PF-100ED-set met XL 8-24-oculair

2.199,00 €

Een hoogwaardige telescoop die een extra grote 100 mm ED-lens met hoge resolutie combineert met uitstekend gebruiksgemak en optimale flexibiliteit

De PENTAX PF-100ED-telescoop is zonder twijfel het beste wat je kunt krijgen, tenzij je zelf een telescoop bouwt. De 100 mm ED-lens en het lanthaanglas laten licht door met een spectaculaire resolutie en helderheid. In combinatie met SMC-lenscoatings en de superieure XW-oculairs geniet je van haarscherpe beelden van rand tot rand - niet alleen wanneer je gewone voorwerpen observeert, maar ook wanneer je de maan en planeten waarneemt. Wanneer je gewoon een spiegelreflexcamera en adapter van PENTAX bevestigt, verandert de PF-100ED in een geweldige telelens voor hoogwaardige fotografie.

Het smc PENTAX Zoom XL 8-24 mm-oculair

Het smc Zoom-oculair heeft een vergrotingsbereik van 20 tot 60 keer en een oogafstand van 20 mm. Net als alle oculairs van PENTAX is hij bekend vanwege zijn uitstekende beeldreproductie. Dankzij de waterbestendige constructie (JIS-klasse 4), die bovendien niet kan beslaan, is dit zoomoculair ideaal voor 1 1/4"-zoekers op astronomietelescopen.

Opslaan in verlanglijst

Een hoogwaardige telescoop die een extra grote 100 mm ED-lens met hoge resolutie combineert met uitstekend gebruiksgemak en optimale flexibiliteit

De PENTAX PF-100ED-telescoop is zonder twijfel het beste wat je kunt krijgen, tenzij je zelf een telescoop bouwt. De 100 mm ED-lens en het lanthaanglas laten licht door met een spectaculaire resolutie en helderheid. In combinatie met SMC-lenscoatings en de superieure XW-oculairs geniet je van haarscherpe beelden van rand tot rand - niet alleen wanneer je gewone voorwerpen observeert, maar ook wanneer je de maan en planeten waarneemt. Wanneer je gewoon een spiegelreflexcamera en adapter van PENTAX bevestigt, verandert de PF-100ED in een geweldige telelens voor hoogwaardige fotografie.


Extra grote 100 mm-lens voor een ongekend helder beeldveld

De lens van de PF-100ED beschikt over een extra groot, efficiënt diafragma van 100 mm, waardoor hij een superhelder beeldveld biedt. Zo kun je moeiteloos je onderwerp waarnemen en tot in detail scherpstellen.


ED-elementen met hoge resolutie voor heldere beelden

De lens bevat ED-glaselementen (extra lage spreiding) voor scherpe beelden in hoge resolutie met minimale chromatische aberratie.


Tot in detail scherpstellen op je onderwerp dankzij de rechte inkijk

Dankzij de wendbare lens met rechte inkijk kun je snel en gemakkelijk onderwerpen waarnemen en volgen op afstand.


Lichte body van aluminiumlegering: draagbaar en schokbestendig

De PF-100ED is gemaakt van een sterke magnesiumlegering, waardoor hij lichter is. Bovendien blijven interne mechanismen beschermd. De rubberen behuizing verbetert de schokbestendigheid en duurzaamheid nog eens extra.


Weerbestendige constructie voor gebruik in alle weersomstandigheden

De oculairaansluiting van de PF-100ED bevat een stofdicht glaselement, waardoor een waterdichte constructie overeenkomstig JIS-klasse 6 wordt gegarandeerd. Je kunt de telescoop dan ook zonder problemen in de regen gebruiken.


Beslaan onmogelijk dankzij stikstofvulling

De body van de PF-100ED is gevuld met stikstof, waardoor de binnenkant niet kan beslaan wanneer de temperatuur plotseling wijzigt. Zo beschik je in alle omstandigheden over helder zicht.


Keuze genoeg: oculairs voor elke toepassing

PENTAX biedt vier groothoekoculairs uit de XW-serie, drie kostenefficiënte oculairs uit de XF-serie en een veelzijdig zoomoculair. Je kunt al deze oculairs gebruiken op de PF-100ED. Zo kies je gemakkelijk de juiste oplossing voor jouw toepassing. Alle oculairs hebben een lange oogafstand, zodat ook brildragers verzekerd zijn van optimaal comfort.


Andere kenmerken

• Zichtlijn aan de bovenkant van de lens voor gemakkelijk richten op het onderwerp
• Ingebouwde lenskap om overmatig licht te weren en het lensoppervlak te beschermen
• Statiefaansluiting met 'klik-stop'-draaimechanisme, zodat je de lens gemakkelijk kunt draaien
• Optionele camera-adapter (PF-CA35) waarmee je de PF-100ED ombouwt tot een supertelelens van 1910 mm voor digitale spiegelreflexcamera's of een supertelelens van 1250 mm voor 35 mm-spiegelreflexcamera's.


Het smc PENTAX Zoom XL 8-24 mm-oculair

Het smc PENTAX Zoom XL 8-24 mm-oculair heeft een vergrotingsbereik van 20 tot 60 keer en een oogafstand van 20 mm. Net als alle oculairs van PENTAX is hij bekend vanwege zijn uitstekende beeldreproductie. Dankzij de waterbestendige constructie (JIS-klasse 4), die bovendien niet kan beslaan, is dit zoomoculair ideaal voor 1 1/4"-zoekers op astronomietelescopen.

Productspecificaties

ITEM NUMMER
Artikelcode7094000

Downloads

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:PF-100ED-set met XL 8-24-oculair
Uw waardering