RICOH GR III

999,99 €

Dit nieuwste model uit de GR-serie is uitgerust met een scala aan recent ontwikkelde hoofdonderdelen, waaronder een lens, een beeldsensor en een beeldverwerkingsengine. Essentiële kenmerken van camera's uit de GR-serie zijn de optimalisatie van beeldkwaliteit, snapshot-mogelijkheden en draagbaarheid. Ondanks de compacte behuizing, die nog een slag kleiner is dan die van het vorige model, beschikt de GR III over een grote APS-C CMOS-beeldsensor met circa 24,24 effectieve megapixels die beelden in hoge resolutie kan produceren. Met een opstarttijd van circa 0,8 seconden is dit een razendsnelle camera te noemen waarmee u snel kunt scherpstellen en ontspannen. Daarnaast beschikt deze camera over een groot aantal nieuwe functies, zoals een snel hybride autofocussysteem, een nieuw Shake Reduction-mechanisme en een touchscreen voor een intuïtieve bediening, om de werking en functionaliteit te verbeteren. De verwachting is dat de GR III na de productlancering door middel van firmware-updates upgrades krijgt waarmee de functies en algehele prestaties verder kunnen worden uitgebreid en verbeterd.

Om de communicatie met smartphones te verbeteren, beschikt de GR III tevens over dubbele draadloze communicatie en een USB Type-C™-aansluiting, waarmee deze camera het best presterende model uit de GR-serie is. Bovendien is de camera uitgerust met de modernste functies die nodig zijn om te voldoen aan de hedendaagse vereisten op het gebied van fotografie.

Ontdek nu de RICOH GR IIIx!

Opslaan in verlanglijst
Geïnteresseerd in meer - bekijk nu onze bundels!

De ultieme camera om momentopnamen te maken van onvergetelijke gebeurtenissen.

De GR is volop in ontwikkeling maar blijft trouw aan een onveranderd concept.

Een sublieme beeldkwaliteit en draagbaarheid voor het maken van opnamen van alles wat u ziet.

Snelheid waarmee u in een fractie van een seconde dat speciale moment vastlegt.

Gebruiksgemak en betrouwbaarheid als middel tot creatieve expressie.

De GR III is de nieuwe tool die dat mogelijk maakt.

Dit model biedt waar het om gaat als u snel foto’s wilt maken.

Ervaar de essentie van de GR.

Hoge beeldkwaliteit

Het nieuw ontwikkelde GR-objectief & Shake Reduction

Dit model is uitgerust met een nieuw GR-objectief dat alle andere GR-objectieven overtreft met een verbazingwekkende optische prestatie. Er wordt gebruik gemaakt van een optisch systeem dat bestaat uit zes elementen en vier groepen om opnamen te kunnen maken die met een kristalheldere beeldweergave van het midden tot de rand scherp zijn. Het optische systeem is slank en compact, zodat in de body van de camera plaats is voor een Shake Reduction-mechanisme waarmee onscherpte als gevolg van camerabeweging wordt tegengegaan. De effecten van camerabewegingen op de beeldkwaliteit worden tot een minimum teruggebracht en de volledige mogelijkheden van de optische prestatie van het nieuw ontworpen GR-objectief worden voor diverse scènes gemaximaliseerd.

Beeldsensor van het formaat 24.2 M APS-C

Circa 24.24 effectieve megapixels leveren een hoge beeldkwaliteit, en een filterloze anti-alias-constructie biedt zelfs in de fijnste details een weergave in High-Definition.

Geluidsarm, maximaal ISO 102400

De verwerking van de onderdrukking van originele ruis resulteert zelfs bij een hoge ISO-gevoeligheid in een hoge beeldkwaliteit. 14-bits RAW-opnamen worden ook ondersteund voor een rijke toonweergave.

De nieuw ontwikkelde GR ENGINE 6

Een nieuw ontwikkelde beeldverwerkingsprocessor zorgt voor een verbluffend hoge beeldkwaliteit, uitvoerig gedetailleerde beeldverwerking in het gehele gevoeligheidsbereik en een sublieme reproductie van kleuren.

Snelle respons

Hybride AF met hoge snelheid

Beeldvlak-AF met fasedetectie biedt AF met hoge snelheid en AF met contrastdetectie biedt een sublieme precisie van de scherpstelling. De beste van deze twee types worden gecombineerd om een hybride AF te maken. Het zoeken naar focus peaks bij AF met contrastdetectie verloopt op dit model aanzienlijk soepeler. Het hybride systeem biedt een snellere autofocus en grotere precisie.


Shake Reduction-mechanisme voor 4 compensatiestappen*

Dit model maakt gebruik van een Shake Reduction-mechanisme van het sensorverschuivingstype. Dit biedt compensatie op drie assen.
*Conversie van sluitertijd. CIPA-standaard.


Richtingsknoppen

De camera is uitgerust met een LCD-monitor die aanraakbediening ondersteunt en is uitgerust met een comfortabel keuzewiel. Deze functies bieden een snelle controle over de beweging van het AF-kader en toegang tot menu’s.

Draagbaarheid

Compacter gemaakt om het ultieme op het gebied van snapshotcamera’s te bereiken

Het formaat van de body van dit model is vrijwel hetzelfde als van de GR DIGITAL IV (model met een beeldsensor van type 1/1.7) terwijl voor de GR-serie een prestatie van een geheel nieuwe dimensie wordt geleverd. De bedieningselementen zijn verbeterd terwijl de draagbaarheid is gehandhaafd, wat ons een stap dichter bij de optimale snapshotcamera brengt.

Ontwikkeling

Firmware met uitgebreide functionaliteit voor een GR III die zich almaar blijft ontwikkelen

De GR III is volop in ontwikkeling met de meest recente firmware-updates. De firmware met uitgebreide functionaliteit biedt nieuwe functies en instellingen.

Flexibele aanpassing aan persoonlijke wensen

Vaak gebruikte functies kunnen worden toegewezen aan de ADJ-knop en Fn-knop. Ook andere bedieningselementen kunnen aan persoonlijke wensen worden aangepast om het gebruik van de camera gemakkelijker te maken en in overeenstemming te brengen met de manier waarop u opnamen maakt.

Beeldregeling & Aanpassing van JPEG-opnamen

De GR III is voor de creatie van opnamen uitgerust met een groot aantal geavanceerde functies. De parameters voor aanpassing van opnamen zijn nu zo ontworpen dat er voor het maken van opnamen tien beeldregelingsopties zijn. Tijdens weergave kunt u de beeldtonen van JPEG wijzigen en opslaan als een nieuw bestand.

Meer informatie ...

Prestatie van een nieuwe dimensie

Hoge resolutie en hoog contrast.
Introductie van de scherpe beeldverwerking van het nieuw ontwikkelde GR-objectief

Het GR-objectief met een nieuwe objectiefconstructie is ontwikkeld met het oog op een nóg betere beeldkwaliteit. Dit objectief maakt gebruik van een slank optisch systeem met zes elementen in vier groepen terwijl de brandpuntsafstand van 18,3 mm (equivalent van 35 mm-formaat: 28 mm) en helderheid van F2.8 is behouden. In de objectiefconstructie zijn lenzen met een hoge refractie-index, glas met een lage dispersie en met hoge precisie gegoten asferische lenzen optimaal geplaatst om vervorming en chromatische aberratie tot de absolute limiet te onderdrukken, zodat een hoog niveau van scherpte wordt geproduceerd. Dit resulteert in opnamen die zelfs met de grootste diafragma-instelling in het gehele beeldje scherp en helder zijn.

1/125 sec., F2.8, ISO2000, EV -0.7, WB; Multi Auto White Balance

De gedetailleerde kracht van de 24.2 M grote beeldsensor van het formaat APS-C

Dit model is uitgerust met een CMOS-beeldsensor van het formaat APS-C met een breed dynamisch bereik (circa 24.24 effectieve megapixels). Hij heeft 1,5 maal zoveel pixels dan de GR II en een filterloze anti-aliasing-constructie die gebruik maakt van de kenmerken van het hoge-resolutie-objectief voor gedetailleerde reproductie in High-Definition. Zowel de beeldsensor als het objectief zijn geoptimaliseerd voor de best mogelijke beeldkwaliteit.

Geavanceerde beeldverwerking en responsiviteit.
Maak kennis met de nieuwe GR ENGINE 6

De beeldverwerkingsprocessor op dit model is de nieuwe GR ENGINE 6. Deze tilt de hoge beeldkwaliteit van de GR naar een gedetailleerdheid van een nóg hoger niveau. Snellere verwerking maakt een beeldsensor met een hoog aantal pixels en gradatie op meerdere niveaus in 14-bits RAW mogelijk. Dit draagt ook bij aan een verbeterde responsiviteit en functionaliteit voor autofocus en video.

Opnamen maken met ISO 102400 is mogelijk met onze originele signaalverwerkingstechnologie

Op dit model is een “Accelerator Unit” van een high-performance processor toegevoegd als een krachtige manier om een hoge beeldkwaliteit te ondersteunen. De signaaluitvoer door de beeldsensor wordt na optimale verwerking verzonden naar de beeldprocessor. Dit vermindert ruis, en produceert een sublieme resolutie en kleurenreproductie in het gehele gevoeligheidsbereik. Dit maakt het ook mogelijk om opnamen te maken met ISO 102400.

 

 

1/125 sec., F2.8, ISO2000, EV -2, WB: Meervoudige automatische witbalans

Shake Reduction met drie assen in vier stappen voor een hoge beeldkwaliteit in een groot opnamebereik

Cameratrilling wordt verminderd om kraakheldere opnamen te maken, zelfs wanneer in een fractie van een seconde snapshots worden gemaakt. Shake Reduction is zo geïnstalleerd dat het formaat van de body van de GR III compacter is dan het eerdere model. Deze functie minimaliseert trilling op drie assen, waaronder de horizontale as, verticale as en lengteas. Compensatie-effecten bieden niet minder dan vier sluitertijdstappen*.

*CIPA-standaard.

AA-filtersimulator voor vermindering van valse kleuren en moiré dankzij Shake Reduction-mechanisme

De effecten van het optische anti-aliasing (AA)-filter worden verkregen met Shake Reduction. Valse kleuren en moiré worden tijdens de belichting onderdrukt door de beeldsensor enigszins te bewegen. U kunt ervoor kiezen om prioriteit te geven aan resolutie of vermindering van valse kleuren en moiré, afhankelijk van uw onderwerp. Kies [High] of [Low] voor effect-instellingen.

Leg het moment vastt

1/1250 sec., F5.6, ISO100, EV -1, WB: Daglicht

Een compacte body en functioneel ontwerp, vol met hoge prestaties

De GR III is ontwikkeld met het oog op een zo compact mogelijke body en een hoog niveau van functionaliteit. Dit model is één formaat kleiner dan dat van de GR II en is vrijwel even groot als de GR DIGITAL IV met een beeldsensor van type 1/1.7. Er werd gestreefd naar een minimalistisch ontwerp met draagbaarheid en expressie in gedachten. De indeling van knoppen en wieltjes is dusdanig dat met één hand alles comfortabel kan worden bediend.

Hybride AF met combinatie van beeldvlak-AF met fasedetectie en AF met contrastdetectie

Het AF-systeem is een hybride van beeldvlak-AF met fasedetectie en AF met contrastdetectie. De voordelen van scherpstelling met hoge snelheid op basis van beeldvlak-AF met fasedetectie en scherpstellingsprecisie op basis van AF met contrastdetectie zijn gecombineerd. Het zoeken naar focus peaks bij AF met contrastdetectie is minder problematisch gemaakt om, wat is vereist voor een snapshotcamera, snel hoogwaardige opnamen te kunnen maken.

Met hoge snelheid binnen circa 0,8 seconde opstarten vanaf het moment dat de camera wordt ingeschakeld

Er wordt een motor met hoog rendement gebruikt om de lenscilinder aan te sturen, zodat deze snel vanuit een ingetrokken stand naar de opnamestand kan worden gezet. Met geoptimaliseerde programmaverwerking wordt tijdens het opstarten bovendien de opstarttijd verkort. De ingebouwde objectiefafscherming maakt het ook niet nodig om de objectiefdop te verwijderen, zodat u nooit een plotselinge gelegenheid om een foto te maken, voorbij hoeft te laten gaan.

 


1/125 sec., F2.8, ISO320, EV -3, WB: Daglicht

Scherpstellingsstanden die geschikt zijn voor diverse onderwerpen en opnamestijlen

Er zijn nu acht scherpstellingsstanden beschikbaar, waaronder de nieuwe Continu AF, wat het aanbod aan opnamestijlen veelzijdiger maakt. Met een nieuwe LCD-monitor die aanraakbediening ondersteunt, heeft u direct controle over het AF-kader met gebruik van aanraak- en schuifgebaren. U kunt ook scherp stellen (AF via aanraken) en opnamen maken terwijl u het AF-kader beweegt om bij elk type compositie snel opnamen te maken.

Autofocus met gezichtsherkenning ter ondersteuning bij het maken van portretopnamen

De camera herkent gezichten en stelt scherp. Deze functie schakelt u in met [Auto Area AF], [Select AF] en [Pinpoint AF]. Het is ook mogelijk om deze functie in te schakelen met alleen [Auto Area AF]. Met deze instelling kunt u, zonder gezichtsherkenning uit te schakelen, heel eenvoudig van scherpstelstand veranderen wanneer u op een onderwerp in plaats van op gezichten wilt scherpstellen.

Met Full Press Snap mist u nooit meer een opnamemogelijkheid.

Wanneer u de sluiterknop volledig indrukt, wordt de sluiter met de vooraf ingestelde afstand ontspannen. Deze functie voor het maken van opnamen met hoge snelheid is uniek voor de GR, zodat de tijdvertraging voor de scherpstelling wordt geëlimineerd wanneer de sluiterknop half wordt ingedrukt, zodat u belangrijke momenten in een fractie van een seconde kunt vastleggen.

Aanraakpaneel en keuzewiel waarmee intuïtieve bediening mogelijk is

De LCD-monitor is uitgerust met een aanraakpaneel. Raak eenvoudigweg het AF-kader aan en verschuif dit of gebruik het menu. U kunt tijdens weergave het beeld ook naar binnen en naar buiten schuiven om de vergroting te wijzigen of op het scherm tikken om de vorige en volgende opnamen te bekijken. Rondom de vierwegknop is ook een keuzewiel geplaatst. Deze indeling maakt het mogelijk om de camera met één eenvoudige handeling snel te bedienen terwijl u een stevige grip op de camera houdt.
 

1/125 sec., F2.8, ISO250, EV 0.7, WB: Daglicht

Leg de wereld vast zoals u die wilt zien

Beeldregeling om met plezier beeldcreaties te maken

De conventionele instellingen en effecten van opnamen zijn samengevoegd om een nieuwe afwerkingsfunctie te creëren. Tien verschillende beeldregelingsopties vormen de basis van deze functie. Op basis hiervan kunt u parameters instellen om foto’s te creëren zoals u dat wenst. Dit omvat de verzadiging, tint, aanpassing van hoge/lage tonen, contrast (heldere gebieden en schaduw), scherpte, schaduw, helderheid, kleuraanpassing, filtereffect, korreleffect*, en niveau van HDR-toon.

● Het hangt af van de geselecteerde beeldregelingsoptie welke parameters kunnen worden ingesteld.
* Deze parameters zijn beschikbaar via een update van de firmware

Standaard

Monotoon

Positieffilm

Levendig

Zacht Monotoon

Bleach Bypass

Hoog contrast ZW

Hard Monotoon

HDR-toon

Maak opnamen tot 6 cm met de macromodus                                                                                                        

Met de macromodus kunt u scherp stellen met Af tussen 6 en 12 centimeter vanaf het uiteinde van het objectief. Dit produceert vrijwel dezelfde opnamevergroting van 0.35x als wanneer het macroconversieobjectief GM-1 op de GR II wordt aangesloten, zonder dat een extra objectief nodig is. Druk eenvoudigweg op de macroknop om indrukwekkende close-ups met rijke bokeh-effecten te maken.

* De macromodus en normale modus moeten handmatig worden geselecteerd.
* De camera gaat over op de macromodus wanneer de scherpstelling is ingesteld op [Snap] of [∞].                                                                             

Leg zelfs in de stad sterrensporen met de omringende omgeving vast door opnamen te maken met intervalcompositie

Met deze functie maakt de camera automatisch continu opnamen met het ingestelde interval. U kunt deze functie kiezen uit transportstanden voor het maken van onmiddellijke opnamen. De instellingsonderdelen zijn herzien en speciaal afgestemd op het maken van opnamen van sterrensporen. De opnametijd kunt u instellen met intervals van 10 minuten (tot 24 uur). U kunt een onbeperkte opnametijd kiezen, en u kunt tussentijdse opnamen opslaan en de tijd instellen.

* Gebruik een statief. Merk op dat ruisonderdrukking bij langzame sluitertijd en SR worden uitgeschakeld.
* Bij het maken van de eerste opname worden de scherpstelling, belichting en witbalans ingesteld.
 

1/60 sec., F2.8, ISO100, EV -0.7, WB: Meervoudige automatische witbalans

4 sec., F2.8, ISO200, EV 0.0, WB: Kleurtemperatuur

Breid uw expressieve mogelijkheden uit met de uitsnijmodus van 35mm/50mm

Met deze functie kunt u opnamen maken met een beeldhoek die gelijk is aan een brandpuntsafstand van 35 mm of 50 mm. De 24M-beeldsensor met hoge resolutie maakt het mogelijk heldere opnamen tot 15M (35 mm) en 7M (50 mm) te maken. Deze modus geeft u de mogelijkheid om, afhankelijk van het onderwerp, tijdens het maken van de opname de beeldhoek te wijzigen.                                                                                                                           

* De brandpuntsafstand is gelijk in het 35mm-formaat en de resolutie heeft een hoogte/breedteverhouding van 3:2.                                         

Maak met meervoudige belichting dromerige opnamen

Er is niet langer een framelimiet voor het maken van samengestelde opnamen. Samengestelde resultaten kunt u bekijken in een transparant display, zodat u de samenstelling kunt bekijken tijdens een overlay over een ander beeldje. U kunt de belichtingsparameter* wijzigen, opnamen maken, opnieuw opnamen maken, en voor elke opname het maken van opnamen beëindigen om heel gemakkelijk het type foto te creëren dat u in gedachten hebt.

* Belichtingscorrectie, ISO-gevoeligheid, diafragma en sluitertijd kunt u afstellen op basis van de belichtingsmodus die is ingesteld voor het eerste frame. De witbalans kunt u niet wijzigen.

1/250 sec., F4.0, ISO100, EV -0.3, WB: Meervoudige automatische witbalans

1/320 sec., F4.5, ISO400, EV 0.0, WB: Meervoudige automatische witbalans

Ingebouwd ND-filter dat u kunt in- of uitschakelen

Dit model is uitgerust met een ingebouwd ND-filter dat twee belichtingsstappen biedt. Wijzig eenvoudigweg de instellingen om zelfs bij heldere buitenopnamen met de maximale diafragma-instelling de achtergrond minder scherp te maken en breng beweging van het onderwerp tot uitdrukking met een langzame sluitertijd om een rijke variatie aan fotografische expressies te creëren.

 

Optie voor weging van heldere gebieden toegevoegd aan meetstanden met volledige functionaliteit

Behalve [Multi-segment], [Center-weighted] en [Spot] is nu ook [Highlight-weighted] beschikbaar als meetmethode. Met [Highlight-weighted] wordt de belichting gelijkmatig gehouden, waarbij overbelichting in onderwerpen onder spotlights en onderwerpen met hoog contrast wordt onderdrukt.

Opname met meting op basis van Highlight-Weighted.
 

1/4 sec., F5.6, ISO100, EV -0.3, WB: Meervoudige automatische witbalans

1/2500 sec., F2.8, ISO100, EV -1.0, WB: Daglicht

Werk opnamen bij in de camera met RAW-verwerking zonder gebruik van een PC

Gegevens in RAW-indeling kunnen worden verwerkt in de camera en opgeslagen als een JPEG-bestand. Stem de foto precies af op uw wensen met gebruik van alleen de camera, door de resolutie, hoogte/breedteverhouding, witbalans, beeldregeling en gevoeligheid in te stellen.

                                                                                                                                                                                                       

P-DDL auto sync flitsen voor veelzijdige verlichting

Er kan een externe flitser worden gebruikt om opnamen te maken op volle synchronisatiesnelheid. PENTAX P-DDL auto flitsen (optioneel) wordt ondersteund voor uiterst precieze auto sync met gebruik van een voorflits*. Dit maakt het mogelijk om indirect flitsen en daglicht sync te gebruiken voor een groter bereik van fotografische expressie.

* Ondersteunde flitsers: auto flitser AF540FGZ II, AF360FGZ II, AF540FGZ, AF360FGZ, AF201FG, AF200FG.

1/4 sec., F5.6, ISO100, EV -0.3, WB: Meervoudige automatische witbalans

Super wide 21 mm photography with a wide conversion lens

The new wide conversion lens GW-4 (optional) is compatible with the GR III. When attached, the angle of view is changed to an approximate 90-degree view (21 mm equivalent focal length) for super wide-angle shots, enhanced perspectives and a wide angle of view. Shake Reduction is also supported at a focal length of 21mm.

* The focal length is equivalent to the 35 mm format. Lens adapter GA-1 is required to attach wide conversion lens GW-4.

1/100 sec., F2.8, ISO200, EV 1.0, WB: Multi Auto White Balance

Uitstekende connectiviteit en betrouwbaarheid

Verbeterde aansluiting voor smartphone via draadloze LAN en Bluetooth®-compatibiliteit

Dit model is uitgerust met draadloze LAN. Hiermee kunt u verbinding maken met een smartphone en de app gebruiken om opnamen te verzenden en de camera op afstand te bedienen. Bluetooth® v4.2 wordt ook ondersteund voor een verbinding die altijd aan is via een slim apparaat. Profiteer van ongekend comfortabele functies, zoals automatische verzending van gemaakte opnamen, registratie van locatie-informatie die met uw smartphone is verkregen, en - zelfs wanneer de camera uitgeschakeld is - op uw smartphone camera-opnamen vanuit de camera bekijken, etc.

Opnamen verzenden en opnamen maken op afstand is gemakkelijk met [Image Sync]

Opnamen op de camera kunnen worden verzonden naar een slim apparaat met behulp van de app [Image Sync]. Met deze functie is het gemakkelijker om opnamen te controleren en deze te uploaden naar sociale media. U kunt ook vanaf uw slimme apparaat op afstand opnamen maken.

* [Image Sync] is kosteloos verkrijgbaar in de App Store (voor iOS) of Google Play™ (voor Android™).
* Compatibele versie binnenkort verkrijgbaar.

Beeldinstelling voor buiten voor hoge zichtbaarheid en helderheid die zich aanpast aan uw omgeving

Dit model is uitgerust met een beeldinstellingsfunctie voor buiten die een optimale zichtbaarheid biedt,

of de omstandigheden buiten nu helder zijn of in donkere omgevingen.

U kunt het bereik voor afstelling van de helderheid van de monitor uitbreiden tot

voorbij de normale mogelijkheden hiervan en snel selecties maken voor een breed scala aan situaties.

Hoe de monitor eruitziet op een heldere dag

* De opname op de monitor dient alleen voor illustratieve doeleinden.

Body van magnesiumlegering voor robuustheid en duurzaamheid

Een tool die u altijd met u mee draagt, moet altijd betrouwbaar zijn. Een body van magnesiumlegering is gebruikt vanwege de lichte en sterke eigenschappen en hoge duurzaamheid hiervan.
 

Reiniging met ultrasone golven die de beeldsensor vrij houden van vuil

Op optische materialen aan de voorzijde van de beeldsensor worden ultrasone trillingen toegepast om op krachtige wijze vuil en stof te verwijderen. Deze functie voorkomt dat er stof en andere deeltjes in de opname belanden.
 

2 GB aan ingebouwd geheugen voor opslag van opnamen wanneer u dat het meest nodig hebt

De camera alleen kan circa 140 opnamen opslaan (JPEG: L, 3:2) indien uw geheugenkaart beschadigd is, of wanneer u niet genoeg ruimte hebt op de kaart. Gemaakte opnamen kunt u onmiddellijk kopiëren naar een geheugenkaart.

* Opnamen op de geheugenkaart kunt u niet kopiëren naar het interne geheugen.

Uitstekende connectiviteit met externe apparaten via USB Type-C

Op dit model is een externe interface van USB Type-C aanwezig. U kunt de camera niet alleen aansluiten op een PC om gegevens te laden en te verzenden, maar ook op een compatibele TV of een compatibel display om opnamen weer te geven*.
* Afhankelijk van het aangesloten apparaat is mogelijk een in de winkel verkrijgbare adapter voor conversie van USB Type-C naar HDMI nodig.

Systeemkaart accessoires

Accessoires breiden de mogelijkheden van de toepassing uit.

Meer informatie ...

Gerelateerde items

Productspecificaties

ITEM NUMMER
Artikelcode15038
TYPE
Camera Type

Compact camera with fixed focal lenght

SENSOR TECHNOLOGY
TypeCMOS
Size

APS-C

Total Pixels

Approx. 24.79 mega pixels

Effective Pixels

Approx. 24.24 megapixels

Still

JPEG (conforms to Exif 2.3), RAW (DNG)

[3:2] L(24M:6000x4000), M(15M:4800x3200), S(7M:3360x2240), XS(2M:1920x1280)

[1:1] L(16M:4000x4000), M(10M:3200x3200), S(5M:2240x2240), XS(1.6M:1280x1280)

Movie

MPEG, 4 AVC/H.264

Full HD (1920×1080, 60p/30p/24p)

Colour Depth

14-bit (RAW)

Sensitivity

Sensibility: AUTO-HI (Maximum ISO/Minimum ISO selected),

Manual ISO 100 - 102400

 

Shake Reduction

Sensor-shift shake reduction (SR) (3-axis: Pitch, Yaw, Roll)

Compensation up to four shutter steps

Sensor Cleaning

Image sensor cleaning using ultrasonic vibrations "DR II"

LENS
Mount

6 elements in 4 groups (2 aspherical lens elements)

Focal Length

18.3mm, (eqiv. to approx. 28mm in 35mm)

Digital Zoom

Digital Crop for 35 mm and 50 mm (eqiv. to 35 mm)

Construction

6 elements in 4 groups (2 aspherical lens elements)

Filter Diameter

18,3 mm (Approx. 28 mm en équivalent 35 mm), f/2,8ï½f/16

AFSTAND METING/AUTOFOCUS
Type

Hybrid AF (Image plane phase-matching and Contrast detection)

Functions

Auto-area AF, Zone AF, Select AF, Pinpoint AF, Tracking AF, Continuous AF, MF, Snap

Focus Range (automatic)

Standard : approx. 0.1m to infinity

Macro : Approx. 0.06m to 0.12m

Focus Range (manual)

Manual : 0.1mï½∞

AF assist

Available

ZOEKER
Type

Available

MONITOR
ScreenType
 • 3.0 inch TFT color LCD (aspect ratio 3:2)
 • Wide viewing angle
 • Air-gapless tempered glass
 • Outdoor View Setting: ±2 Steps
 • Display magnification (4x, 16x)
 • Grid display (4x4 Grid, 3x3 Grid)
 • Histogram, Bright area warning
 • Electronic Level
 • Frame Rate 60Hz
 • Touch Screen - Capacitive sensing method
Resolution

Approx. 1037K points

Playback

Single Image, Multi-image (20, 48 views), Magnification (up to 16x, 100% Display and Quick Zoom available), Histogram (Luminance Histogram, RGB Histogram), Display Grid (3x3 or 4x4 grid), Overexposed Zone Warning, Automatic Image Rotation

SLUITER
Type

Lens Shutter

Speed
 • 1/4000 sec. - 30 sec. (Limit by aperture setting F2.8: 1/2500 – 1/4000 sec.)
 • Timed Exposure (10sec. - 20min.)
 • Bulb
 • Time
X-Synchronization

All shutter speed

BELICHTING
Metering

Multi-segment, Center-weighted, Spot, Highlight-weighted

Exposure Control


Exposure Modes

Program AE, Aperture Priority AE, Shutter Priority AE, Manual Exposure

Metering Range

0ï½22EV

Compensation

Still: +5.0 to -5.0EV in increments of 1/3EV

Movie: ±2EV in increments of 1/3EV

Flash exposure compensation available

OPNAME PARAMETERS
Modes

Single Frame Shooting, Continuous Shooting, Bracketing, Multi-exposure, Interval Shooting, Interval Composite

 • Interval Shooting: Interval: Min, 1sec. - 60min., Number of shots: 2-99 times, Start Interval: Now/ Set Time
 • Interval Composite: Shooting period: , 10min. - 24hour, Start Interval: Now/Set Time, Save Inerim images: OFF/Unblended/Blended
Face Recognition

Disponible

White Balance

Auto White Balance, Multi Auto White Balance, Daylight, Shade, Cloudy, Fl. - Daylight Color, Fl. - Daylight White, Fl. - Cool White, Fl. - Warm White, Tungsten, CTE, Manual White Balance, Color Temperature

Digital Filter

IMAGE CONTROL:

 • Standard
 • Vivid
 • Monotone
 • Soft Monotone
 • Hard Monotone
 • Hi-Contrast B&W
 • Positive Film
 • Bleach Bypass
 • Retro
 • HDR Tone
 • Custom1, Custom2
FLASH
Modes

For control of external flash:

 • Flash On, Flash On+Red-eye, Slow-speed Sync, Slow, Sync+Red-eye Flash
Effective Range

0.2m - 3.0m (ISO AUTO)

Exposure Compensation
 • Exposure Compensation: -2.0 -+1.0
BEELDOPSLAG
Internal

approx. 2GB

External

SD/SDHC, SDXC memory cards (Conforms to UHS-I standards)

File Format

Still: JPEG (conforms to Exif 2.3), RAW (DNG)

BIJZONDERHEDEN
Features
USER MODE Save setting (Max 3 settings can be saved), Rename setting, Recall setting, Delete setting
FOLDER NAME Date (100_1018,101_1019...) or User assigned folder name (Default "RICOH")
FILE NAME "R0******" or User assigned file name File name numbering: Sequential, Reset
CUSTOMIZE CONTROLS M Mode Dial Setting, ADJ Mode Setting, Fn Button Setting, Shutter Release, Button Setting, 4-way Controller Action, Shutter Release Button Confirmation, LCD Touch Operation, Touch AF
CUSTOMIZE DISPLAY Shooting Information Display Setting, Playback Information Display Setting, Instant Review, Zoom Review, Focus Magnification, Grid Guide type, Electronic Level type, Flicker Reduction
Language

English, French, Germany, Spanish, Portuguese, Italy, Dutch, Danish, Swedish, Finnish, Polish, Czech, Hungarian, Turkey, Greek, Russian, Thai, Korean, Simplified Chinese, Traditional Chinese, Japanese

ACCESSOIRES
Kit Content

Rechargeable battery DB-110 - #37838

USB power adapter AC-U2 - #L7628004

Belangrijkste technische:AC-U2

Voedingsspanning

AC 100-240 V

Voedingsfrequentie

50-60 Hz

Uitgangsspanning

DC 5,0 V

Uitgangsstroom

1000 mA

Uitgangsvermogen

5,0 W

Gemiddelde actieve efficiëntie

76,8 %

Energieverbruik in niet-belaste toestand

50 mW

Temperatuurbereik

0-40°C

Buitenafmetingen (exclusief uitstekende delen)

Circa 42,5 × 22 ×

66,5 mm

Gewicht (exclusief stekker)

Circa 40 g

USB cable I-USB166 - #37822

Software (CD-Rom)

Hand strap

Hot shoe cover

Ring Cap GN-1 - #37819

Optional

Rechargeable battery DB-110 - #37838

Battery charger BJ-11 - #37861

External viewfinder GV-1 - #172780

External mini viewfinder GV-2 - #175090

Adapter and lenshood GA-1 - #37817

Wide conversion lens 21mm GW-4 - #30248

External Flash TTL GF-1 - #170434

Soft case GC-9 - #30249

Soft case GC-10 - #30251

RICOH STRAP ST-2 - #174790

RICOH STRAP GS-3 - #175810

RICOH STRAP GS-2 - #173381

METAL HOTSHOE COVER GK-1 - #30252

RING CAP GN-1 (BLACK) - #37819

RING CAP GN-1 (DARK GRAY) - #37823

AC ADAPTER KIT K-AC166E - #38371

RICOH CABLE SWITCH CA-3 - #30004

AFMETINGEN EN GEWICHT
Height

61.9mm

Width

109.4mm

Depth

33.2mm

Weight

227g (body only), 257g

ENERGIE
Source

Rechargeable DB-110 lithium-ion battery,

Optional AC Adapter available

 

 

Performance

Capacity Still*: approx. 200 shots

Playback**: Approx. 180 min.

*/** (with rechargeable Lithium-ion battery)

* Recording capacity shows approximate number of shots recorded during CIPAcompliant testing. Actual performance may vary depending on operating conditions.
** According to the result of PENTAX in-house testing

WEERGAVEFUNCTIES
Options

Playback View:

 • Single frame, Multi-image (20, 48 frames),
 • Display magnification (up to 16x, 100% view and Quick Zoom view available),
 • Histogram (Y histogram, RGB histogram),
 • Grid display (3x3 Grid, 4x4 Grid),
 • Bright area warning,
 • Auto Image Rotation,
 • Base Parameter Adjustment: Brightness, Saturation, Hue, Contrast, Sharpness,

 

RAW Development:

 • Aspect Ratio
 • JPEG Recorded Pixels
 • Color Space
 • White Balance
 • Image Control
 • Peripheral Illumination Correction
 • Sensitivity
 • High-ISO Noise Reduction
 • Shadow Correction


Edit:

 • Resize
 • Cropping
 • Levels Adjustment
 • White Balance Adjustment
 • Color
 • Moiré Correction
VIDEOFUNCTIE
Recording
 • MPEG4 AVC/H.264 (MOV)file format        
 • Full HD (1920x1080, 60p/30p/24p)
 • Up to 25 minutes or 4GB; automatically stops recording if the internal temperature of the camera becomes
 • Built-in stereo microphone
Editing

Cut and Devide of scenes

SYSTEEM VEREISTEN
PC

Windows 8.1 (32bit/64bit)/ Windows 8 (32bit/64bit)/ Windows 7 (32bit/64bit) / Windows Vista (32bit/64bit)

MacOS X 10.7 or more recent

Downloads

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:RICOH GR III
Uw waardering