer de camera een gezicht detecteert.

Helderheidscontrole: -4 Helderheidscontrole: 0 Helderheidscontrole: +4

Tal van maatwerkmogelijkheden
Je camera persoonlijk maken dankzij favoriete instellingen

Je kunt de PENTAX K-70 naar je hand zetten door de gewenste functies aan een reeks knoppen, zoals Fx1 en Fx2, toe te wijzen en door de drie standen voor gebruikersfuncties op de modusknop te gebruiken. Bovendien heb je keus uit menu-items en kun je hun volgorde in het bedieningspaneel instellen.

Gebruikersmodus
Veelgebruikte instellingen binnen handbereik

 

Wijs je favoriete camera-instellingen toe aan drie gebruikersmodi op de modusknop en schakel ze gelijk in op basis van je onderwerp of creatieve plannen. Standaard zijn de volgende camera-instellingen aan de gebruikersmodi toegewezen. Deze instellingen worden aanbevolen voor de beste resultaten:

Gebruikersmodus 1: 'Heldere kleuren'

Deze modus is bedoeld om foto's met hoog contrast en hoge verzadiging te genereren en benadrukt de helderheid en frisheid van onderwerpen, zoals sneeuwlandschappen in de zon of kristalheldere meren.                                              

Gebruikersmodus 2: 'HDR-landschap'

Dankzij de geavanceerde HDR-modus (A-HDR) voor verbeterde helderheid en aanpassingen in de functie voor aangepast beeld kan deze modus worden gebruikt om foto's nog dramatischer te maken.                                                         

Gebruikersmodus 3: 'Astrofotografie'

Met deze modus kun je gemakkelijk de prachtige kleuren van hemellichamen vastleggen, zonder dat de zwarte achtergrondkleuren van astrofoto's worden vervaagd. De modus is tevens compatibel met ASTROTRACER-functies.

HDR (hoog dynamisch bereik)
Getrouwe reproductie van hooglichten en schaduwen

De HDR-modus* (hoog dynamisch bereik) maakt één foto met rijke gradaties van drie afzonderlijke foto's met verschillende belichtingsniveaus. Zo krijg je een foto die vergelijkbaar is met het beeld dat je met het blote oog zag, zónder de hooglichten en diepzwarte schaduwen die kenmerkend zijn voor omgevingen met een hoog contrast. Je kunt bovendien een reeks belichtingsverschuivingen instellen of de functie voor automatische positieaanpassing gebruiken**. Ook kun je de A-HDR-modus voor geavanceerde HDR-functies gebruiken om dramatische foto's te maken met behulp van de technologieën in de functie voor helderheidscontrole.

* De HDR-modus is niet in alle opnamemodi beschikbaar en kan niet worden gebruikt bij bepaalde functies.
** De functie voor automatische positieaanpassing is standaard uit wanneer de interval- of intervalfilmmodus is geselecteerd. Afhankelijk van de status en het patroon van het onderwerp en/of de kijkhoek en brandpuntafstand van de gebruikte lens kan deze functie mogelijk niet in alle gevallen worden gebruikt.

Digitale filters

Voor een persoonlijke foto met meerdere speciale effecten
De PENTAX K-70 biedt de keus uit negen digitale filters tijdens opnamen en voegt daar nog eens 21 digitale filters tijdens de nabewerking aan toe. Je kunt wel 20 filters op een foto toepassen om je eigen onderscheidende, persoonlijke fotokunst te maken.

Filters die je kunt selecteren tijdens het fotograferen en daarna
Kleur extraheren, Kleur vervangen, Speelgoedcamera, Retro, Hoog contrast, Donker maken, Kleuren omkeren, Een kleur (dramatisch), Zwart-wit.

Filters die je alleen kunt selecteren tijdens het fotograferen
Basisparameter aanpassen, Kleur uitbreiden, Schets, Waterverf, Pastel, Poster, Miniatuur, Zacht, Starburst, Fish-eye, Dun, Zwart-wit.

Unicolor Bold

Meerdere belichtingen

Drie manieren om creatieve uitspattingen samen te voegen

De functie voor meerdere opnamen van de PENTAX K-70 biedt gemiddelde, extra en vergelijkende helderheidsinstellingen.

Met de PENTAX K-70 kun je een samengesteld beeld maken van 2 tot 2.000 foto's. Kies daarbij uit drie samenvoegingsmodi: gemiddeld, extra of vergelijkend. Tijdens opnamen in de modus voor liveweergave zie je een doorschijnend beeld van alle gemaakte foto's op het lcd-scherm, zodat je de foto's precies kunt uitlijnen.

Meerdere intervallen

Met intervalopnamefunctie van de PENTAX K-70 kun je een samengesteld beeld maken van foto's die met verschillende tussenpozen zijn gemaakt. Net als bij de functie voor meerdere belichtingen kun je kiezen uit drie modi om de foto's te combineren: gemiddeld, extra en vergelijkend. Je kunt zelfs halverwege een sessie de gemaakte foto's als apart bestand opslaan.

Instelling voor vergelijkbare helderheid

Gemiddeld

Digitale waterpas
Nauwkeurige detectie en directe weergave van de horizontale en verticale hoek van de camera

De PENTAX K-70 beschikt over een ingebouwde waterpas die uiterst nauwkeurig de horizontale en verticale kantelhoek van de camera detecteert en de informatie op het lcd-scherm toont. Dit is erg handig bij landschapsfotografie en wanneer je 's avonds en 's nachts fotografeert. De horizontale hoek van de camera wordt bovendien op een schaalbalk voor de belichting in de zoeker getoond.

 

Automatische horizoncorrectie
Een handig hulpmiddel om gemakkelijk evenwichtige foto's te maken

De functie voor automatische horizoncorrectie maakt effectief gebruik van het SR-mechanisme en de digitale waterpas en draait automatisch de beeldsensor om de horizontale kantelhoek van de camera te copenseren.

* Maximamle compensatiehoek: ±1,5° wanneer het SR-mechanisme is uitgeschakeld of ±1° wanneer het SR-mechanisme is ingeschakeld.

Automatisch foto's maken

Stel de modusknop gewoon in op 'AUTO' en druk op de ontspanknop om de PENTAX K-70 automatisch de beste opnamemodus voor een bepaalde scène te laten kiezen of om zelf een keuze te maken uit opties zoals 'Portret', 'Landschap' en 'Bewegend voorwerp'. De functie maakt het voor beginnende SLR-gebruikers gemakkelijk om complexe instellingen te gebruiken.

Scènemodus
De PENTAX K-70 kent 19 verschillende scènemodi. Zodra je een keuze hebt gemaakt, optimaliseert de camera automatisch de instellingen.
 

Automatische witbalansregeling met meerdere patronen
Automatisch de juiste witbalans dankzij een gesegmenteerd beeldveld

De automatische witbalansregeling met meerdere patronen stelt de juiste witbalans in voor een bepaalde lichtbron. Zo kun je de kleuren reproduceren die je met het blote oog onder verwarrende lichtomstandigheden waarneemt, zoals bij zonnige en schaduwrijke plekken binnen het beeldveld of wanneer het flitslicht van de camera samenvalt met tl-licht.

Films maken
Talloze creatieve manieren om hoogwaardige films te maken

De PENTAX K-70 benut de mogelijkheden om van lens te wisselen - een van de sterkste kanten van spiegelreflexcamera's - optimaal en maakt Full HD-films in hoge resolutie. Omdat je het gewenste diafragma kunt instellen, kun je flexibel creatieve filmtechnieken inzetten en bijvoorbeeld de achtergrond laten vervagen door een kleine scherptediepte of een kunstwerk zoals een theaterfilm maken door een film op te nemen met een framesnelheid van 24 frames per seconde (dezelfde framesnelheid als voor filmen). Tijdens filmopnamen kun je tegelijkertijd de continue autofocusmodus (AF-C)* gebruiken om een bewegend voorwerp scherp in beeld te houden of een nieuwe instelfunctie voor het diafragma** gebruiken om zelfs bij wisselende lichtomstandigheden het juiste belichtingsniveau te handhaven. Je krijgt zelfs toegang tot tal van gebruiksvriendelijke hulpmiddelen, zoals een digitaal SR-mechanisme voor vibratiereductie, digitale filters en stereo-opnamen met een ingebouwde microfoon.

* De volgende lenzen zijn compatibel met de AF-C-modus: HD PENTAX-DA 16-85 mm F3.5-5.6ED DC WR smc PENTAX-DA L 18-50 mm F4-5.6 DC WR RE HD PENTAX-DA 18-50 mm F4-5.6 DC WR RE smc PENTAX-DA 18-135 mm F3.5-5.6ED AL[IF] DC WR HD PENTAX-DA 20-40 mm F2.8-4ED Limited DC WR HD PENTAX-D FA 28-105 mm F3.5-5.6ED DC WR HD PENTAX-DA 55-300 mm F4.5-6.3ED PLM WR RE HD PENTAX-D FA★ 70-200 mm F2.8ED DC AW HD PENTAX-D FA 150-450 mm F4.5-5.6ED DC AW HD PENTAX-DA 560 mm F5.6ED AW

** De functie voor diafragma-instellingen is alleen beschikbaar in combinatie met de HD PENTAX-DA 55-300 mm F4.5-6.3ED PLM WR RE-lens.
 

Star Stream-filmmodus
Fantastische films met de banen van de sterren

In deze modus kun je sterrenbanen of lichtsporen opnemen in 4K. Met behulp van de functies voor vervagen aan het begin en einde kun je een fantastische film maken.

Intervalfilms in 4K
Een constant bewegend voorwerp documenteren, synthetiseren en afspelen in hoge resolutie

Met de modus voor intervalfilms op de PENTAX K-70 kun je stilstaande beelden met een vaste interval maken van een veranderend voorwerp, deze koppelen aan een filmbestand met een resolutie van 4K (3840 x 2160 pixels) en ze afspelen* alsof je ze snel doorspoelde.
* Voor het afspelen van een film op een ander apparaat dan de PENTAX K-70 raden we een pc aan die het afspelen van 4K-films ondersteunt.


Wififuncties
Gemakkelijk beelden versturen naar een smartphone

De PENTAX K-70 biedt een aantal wififuncties* waarmee bewerkingen op mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en computers, mogelijk wordt. Doordat je foto's direct naar het mobiele apparaat kunt sturen, kun je ze ook op andere systemen dan je camera bekijken.

* Om de ontspanknop van de camera op afstand te bedienen en foto's op een mobiel apparaat te bekijken, heb je de speciale Image Sync-app nodig.

Foto's maken, bekijken en delen met Image Sync
Afstandsbediening voor je camera op je mobiele apparaat

Door de speciale app Image Sync* op je mobiele apparaat, zoals een smartphone of tablet, te installeren, kun je de camera op afstand bedienen. Je kunt bijvoorbeeld camera-instellingen, zoals je diafragma, sluitertijd en ISO-gevoeligheid, instellen en daarna de ontspanknop via je mobiele apparaat bedienen. Je kunt zelfs foto's op je mobiele apparaat downloaden en de favoriete afbeeldingen uploaden naar sociale netwerken.

* Image Sync kan gratis worden gedownload via de App Store (voor iOS-modellen) of Google Play™ (voor Android™-modellen).

RAW-gegevens bewerken in de body
Realiseer je eindresultaat zonder computer

De PENTAX K-70 biedt een mogelijkheid om RAW-bestanden op de camera zelf te bewerken en het resultaat op te slaan als los JPEG-bestand. Je kunt een breed scala aan parameters wijzigen en het gewenste eindresultaat opslaan zonder dat er een pc nodig is. Je kunt zelfs RAW-bestanden die door het Pixel Shift Resolution-systeem zijn gemaakt en RAW-bestanden in de HDR-modus bewerken.

Digital Camera Utility 5
Standaardsoftware voor een hoogwaardig resultaat

Digital Camera Utility 5 behoort tot de standaardaccessoires en biedt je de mogelijkheid om foto's op het scherm te bekijken en RAW-bestanden te bewerken en op te slaan als JPEG- of TIFF-bestanden. Omdat je de kleuren kunt wijzigen en fotogegevens kunt bekijken op het scherm, heb je alle tijd en ruimte om de foto precies zo te bewerken zoals jij dat wilt.

Productspecificaties

ITEM NUMMER
Artikelcode16295
TYPE
Camera Type

Digitale spiegelreflex met TTL-autofocus, automatische belichting en ingebouwde, inklapbare P-TTL-flitser

LIVE VIEW
LiveView

Type: TTL-methode met beeldsensor

Autofocus: 'Hybride AF (phase-matching in beeldvlak en contrastdetectie)
AF-gebied: gezichtsdetectie, volgen, meerdere autofocuspunten, geselecteerd, lokaal
focuspiek: AAN/UIT'

Display: beeldveld ongeveer 100%, vergrote weergave (max. 16 x), rasterweergave (4x4-raster, gulden snede, weergave van meter, vierkant 1, vierkant 2, rasterkleur: zwart-wit), histogram, waarschuwing voor overbelichting

SENSOR TECHNOLOGY
Type

CMOS-sensor, primairkleurenfilter

AA-filtersimulator: Moiréreductie via SR-mechanisme. UIT/Type1/Type2/Bracket (3 frames)

Size

23,5 x 15,6 (mm)

Total Pixels

Ca. 24,78 megapixels

Effective Pixels

Ca. 24,24 megapixels

Still

JPEG: L (24 M: 6000 x 4000), M (14 M: 4608 x 3072), S (6 M: 3072 x 2048), XS (2 M: 1920 x 1280)

RAW: (24 M: 6000 x 4000)

Movie

Full HD (1920 x 1080, 60i/50i/30p/25p/24p)
HD (1280 x 720, 60p/50p)

Sensitivity

ISO AUTO/100 tot 102400 (EV-stappen instelbaar als 1 EV, 1/2 EV of 1/3 EV)

Shake Reduction

Vibratiereductie met sensorverschuiving

Sensor Cleaning

Stof verwijderen: SP-coating en CMOS-sensoracties

LENS
Mount

PENTAX KAF2-bayonetsluiting (AF-koppeling, lensinformatiecontacten, K-vatting met voedingscontacten)

Usable lenses

Lens met KAF4-, KAF3-, KAF2- (power zoom niet compatibel), KAF- of KA-vatting

AFSTAND METING/AUTOFOCUS
Type

TTL: autofocus met phase-matching

Functions

Scherpstelsensor: SAFOX X, 11 punten (9 kruisvormige punten in het midden)

Helderheidsbereik: EV-3 tot 18 (ISO 100 bij normale temperatuur)

AF-modus: enkelvoudige AF (AF-S), continue AF (AF-C), automatische selectie (AF-A)

AF-punten selecteren: automatisch 11 punten, automatisch 5 punten, geselecteerd, uitgebreid bereik, lokaal

AF assist

Speciaal ledlampje ter ondersteuning van autofocus

ZOEKER
Type

Pentaprisma-zoeker

Field of View

Ca. 100%

Magnification

Ca. 0,95 x (50 mm F1.4 bij oneindig bereik)

Focusing screen

Verwisselbaar Natural-Bright-Matte III-scherpstelscherm

Indication

Lengte oogafstand: ca. 20,5 mm (vanaf het kijkvenster), ca. 22,3 mm (vanaf het midden van de lens)

Diopter adjustment

ca. -2,5 m tot + 1,5 m-1

MONITOR
ScreenType

lcd-scherm met TFT-kleuren en instelbare hoek; luchtvrije constructie, voorzijde van gehad glas

3,0 inch (beeldverhouding: 3:2)

Resolution

ca. 921.000 stippen

Playback

Instellingen: helderheid, verzadiging en kleuren instelbaar

Instellingen voor buitengebruik: instelbaar in stappen van ± 2

Nachtzicht: AAN/UIT

SLUITER
Type

Verticale spleetsluiter met digitale bediening
* Digitale sluiter voor Pixel Shift Resolution

Speed

Autom.: 1/6000 tot 30 sec., handm.: 1/6000 tot 30 sec. (stappen van 1/3 EV of 1/2 EV), bulb (sluitertijd instelbaar van 10 sec. tot 20 min.)

BELICHTING
Metering

TTL open diafragma, meting van 77 segmenten, gewogen midden en lokale metingen

Exposure Modes

Automatische modus (standaard, portret, landschap, macro, bewegend voorwerp, nachtportret, zonsondergang, blauwe lucht, bos), scènemodus (portret, landschap, macro, bewegend voorwerp, nachtportret, zonsondergang, blauwe lucht, bos, nachtopname, nachtopname in HDR, night snap, gerechten, huisdieren, kinderen, surfen en sneeuw, achtergrondsilhouet, kaarslicht, podiumlicht, museum), programmamodus, gevoeligheidsprioriteit, sluitertijdprioriteit, diafragmaprioriteit, sluitertijd- en diafragmaprioriteit, handmatig, bulg

Metering Range

EV 0 tot 22 (ISO 100 bij 50 mm F1.4)

Auto Exposure Lock

Kan worden toegewezen aan de AF/AE-L-knop

Compensation

±5 EV (stappen van 1/2 EV of 1/3 EV instelbaar)

OPNAME PARAMETERS
Modes

Besturingsmodi

Modusselectie:

[Gewone foto] een foto, continu (H, L), zelfontspanner (12 sec., 2 sec., continu), afstandsbediening (0 sec., 3 sec., continu), Bracketing (2, 3 of 5 foto's), spiegel opklappen, meerdere belichtingen, intervalopname, samengestelde intervalopname, intervalfilm, 'Star Stream'

[Film] afstandsbediening

*, bracketing, intervalopname, samengestelde intervalopname, intervalfilm en 'Star Stream' mogelijk in combinatie met zelfontspanner/afstandsbediening
* Spiegel opklappen kan worden gebruikt in combinatie met zelfontspanner
* Meerdere belichtingen mogelijk in combinatie met continu-opnamen, zelfontspanner of afstandsbediening

Continu-opnamen: max. ongeveer 6,0 frames per seconde, JPEG (L: ★★★ bij continu H): max. ongeveer 40 frames, RAW: max. ongeveer 10 frames, RAW+: max. ongeveer 8 frames
Max. ongeveer 3,0 frames per seconde, JPEG L: ★★★ bij continu L): max. ongeveer 100 frames, RAW: max. ongeveer 16 frames, RAW+: max. ongeveer 11 frames
* ISO 100

Meerdere belichtingen: samenstellingsmodus (extra/gemiddeld/helder)
Aantal opnamen (2 tot 2000)

Intervalopnamen:

[Intervalopnamen] Interval: 2 sec. tot 24 uur/stand-by-interval: min. 1 sec. tot 24 uur, aantal opnamen: 2 tot 2000, startinterval: nu/zelfontspanner/afstandsbediening/tijd instellen

[Samengestelde intervalopname] Interval: 2 sec. tot 24 uur/stand-by-interval: min. 1 sec. tot 24 uur, aantal opnamen: 2 tot 2000, startinterval: nu/zelfontspanner/afstandsbediening/tijd instellen, samenstellingsmodus: extra/gemiddeld/helder, opslagproces: AAN/UIT

[Intervalfilm] Resolutie: 4K/FullHD/HD, bestandsindeling: Motion JPEG (AVI), Interval: 2 sec. tot 24 uur/stand-by-interval: min. 1 sec. tot 24 uur, aantal opnamen: 8 tot 2000 (8 tot 500 bij 4K), startinterval: nu/zelfontspanner/afstandsbediening/tijd instellen

[Star Stream] Resolutie: 4K/FullHD/HD, bestandsindeling: Motion JPEG (AVI), interval: 2 sec. tot 24 uur/ stand-by-interval: min. 1 sec. tot 24 uur, aantal opnamen: 8 tot 2000 (8 tot 500 bij 4K), startinterval: nu/zelfontspanner/afstandsbediening/tijd instellen, vervagen: UIT/laag/gemiddeld/hoog

Opname-instelling

Aangepast beeld: Automatisch selecteren, Helder, Natuurlijk, Portret, Landschap, Levendig, Stralend, Gedempt, Vlak, Bleach Bypass, Negatief, Zwart-wit, Kruisverwerking

Kruisverwerking: willekeurig, voorinstelling 1-3, favoriet 1-3

Digitaal filter: kleur extraheren, Kleur vervangen, Speelgoedcamera, Retro, Hoog contrast, Donker maken, Kleuren omkeren, Een kleur (dramatisch), Zwart-wit

Helderheid: ± 4 stappen instelbaar

Huidskleur: Type 1, Type 2, UIT

HDR: Auto, HDR1, HDR2, HDR3, Uitgebreide HDR, UIT, belichtingswaarde instelbaar, automatische correctiefunctie voor compositie

Pixel Shift Resolution: bewegingscorrectie AAN, bewegingscorrectie UIT, UIT

Lenscorrectie: vervormingscorrectie, randbelichtings- correctie, correctie voor zijdelingse chromatische aberratie, diffractiecorrectie

Compensatie voor dynamisch bereik: correctie van hooglichten, correctie van schaduwen

Ruisreductie: NR voor lange sluitertijd, NR voor hoge ISO-waarde

Horizoncorrectie: SR aan: correctie tot 1 graad, SR uit: correctie tot 1,5 graad
Digitale waterpas: getoond in zoeker (alleen horizontaal), getoond op lcd-scherm (horizontaal en verticaal)

White Balance

Type: TTL-methode met beeldsensor

Automatische witbalans, automatische witbalans met meerdere patronen,
daglicht, schaduw, bewolkt, tl-licht (D: kleur bij daglicht, N: wit bij daglicht, W: koel wit, L: warm wit), gloeilamp, CTE,
handmatige witbalans (max. 3 instellingen), configuratie van kleurentemperatuur (max. 3 instellingen), witbalansinstelling van een foto

Fijnafstelling: instelbaar in ± 7 stappen op de A-B- of G-M-as

FLASH
Modes

Automatische flits, automatische flits met reductie van rode ogen (automatische foto, scène), flitser aan, fliters aan met reductie van rode ogen, synchronisatie op lage snelheid, synchronisatie met laatste flits, handmatige inschakeling (Vol-1/128)

Exposure Compensation

-2,0 tot + 1,0 EV

BEELDOPSLAG
External

Opslagmedium: SD, SDHC en SDXC (voldoet aan USH-I-norm)

File Format

RAW (PEF/DNG), JPEG (Exif 2.3), conform DCF2.0

Kwaliteitsniveau: RAW (14-bits): PEF, DNG
JPEG: ★★★ (best), ★★ (beter), ★ (goed), gelijktijdige opname van RAW en JPEG mogelijk

Kleurruimte: sRGB, AdobeRGB

File Name

'IMGP****' of door gebruiker toegewezen bestandsnaam

Nummering in bestandsnaam: reeks, opnieuw instellen

BIJZONDERHEDEN
FeaturesAanpassingsmogelijkheden

Gebruikersmodus: max. 3 instellingen kunnen worden opgeslagen

Aangepaste functies: 24 items

Modusgeheugen: 16 items

Personalisatieknoppen: Fx1, Fx2 (bestandsindeling met een druk, wifi, scherminstellingen buiten, lcd-scherm met nachtzicht, controlebeeld, rode kleuren, digitale waterpas, AF-gebied wijzigen)
AF/AE-L-knop (AF1, AF2, AF annuleren, AE vergrendelen)
Er kunnen ook verschillende instellingen voor belichtingsknoppen in de verschillende opnamemodi worden opgeslagen.

AF aanpassen: AF-S: prioriteit voor scherpstellen/ontspannen
1e frameactie in AF-C: prioriteit voor ontspannen/automatisch/scherpstellen
Actie voor continu AF-C: prioriteit voor scherpstellen, automatisch, FPS
AF-status vasthouden: UIT, laag, gemiddeld, hoog
AF bij intervalopnamen: scherpstelling vergendelen bij 1e opname, scherpstelling aanpassen per opname
AF met afstandsbediening: UIT/AAN
Tekengrootte: standaard, groot

Wereldklok: wereldklokinstellingen voor 75 steden (28 tijdzones)

AF-fijnafstelling: ±10 stappen, uniforme aanpassing, individuele aanpassing (max. 20 geheugenposities)

Controlelampjes: andere controlelampjes (UIT/1/2), zelfontspanner (AAN/UIT), afstandsbediening (AAN/UIT), gps (AAN/UIT)

Auteursrechtinformatie: namen van fotograaf en auteursrechteigenaar zijn opgenomen in het afbeeldingsbestand. Versiegeschiedenis kan worden gecontroleerd met de meegeleverde software.

Bedrijfsomgeving

Temperatuur: -10 °C ~ 40 °C (14 °F ~104 °F)
Luchtvochtigheid: max. 85% (geen condensvorming)
Language

Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans, Nederlands, Deens, Zweeds, Fins, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Turks, Grieks, Russisch, Koreaans, Chinees (traditioneel), Chinees (vereenvoudigd), Japans

ACCESSOIRES
Kit Content

Oplaadbare lithium-ionaccu D-LI109 (E) - 39067

Oplader D-BC109(B) - 39098

Netsnoer D-CO68U - 39672

Software S-SW168 - 38558

PENTAX-draagriem O-ST132 - 38776

PENTAX-oogdop FR - 30200

Hotshoe-klepje FK - 31040

Bodydop - 31016

Optional

Adapterset (netstroom) K-AC168E - 38542

CS-310-kabelcontact - 30239

AFMETINGEN EN GEWICHT
Height

93,0 mm

Width

125,5 mm

Depth

74,0 mm

Weight

Ca. 688 g (inclusief speciale accu en SD-geheugenkaart),
ca. 628 g (alleen body)

ENERGIE
Source

Accutype: oplaadbare lithium-ionaccu D-LI109

Netstroomadapter: adapterset K-AC168 (optioneel)

Performance

Aantal op te nemen foto's:
(bij 50% flitsergebruik): ca. 410 foto's, (zonder flitser): ca. 480 images
Afspeeltijd: ca. 270 minuten
* Met volledig opgeladen lithium-ionaccu bij een temperatuur van 23 °C. Getest overeenkomstig de CIPA-standaard.
De daadwerkelijke resultaten kunnen verschillen en zijn afhankelijk van de opnameomstandigheden.

WEERGAVEFUNCTIES
Digital Filter

Basale parameteraanpassingen, Kleur extraheren, Kleur vervangen, Speelgoedcamera, Retro, Hoog contrast, Donker maken, Kleuren omkeren, Een kleur (dramatisch), Zwart-wit (dramatisch), Kleuren uitbreiden, Schets, Waterverf, Pastel, Poster, Miniatuur, Zacht, Starburst, Fish-eye, Dun, Zwart-wit

Options

Terugkijken:

een frame, meerdere foto's (6, 12, 20, 35 of 80), vergroting (max. 16 x, snelle zoomfunctie beschikbaar), rasterweergave (4x4-raster, gulden snede, schaalbalk, vierkant 1, vierkant 2, rasterkleur: zwart/wit), draaien, histogram (Y-histogram, RGB-histogram), waarschuwing voor overbelichting, automatische beeldrotatie, uitgebreide informatie, auteursrechtinformatie (fotograaf, eigenaar auteursrecht), gps-informatie (lengterichting, breedterichting, hoogte, Coordinated Universal Time), beeldrichting, mapweergave, tijdsoverzicht, diaweergave

Verwijderen:

een afbeelding verwijderen, alles verwijderen, selecteren en verwijderen, map verwijderen, controlebeeld verwijderen

RAW-verwerking:

RAW-bestand selecteren:
een afbeelding selecteren, meerdere afbeeldingen selecteren, map selecteren

Parameter voor RAW-verwerking:
witbalans, aangepast beeld, gevoeligheid, helderheid, huidskleur, digitaal filter, HDR, Pixel Shift Resolution, schaduwcorrectie, NR hoge ISO-waarde, vervormingscorrectie, randverlichtings- correctie, correctie voor zijdelingse chromatische aberratie, diffractiecorrectie, correctie van randkleuren, bestandsindeling (JPEG/TIFF), beeldverhouding, opgenomen JPEG-pixels, JPEG-kwaliteit, kleurruimte

Bewerken: beeldrotatie, moirécorrectie, afmetingen aanpassen, snijden (beeldverhouding en helling aanpassen), film bewerken (geselecteerde frames splitsen of verwijderen), JPEG-beeld van film maken, RAW-gegevens in buffergeheugen opslaan, beeld kopiëren

VIDEOFUNCTIE
Recording

Bestandsindeling: MPEG-4 AVC/H.264 (MOV)

Resolutie: Full HD (1920 x 1080, 60i/50i/30p/25p/24p)
HD (1280 x 720, 60p/50p)

Autofocus: 'Hybride AF (phase-matching voor beeldvlak en contrastdetectie)
AF-modus: enkelvoudige AF (AF-S), continue AF (AF-C) * Continue AF (AF-C) is beschikbaar voor speciale lenzen.
AF-oppervlak: meerdere AF-punten, geselecteerd, lokaal
focuspiek: AAN/UIT'

Geluid: 'Ingebouwde stereomicrofoon, externe microfoon (compatibel met stereo-opnamen)
Geluidsniveau van opname instelbaar'

Opnametijd: max. 25 min. of 4 GB; opname stopt automatisch als de interne temperatuur van de camera te hoog wordt.

Aangepast beeld: Automatisch selecteren, Helder, Natuurlijk, Portret, Landschap, Levendig, Stralend, Gedempt, Vlak, Bleach Bypass, Negatief, Zwart-wit, Kruisverwerking

Kruisverwerking: willekeurig, voorinstelling 1-3, favoriet 1-3

Digitaal filter: Kleur extraheren, Kleur vervangen, Speelgoedcamera, Retro, Hoog contrast, Donker maken, Kleuren omkeren, Een kleur (dramatisch), Zwart-wit (dramatisch)

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:PENTAX K70 black + HD PENTAX-DA 18-50mm + DA 50-200mm
Uw waardering