Compact Camera RICOH GR IIIx

Vanaf 999,99 €

De RICOH GR IIIx is ontwikkeld naar aanleiding van verzoeken van gebruikers om een nieuwe GR-serie camera die een nieuw perspectief toevoegt aan de alom geprezen RICOH GR III. De GR III is uitgebracht in maart 2019, voorzien van een 28mm groothoeklens en ontworpen om de essentiële waarden van de GR-serie verder te verbeteren: het optimaliseren van de beeldkwaliteit, snapshotmogelijkheden en draagbaarheid. De nieuw ontworpen 26,1 mm GR-lens biedt een beeldhoek van 40 mm in het 35 mm-formaat, dicht bij het eigen effectieve beeldveld van de fotograaf. Afhankelijk van de manier waarop de lens wordt gebruikt, kan deze veelzijdige beeldhoek verschillende beeldweergaven creëren: u kunt een beeld vastleggen dat vergelijkbaar is met een beeld dat is gemaakt met een semi-groothoek van 30 mm, of een totaal andere visuele expressie creëren als bij een standaard beeldhoek van 50 mm. De camera biedt ook een reeks nieuwe en verbeterde functies voor nabewerking na het maken van opnamen, waarmee u de gemaakte beelden naar wens van de fotograaf kunt bewerken.

RICOH GR IIIx Urban Edition Kit: Pre-order uw GR IIIx Urban Edition Kit (body en SOFT CASE GC-11) nu. Beschikbaar medio juli 2022. De RICOH GR IIIx Urban Edition Special Kit is nu alleen nog in kleine oplage verkrijgbaar (uitgebracht op 5 april 2022, beperkt tot 2.000 stuks wereldwijd).

With this product, you earn 5000 loyalty points.
Opslaan in verlanglijst
With this product, you earn 5000 loyalty points.

Beeldkwaliteit zonder compromissen

De RICOH GR IIIx is uitgerust met de nieuw ontworpen 26,1 mm GR-lens, die een beeldhoek van 40 mm biedt in het 35 mm-formaat, dicht bij het eigen effectieve gezichtsveld van de fotograaf. Afhankelijk van de manier waarop de lens wordt gebruikt, kan deze veelzijdige beeldhoek verschillende beeldweergaven creëren: u kunt een beeld vastleggen dat vergelijkbaar is met een beeld dat is gemaakt met een semi-groothoek van 30 mm, of een volledig andere visuele expressie creëren als bij een standaard beeldhoek van 50 mm. De camera biedt ook een reeks nieuwe en verbeterde functies voor nabewerking na het maken van opnamen om de gemaakte beelden naar wens van de fotograaf te bewerken.

De camera is ook ontworpen om de essentiële waarden van de GR-serie verder te verbeteren: het optimaliseren van de beeldkwaliteit, de snapshotmogelijkheden en de draagbaarheid.

 

De nieuwe GR-lens zorgt voor scherpe beelden met een hoge resolutie en een hoog contrast

De GR lens is voorzien van onze unieke optische technologie die tot doel heeft altijd een hoge beeldkwaliteit te bieden. De GR III maakt gebruik van een slank optisch systeem bestaande uit 6 elementen 4 groepen met een brandpuntsafstand van 18,3 mm (ca. 28 mm in 35 mm equivalent brandpuntsafstand) en een diafragma van F2.8. De GR IIIx maakt gebruik van een nieuw ontwikkeld optisch systeem bestaande uit 7 elementen 5 groepen met een nieuwe brandpuntsafstand van 26,1 mm (ca. 40 mm in 35 mm equivalente brandpuntsafstand). Glaslenzen met een hoge brekingsindex en lage dispersie en asferische, uiterst precieze, gegoten glaslenzen zijn optimaal in de lensconstructie geplaatst, afhankelijk van het optische systeem van elk model, om optische vervorming en chromatische aberratie tot het absolute uiterste te onderdrukken en zo een hoge mate van scherpte te leveren. Dit resulteert in beelden die scherp en helder zijn over het gehele frame, zelfs vanaf de volledige diafragma-instelling.

 

GR III

GR III: 18,3 mm (ca. 28 mm in 35 mm equivalent brandpuntsafstand),
F2.8, 6 elementen 4 groepen

GR IIIx: 26,1 mm (ca. 40 mm in 35 mm equivalent brandpuntsafstand),
F2.8, 7 elementen 5 groepen

Het gedetailleerde weergavevermogen van de 24,2 M grote APS-C-formaat beeldsensor

De GR III/GR IIIx is uitgerust met een APS-C-formaat CMOS-beeldsensor met hoge resolutie en groot dynamisch bereik (ca. 24,24 effectieve megapixels). Een sensor met hoge resolutie die een print van groot formaat aankan en een constructie zonder AA-filter (anti-aliasing) die gebruik maakt van de kenmerken van de hoge-resolutielens voor een gedetailleerde reproductie in hoge definitie. Zowel de beeldsensor als de lens zijn bovendien geoptimaliseerd voor de best mogelijke beeldkwaliteit.

Geavanceerde beeldverwerking en reactievermogen. Maak kennis met de nieuwste GR ENGINE 6

De beeldprocessor van de GR III/GR IIIx is de nieuwste GR ENGINE 6. Deze verbetert de essentiële hoge beeldkwaliteitsprestaties van de GR voor een grotere mate van detail. Een snellere verwerking maakt de combinatie van een sensor met hoge resolutie en multi-tone 14-bit RAW mogelijk. Dit draagt ook bij aan een verbeterde respons en functionaliteit voor autofocus en video.

Fotograferen met ISO 102400 is mogelijk dankzij onze originele signaalverwerkingstechnologie

De GR III/GR IIIx is uitgerust met een krachtige "Accelerator Unit", een krachtige processor die een hoge beeldkwaliteit garandeert. Het signaal dat door de beeldsensor wordt afgegeven, wordt na een optimale verwerking naar de beeldprocessor gestuurd. Dit vermindert ruis en zorgt voor een superieure resolutie en kleurweergave over het gehele gevoeligheidsbereik. Het maakt het ook mogelijk om opnamen te maken met ISO 102400.

1/100 sec, F5.6, ISO3200, 0EV, WB: Daglicht, [GR III + GW-4]

3-assige, 4-staps bewegingsreductie voor een hoge beeldkwaliteit over een breed opnamebereik

Camerabewegingen worden verminderd voor scherpere beelden, zelfs bij snapshots die in een fractie van een seconde worden genomen. Bewegingsreductie (SR) is geïnstalleerd terwijl de GR III/GR IIIx toch compact is gebleven. Het minimaliseert de trillingen op drie assen, waaronder rolbewegingen, horizontale- en verticale kantelbewegingen. Deze compensatie-effecten leveren maar liefst 4 stappen van de sluitertijd* op. * Gemeten in overeenstemming met CIPA-normen.

AA-filtersimulator voor het verminderen van onjuiste kleuren en moiré dankzij het Shake Reduction-mechanisme

De effecten van het optische anti-aliasing (AA) filter worden verkregen met Shake Reduction(SR). Door de beeldsensor tijdens de belichting lichtjes te bewegen, worden onjuiste kleuren en moiré onderdrukt. U kunt kiezen of u prioriteit geeft aan resolutie of aan het verminderen van onjuiste kleuren en moiré, afhankelijk van uw onderwerp. Kies [Hoog] of [Laag] voor de effectinstellingen.

● Deze functie is beschikbaar bij sluitertijden die langer zijn dan 1/1000 seconde.

Leg het moment vast

Een compacte behuizing en functioneel ontwerp met hoge prestaties

Bij de ontwikkeling van de GR III/GR IIIx lag de nadruk op het compact houden van de afmetingen van de body, terwijl een hoog niveau van functionaliteit werd behouden. Het model is een maatje kleiner dan dat van de GR II en ongeveer even groot als de GR DIGITAL IV met een 1/1,7 inch beeldsensor. Er is gestreefd naar een minimalistisch ontwerp om te komen tot een apparaat dat draagbaarheid en expressie hoog in het vaandel heeft staan. De lay-out van de knoppen en regelaars is volledig doordacht om een comfortabele bediening met één hand mogelijk te maken.

Hybride AF met de combinatie van Fase detectie en contrastdetectie-AF

Het AF-systeem is een hybride van Fase detectie en contrastdetectie. De voordelen van een snelle scherpstelling bij AF met Fase detectie en een nauwkeurige scherpstelling bij AF met contrastdetectie zijn gecombineerd. Het gebruikelijke contrastdetectie-AF-probleem van het zoeken naar scherpstelpieken is verminderd om snelle opnameprestaties te bereiken die vereist zijn bij straatfotografie.

Opstarten met hoge snelheid in ongeveer 0,8 seconde vanaf het moment dat de stroom wordt ingeschakeld

Een motor met hoog vermogen wordt gebruikt om de objectiefcilinder aan te drijven, zodat deze snel van de ingetrokken positie naar de opnamepositie beweegt. Ook het programmaproces van het opstarten is geoptimaliseerd om de opstarttijd te verkorten. De ingebouwde lensbescherming maakt het ook overbodig om de lensdop te verwijderen, zodat u geen onverwacht fotomoment mist.

1/80 sec, F4.0, ISO100, 0EV, WB: Daglicht, [GR III]

Scherpstelstanden die passen bij veelzijdige onderwerpen en opnamestijlen

Er zijn acht scherpstelstanden beschikbaar, waaronder Continu AF voor veelzijdige opnamestijlen. Er is ook een LCD-monitor die aanraakbediening ondersteunt voor directe controle over het AF-kader met aanraak- en schuifbewegingen. U kunt ook scherpstellen (Touch AF) en fotograferen terwijl u de AF-zone beweegt voor snelle opnamen bij elk type compositie.

Autofocus voor gezichts- en oogdetectie voor assistentie bij het maken van portretfoto's

De camera detecteert gezichten of ogen* en stelt scherp. Deze functie is ingeschakeld in [Auto Area AF], [Select AF] en [Pinpoint AF]. Wanneer het gezicht of oog wordt gedetecteerd en scherpgesteld, wordt het scherpstelpunt omkaderd. Het is ook mogelijk om deze functie alleen in te schakelen in [Auto Area AF]. Door deze instelling te gebruiken, wanneer u wilt scherpstellen op een onderwerp in plaats van gezichten, verander eenvoudig de scherpstelmodus zonder gezicht/oogdetectie uit te schakelen.

*GR III zal worden ondersteund met de komende firmware-update

Met Full Press Snap, mist u nooit een opname

Wanneer de ontspanknop volledig wordt ingedrukt, ontspant de camera de sluiter op de vooraf ingestelde afstand. Deze snelle opnamefunctie is uniek voor de GR en maakt een einde aan de vertraging bij het scherpstellen wanneer de ontspanknop half wordt ingedrukt, zodat u in een oogwenk momenten van een fractie van een seconde kunt vastleggen. Full Press Snap vindt ook plaats door het LCD-scherm aan te raken. *De nieuwste firmware is vereist om de volledige functie met de GR III te kunnen gebruiken.

1/400 sec, F5.0, ISO100, 0EV, WB: Daglicht, [GR IIIx]

Touchpanel en draaiknop voor intuïtieve bediening

Individueel aanpasbare functies die passen bij eigen stijl

De LCD-monitor is voorzien van een aanraakscherm. Met aanraken en schuiven verplaatst u de AF-zone of opent u het menu. U kunt tijdens het afspelen ook in- en uitknijpen om de vergroting te wijzigen, vegen om de vorige en volgende beelden te bekijken of zelfs teruggaan naar het midden van het beeld door dubbel op de monitor te tikken. Rond de vierwegknop is ook een bedieningswiel geplaatst. Deze indeling maakt het mogelijk de camera met een eenvoudige handeling snel te bedienen terwijl u de camera goed in de hand houdt.

*De nieuwste firmware is vereist om de volledige functie met de GR III te kunnen gebruiken. Klik hier voor meer details.                                                                

ADJ. modus en Fn-knopfuncties zijn aanpasbaar. U kunt de camera-instellingen die het beste passen bij uw opnamedoeleinden of het onderwerp ook opslaan in U1/U2/U3 op de keuzeknop, waardoor de bediening handiger wordt en beter aansluit bij uw opnamestijl.

De expressieve wereld verder uitbreiden

NIEUW Image Control voor puur beeldcreatie plezier

Met een creatieve Image Control-functie, die effectmodi integreert in conventionele beeldinstellingsbewerkingen. Met behulp van 11 basis Image Control-modi kan de gebruiker eenvoudig verschillende parameters aanpassen om foto's te maken zoals u dat wilt. De instellingen omvatten de verzadiging, tint, hoge/lage toonregeling, contrast, contrast (hoge lichten en schaduw), scherpte, schaduw, helderheid, toning, filtereffect, korreleffect*, HDR-toonniveau en kleurtoon*.

● Instellingen die kunnen worden aangepast verschillen afhankelijk van de geselecteerde Image Control optie.

*De nieuwste firmware is vereist om de volledige functie met GR III te kunnen gebruiken. Klik hier voor meer details.

Strandaard

Monotoon

Positief film

Retro

Levendig

Zacht momotoon

Bleach Bypass

Hoog contrast zwart-wit

Hard monotoon

HDR opname

Cross Processing

NIEUW "DOF Priority (Scherpte-diepte)" Programmalijn die perfect is voor opnamen met panfocus

Programmalijn omvat [DOF-prioriteit (scherpte-diepte)]. Dit is een programmalijn die de prioriteit handhaaft voor een gesloten diafragma (GR III*: F8.0, GR IIIx: F11) wanneer u opnamen maakt in de programmamodus. Hiermee wordt de scherptediepte vergroot en kunt u, in combinatie met de [Snap]-instelling van de scherpstelstand, gemakkelijk pan-focus opnamen maken.

* GR III wordt binnenkort ondersteund via een update van de firmware. 

1/4 sec, F11, ISO400, 0EV, WB: Schaduw, [GR IIIx]

Macro-modus, voor close-up opnamen met de camera alleen

Druk gewoon op de macroknop om close-up opnamen te maken met behulp van autofocus. Het scherpstelbereik is 6 tot 12 cm (GR III) en 12 tot 24 cm (GR IIIx) vanaf de voorkant van het objectief. U kunt genieten van indrukwekkende close-up foto's met rijke bokeh effecten.

● De macro-stand en de normale stand moeten handmatig worden omgeschakeld.

● De camera schakelt ook over naar de macromodus en autofocus wordt ingeschakeld, zelfs als de scherpstelmodus is ingesteld op [Snap] of [∞].

1/30 sec, F2.8, ISO400, 0EV, WB: Kleur Temperatuur, [GR III]

1/125 sec, F2.8, ISO200, 0EV, WB: Daglicht, [GR IIIx]

Leg sterrensporen vast samen met het omringende landschap, zelfs in de stad, met intervalcompositieopnamen

De instellingen zijn speciaal voor het maken van opnamen met een sterrenspoor. U kunt deze functie selecteren uit de opnamestanden voor directe opnamen. U hoeft geen opname-interval in te stellen voor continu-opnamen. Sterrensporen kunnen worden ingesteld in intervallen van 10 minuten (tot 24 uur), of u kunt kiezen uit een onbeperkte opnametijd. Bovendien kunt u vele andere instellingen selecteren, zoals het opslaan van tussentijdse beelden, de starttijd van de ontspanknop instellen en nog veel meer. Gebruik een statief. Houd er rekening mee dat ruisonderdrukking en SR bij een lange sluitertijd zijn uitgeschakeld.

● Scherpstelling, belichting en witbalans worden vastgezet op de waarde van de eerste opname.

● Focus, exposure, and white balance are fixed at the value of the first shot.

4 sec, F2.8, ISO200, 0EV, WB: Kleurtemperatuur, [GR III]

Direct de weergave aanpassen en uw expressiebereik vergroten met de cropmodus

Met de crop-modus kunt u composities maken die equivalent zijn aan het hebben van 3 lenzen in één enkele camera. De opnamen worden gemaakt met een beeldhoek die overeenkomt met een brandpuntsafstand van 35 mm of 50 mm met de GR III en die overeenkomt met een brandpuntsafstand van 50 mm of 71 mm met de GR IIIx. Door de GR III en GR IIIx samen te gebruiken, kunt u brandpuntsafstanden van groothoek tot middentele telefoto gebruiken. Hierdoor wordt het expressiebereik uitgebreid van groothoekopnamen met een gevoel van realisme die veel achtergrondinformatie vastleggen tot middellange teleopnamen die geschikt zijn voor bijvoorbeeld portretten en natuurlijke standaardopnamen die lijken op het werkelijke onderwerp.

● De brandpuntsafstand is equivalent in 35 mm-formaat. ● Het aantal opgenomen pixels zal veranderen afhankelijk van de uitsnede. Voor meer details zie hier

GR III

GR IIIx

Maak droomachtige opnamen met meervoudige belichting

Ingebouwd ND-filter dat aan/uit kan worden gezet

Er is niet langer een opnamelimiet voor composities tijdens het fotograferen. Samengestelde resultaten kunnen worden bekeken in een transparante weergave, zodat u de compositie kunt controleren terwijl u een andere opname overlapt. U kunt de belichtingsinstellingen* wijzigen, opnemen, opnieuw opnemen en de opname voor elke opname voltooien om eenvoudig precies het type foto te maken dat u in gedachten hebt.

* De belichtingscompensatie, ISO-snelheid, diafragma en sluitertijd kunnen worden aangepast op basis van de belichtingsmodus die voor het eerste frame is ingesteld. De witbalans kan niet worden gewijzigd.                                                          

Dit model is uitgerust met een ingebouwd ND-filter dat de belichting met twee stops reduceert. Wijzig eenvoudig de instellingen om de achtergrond onscherp te maken, zelfs bij heldere buitenopnamen met de maximale diafragma-instelling en geef uitdrukking aan de beweging van het onderwerp met een lange sluitertijd voor een rijke verscheidenheid aan fotografische expressies.

1/1250 sec, F5.6, ISO100, 0EV, WB: Daglicht, [GR IIIx]

1/4 sec, F8.0, ISO100, 0EV, WB: Daglicht, [GR IIIx + GT-2]

Volledig uitgeruste lichtmeetprogramma's, inclusief optie voor highlightmeting

Geniet van beeldverwerking via in-camera RAW-verwerking zonder gebruik van een PC

[Multi-segment], [Center-weighted], [Spot], en [Highlight-weighted] is beschikbaar als lichtmeetmethode. [Highlight-weighted] helpt de belichting gelijkmatig te houden en onderdrukt overbelichte onderwerpen die door spotlights worden belicht en onderwerpen met een hoog contrast.                                                     

Gegevens in RAW-formaat kunnen op de camera worden verwerkt en als JPEG-bestand worden opgeslagen. Verander de foto precies zoals u wilt door alleen de camera te gebruiken en de opgenomen pixels, de beeldverhouding, de witbalans, de Image Control en de gevoeligheid aan te passen. Bovendien kunt u ervoor kiezen om de instellingen die na het ontwikkelen zijn ingesteld over te nemen, zodat u het beeld efficiënt kunt verfijnen nadat het is ontwikkeld*. *GR III zal worden ondersteund met de komende firmware-update

1/400 sec, F4.0, ISO100, 0EV, WB: Daglicht, [GR IIIx]

P-TTL automatische synchronisatieflitser voor veelzijdige verlichting

Een externe flitser kan worden gebruikt om met volledige synchronisatiesnelheid te fotograferen. PENTAX P-TTL autoflitser (optioneel)* wordt ondersteund voor zeer nauwkeurige autosynchronisatie met behulp van een pre-flits. Dit maakt het mogelijk om bounce flits en daglichtsynchronisatie te gebruiken voor een groter bereik aan fotografische expressie.

*Ondersteunde flitsers: autoflitser AF540FGZ II, AF360FGZ II, AF540FGZ, AF360FGZ, AF201FG, AF200FG.

NIEUW Conversielenzen die de brandpuntsafstand uitbreiden van supergroothoek tot mediumtele

De groothoekconversielens GW-4* (optioneel) is compatibel met de GR III. Door deze lens op de GR III te bevestigen, wordt de hoek vergroot tot een equivalente brandpuntsafstand van 21 mm. Dit maakt opnamen met een dynamische expressie mogelijk waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van het verbeterde perspectief en de grote beeldhoek.

De nieuw ontwikkelde teleconversielens GT-2** (optioneel) is ook exclusief verkrijgbaar voor de GR IIIx. Door deze lens te gebruiken met de GR IIIx in de crop-modus krijgt u een equivalente brandpuntsafstand van 75 mm*** en kunt u foto's maken die een gevoel van spanning uitdrukken, vergelijkbaar met wanneer u naar het onderwerp staat te kijken.

*De lensadapter GA-1 (optioneel) is vereist om de groothoekconversielens GW-4 op de camera te bevestigen. GA-1 kan niet worden gebruikt op de GR IIIx.

** De lensadapter GA-2 (optioneel) is nodig om de teleconversielens GT-2 op het toestel te bevestigen. GA-2 kan niet worden gebruikt op de GR III.

*** De brandpuntsafstand wanneer [Bijsnijden] is ingesteld op [50 mm]. Wanneer [Bijsnijden] is ingesteld op [71 mm], is de equivalente brandpuntsafstand 106 mm.

● De brandpuntsafstand is equivalent in 35 mm-formaat

GR III1/60 sec, F5.6, ISO400, 0EV, WB: Daglicht, [GR III + GW-4]

GR IIIx1/160 sec, F2.8, ISO400, 0EV, WB: Kleur temperatuur, [GR IIIx + GT-2]

Voor meer comfort en veiligheid

Verbeterde smartphoneverbinding via draadloze LAN en Bluetooth® compatibiliteit

Dit model is uitgerust met draadloos LAN. Hiermee kunt u verbinding maken met een smartphone, de exclusieve app gebruiken om beelden over te dragen en de camera op afstand bedienen. Bluetooth® v4.2 (Bluetooth Low Energy) wordt ook ondersteund. Geniet van meer handige functies, zoals het automatisch overbrengen van opgenomen beelden, het overbrengen van het aangepaste beeld*, het opnemen van locatie-informatie die is verkregen met de aangesloten smartphone, camerabeelden bekijken op uw smartphone of het beeld** van de camera overbrengen, zelfs als de status ervan is uitgeschakeld, enz.

*GR III zal worden ondersteund met de komende firmware-update

**Overdrachten kunnen alleen worden uitgevoerd wanneer de camera is aangesloten op een draadloos LAN.                         

Beelden overbrengen en op afstand vastleggen is eenvoudig met [Image Sync]

Beelden op de camera kunnen worden overgezet naar een smartapparaat met behulp van de app [Image Sync]. Door deze functie te gebruiken, wordt het eenvoudiger om beelden te controleren en te uploaden naar sociale media. U kunt ook op afstand opnamen maken vanaf uw smartapparaat.

● [Image Sync] is gratis verkrijgbaar in de App Store (voor iOS) of Google Play™ (voor Android™).

Instelling voor buitenweergave voor hoge zichtbaarheid en helderheid die zich aan de omgeving kan aanpassen

Dit model is uitgerust met een functie voor het instellen van de buitenweergave die optimale zichtbaarheid biedt, zowel in lichte buitenomgevingen als in donkere omgevingen. U kunt het bereik voor het aanpassen van de helderheid van de monitor uitbreiden tot buiten de normale mogelijkheden en snel selecties maken voor een breed scala aan situaties.

Behuizing van magnesiumlegering voor stevigheid en duurzaamheid

Gereedschap dat u altijd bij u hebt moet betrouwbaar zijn. Er is gekozen voor een body van magnesiumlegering vanwege de lichte en robuuste eigenschappen en de hoge duurzaamheid.     

Ultrasone golf reiniging om de beeldsensor vuilvrij te houden

Optische materialen voor de beeldsensor worden met ultrasone golven in trilling gebracht voor een krachtige verwijdering van vuil en stof. Deze functie voorkomt dat stof en andere deeltjes in het beeld terechtkomen.

2 GB ingebouwd geheugen om beelden op te slaan wanneer u die het meest nodig hebt

De camera alleen kan ongeveer 140 beelden opnemen (JPEG: L, 3:2) voor tijden dat uw geheugenkaart beschadigd is, of wanneer u niet genoeg ruimte op de kaart hebt. Opgenomen beelden kunnen in één keer naar een geheugenkaart worden gekopieerd.

● Beelden op de geheugenkaart kunnen niet worden gekopieerd naar het ingebouwde geheugen.

Uitstekende connectiviteit met externe apparaten via USB Type-C

Een USB Type-C externe interface is op dit model uitgerust. U kunt de camera niet alleen aansluiten op een pc om op te laden en gegevens over te dragen, maar u kunt de camera ook aansluiten op een compatibele tv of beeldscherm voor beelduitvoer*. *Afhankelijk van het aansluitapparaat kan een in de handel verkrijgbare USB Type-C -HDMI conversieadapter nodig zijn voor aansluiting.

GR IIIx Urban Edition - Speciale gelimiteerde kit

De RICOH GR IIIx ""Urban Edition"" is geïnspireerd op het asfalt van de straten van grote steden en de reflecterende lichten van de lucht en neon. Deze editie wordt aangeboden in een metallic grijze body kleur. Dit fraai vormgegeven oppervlak ziet er niet alleen bijzonder stijlvol uit, het zorgt ook voor een aangenaam en veilig gripgevoel. Naast de speciale body kleur is de blauwe lensring een uiterlijk kenmerk van deze serie.

De GR IIIx Urban Edition, wordt aangeboden als een Special Limited Kit in een oplage van 2.000 stuks wereldwijd. Deze bevat, naast de camera in de speciale body afwerking, een blauwe lensring, een lederen polsriem met een blauw accent en een zwarte metalen hot shoe cover met de gravure: ""Since 1996""

Samen met de RICOH GR IIIx "Urban Edition", zullen er ook een aantal functieveranderingen zijn.

  • Snap Afstand Prioriteit
  • Auto-gebied AF (midden)
  • Geheugenvergrendeling
  • Bewerkingsfuncties door op het aanraakscherm te drukken
  • Speciale uitschakeldisplay

Overzicht Accessoires

Accessoires breiden de mogelijkheden van de toepassing uit.

Meer informatie ...

RICOH GR III

Included items
- Rechargeable Battery DB-110
- USB Power Adapter
- Power Plug
- USB Cable I-USB166
- Handstrap

RICOH GR IIIx

Included items
- Rechargeable Battery DB-110
- USB Power Adapter
- Power Plug
- USB Cable I-USB166
- Handstrap

Specifications

  RICOH GR IIIRICOH GR IIIx
LensLens Construction6 elements in 4 groups (2 aspherical lens elements)7 elements in 5 groups (2 aspherical lens elements)
Focal Length, Aperture18.3mm (Approx. 28mm in 35mm equivalent focal length), F2.8~F1626.1mm (Approx. 40mm in 35mm equivalent focal length), F2.8~F16
Image Capture UnitImage SensorType: Primary color filter CMOS. Size: 23.5mm x 15.6mm
Effective PixelsApprox. 24.24 megapixels
Sensitivity (Standard output)ISO100~102400: Auto (ISO Auto Lower/Upper Limit and Minimum Shutter Speed can be set), Manual
Image StabilizationSensor-shift shake reduction (SR)(3-axis)
AA Filter SimulatorMoiré reduction using SR unit (Off, Low, High)
Dust RemovalImage sensor cleaning using ultrasonic vibrations "DR II"
File FormatsStill ImageFile Format: RAW (DNG) 14bit, JPEG (Exif 2.3), DCF2.0 compliant
Color Space: sRGB、AdobeRGB
Recorded Pixels:
【3:2】L(24M:6000x4000), M(15M:4800x3200), S(7M:3360x2240), XS(2M:1920x1280)
【1:1】L(16M:4000x4000), M(10M:3200x3200), S(5M:2240x2240), XS(1.6M:1280x1280)
MovieFile Format: MPEG4 AVC/H.264 (MOV)
Recorded Pixels: Full HD (1920x1080, 60p/30p/24p), Sound: Built-in stereo microphone
Recording Time: Up to 25 minutes or 4GB; automatically stops recording if the internal temperature of the camera becomes high.
Storage MediumInternal Memory (Approx. 2GB), SD/SDHC/SDXC Memory Card (Conforms to UHS-I standards)
FocusTypeHybrid AF (Image plane phase-matching and Contrast detection)
Focus ModeAuto-area AF, Zone AF, Select AF, Pinpoint AF, Tracking AF, Continuous AF, MF, Snap (1m, 1.5m, 2m, 2.5m, 5m,), 
Full Press SnapPerforms shooting by focusing at the Snap distance with a single press of the Shutter Release Button or a touch of the LCD Monitor*

*The latest firmware is required to use the full feature with GR III. Click 
here for more details.
Face/Eye DetectionON, Use only in Auto-area, OFF

*GR III will be supported with Eye detection with the coming firmware update.
Focus Range (From lens face)Normal: Approx. 0.1m~, Macro Mode: Approx. 0.06m~0.12mNormal: Approx. 0.2m~, Macro Mode: Approx. 0.12m~0.24m
ExposureExposure ModeProgram AE, Aperture Priority AE, Shutter Priority AE, Manual Exposure
Metering ModeMulti-segment, Center-weighted, Spot, Highlight-weighted
Shutter Speed1/4000 sec. - 30 sec. (Limit by aperture setting F2.8: 1/2500 sec, F5.6 or greater: 1/4000 sec.)
Timed Exposure (10sec. - 20min.), Bulb, Time
EV CompensationStill Image: ±5EV, 1/3EV steps, Movie: ±2EV, 1/3EV steps
ND Filter (2EV)AUTO, ON, OFF
White Balance Auto White Balance, Multi Auto White Balance, Daylight, Shade, Cloudy, Fl. - Daylight Color, Fl. - Daylight White, Fl. - Cool White, Fl. - Warm White, Tungsten, CTE, Manual White Balance, Color Temperature
Fine AdjustmentAdjustable ±14 steps on A-B axis or G-M axis
Drive ModeDriveSingle Frame Shooting, Continuous Shooting, Bracketing, Multi-exposure, Interval Shooting, Interval Composite
Self-timer10 sec., 2 sec., OFF
Shooting FunctionsCrop35mm, 50mm, OFF50mm, 71mm, OFF
Image ControlStandard, Vivid, Monotone, Soft Monotone, Hard Monotone, Hi-Contrast B&W, Positive Film, Bleach Bypass, Retro, Cross Processing*, HDR Tone, Custom1, Custom2

Adjust parameters: Saturation, Hue, High/Low Key Adjustment, Contrast, Contrast (Highlight), Contrast (Shadow), Sharpness, Shading, Clarity, Toning, Filter Effect, Grain Effect*, HDR Tone Level, Color Tone* (Adjust parameter varies depending on the selected image setting)

*The latest firmware is required to use the full feature with GR III. Click 
here for more details.
Dynamic Range CorrectionHighlight Correction, Shadow Correction
Noise ReductionSlow Shutter Speed Noise Reduction, High-ISO Noise Reduction
Horizon Correction*SR On: correction up to 1 degrees, SR Off: correction up to 1.5 degrees

*The latest firmware is required to use the full feature with GR III. Click 
here for more details.
DisplayDisplay magnification (4x, 16x), Grid display (4x4 Grid, 3x3 Grid), Histogram, Bright area warning, Electronic Level
Playback FunctionsPlayback ViewSingle frame, Multi-image (20, 48 frames), Display magnification (up to 16x, 100% view and Quick Zoom view available), Histogram (Y histogram, RGB histogram), Grid display (3x3 Grid, 4x4 Grid), Bright area warning, Auto Image Rotation
Base Parameter AdjustmentNormal editing, Monotone editing*
Parameter: Brightness, Saturation, Filter Effect*, Hue, Toning*, Contrast, Sharpness (Adjust parameter varies depending on the selected editing setting)

*GR III will be supported with the coming firmware update.
RAW DevelopmentAspect Ratio, JPEG Recorded Pixels, Color Space, White Balance, Image Control, Peripheral Illumination Correction, Sensitivity, High-ISO Noise Reduction, Shadow Correction
EditDelete, Protect, Image Rotation, Image Copy, File Transfer, Resize, Cropping (Aspect ratio and Slant adjustment* available), Levels Adjustment, White Balance Adjustment, Color Moiré Correction, Movie Edit (Cut), Movie Edit (Divide)

*GR III will be supported with the coming firmware update.
LCD MonitorType3.0 inch TFT color LCD (aspect ratio 3:2), Approx. 1037K dots, Wide viewing angle, Air-gapless tempered glass
Touch ScreenCapacitive sensing method
AdjustmentsBrightness, Saturation, Blue/Amber, Green/Magenta, Outdoor View Setting: ±2 Steps
Wireless LANStandardsIEEE 802.11b/g/n (HT20) (Wireless LAN standard protocol)
Frequency (Center Frequency)2412MHz~2462MHz (1ch~11ch)
SecurityAuthentication: WPA2, Encryption: AES
Bluetooth®StandardsBluetooth® v4.2 (Bluetooth Low Energy)
Frequency (Center Frequency)2402MHz~2480MHz (CH0~CH39)
InterfacesUSB Type-C™Battery Recharge/Power Supply (Optional AC Adapter required), Data Transfer: MTP, Video output: DisplayPort over USB-C (DisplayPort Alternative Mode)
HotshoeCompatible with P-TTL Auto Flash
Flash Mode: Flash On, Flash On+Red-eye, Slow-speed Sync, Slow Sync+Red-eye
Flash Exposure Compensation: -2.0 -+1.0
Lens adapter pinAvailable
Power SupplyBattery TypeRechargeable Battery DB-110
AC AdapterAC Adapter Kit K-AC166(Optional)
Battery LifeNumber of recordable images: Approx. 200 images,
* With a fully-charged Rechargeable Lithium-ion Battery under the temperature at 23°C. Tested in compliance with CIPA standard. Actual results may vary depending on the shooting condition.

Playback time: Approx. 180 minutes
* The playback time is a guide based on RICOH's measurement method . The actual number differs according to usage conditions.
Dimensions and WeightDimensionsApprox. 109.4(W)×61.9(H)×33.2(D)mm (excluding protrusions)Approx. 109.4(W)×61.9(H)×35.2(D)mm (excluding protrusions)
WeightApprox. 257g (Included dedicated battery and SD memory card), Approx. 227g (Body only)Approx. 262g (Included dedicated battery and SD memory card), Approx. 232g (Body only)
Included AccessoriesRechargeable Battery DB-110, USB Power Adapter, Power Plug, USB Cable I-USB166, Handstrap
LanguageEnglish, French, Germany, Spanish, Portuguese, Italy, Dutch, Danish, Swedish, Finnish, Polish, Czech, Hungarian, Turkey, Greek, Russian, Thai, Korean, Simplified Chinese, Traditional Chinese, Japanese

 

Storage

(shots)

ModeFomat/SizeAspect RatioFocal Length*Number of Recorded pixelsInternal Memory
2GB
SD Card
8GB
GR IIIGR IIIx
Still imageRAW3:228mm40mm24M(6000 x 4000)40150
3:235mm50mm15M(4800 x 3200)40154
3:250mm71mm7M(3360 x 2240)41157
1:128mm40mm16M(4000 x 4000)40153
1:135mm50mm10M(3200 x 3200)41156
1:150mm71mm5M(2240 x 2240)42158
RAW+3:228mm40mm24M(6000 x 4000)31117
3:235mm50mm15M(4800 x 3200)34129
3:250mm71mm7M(3360 x 2240)38143
1:128mm40mm16M(4000 x 4000)34128
1:135mm50mm10M(3200 x 3200)36138
1:150mm71mm5M(2240 x 2240)39148
[L]
(JPEG)
3:2--24M(6000 x 4000)140527
1:1--16M(4000 x 4000)209788
[M]
(JPEG)
3:2--15M(4800 x 3200)218820
1:1--10M(3200 x 3200)3241220
[S]
(JPEG)
3:2--7M(3360 x 2240)4371646
1:1--5M(2240 x 2240)6452428
[XS]
(JPEG)
3:2--2M(1920 x 1280)12534717
1:1--1.6M(1280 x 1280)18106813

* 35mm equivalent focal length

(min:sec)

ModeSizeAspect RatioFrame RateNumber of Recorded pixelsInternal Memory
2GB
SD Card
8GB
Movie**Full HD16:960p1920x10803:1612:17
16:930p1920x10806:2524:09
16:924p1920x10807:5729:56

** The maximum recording time per shooting is 25minutes or 4GB.

Operating Environment

It is confirmed that a USB connection can be established between the camera and the following OSs.
As for GR III, update to the latest firmware to require this operating environment.

Windows®Windows®10(FCU, CU) (32-bit, 64-bit), Windows® 8.1(32-bit, 64-bit)
MacmacOS 11 BigSur, macOS 10.15 Catalina, macOS 10.14 Mojave
Gerelateerde items

Productspecificaties

ITEM NUMMER
Artikelcode15285,01167
SENSOR TECHNOLOGY
Type

Primary color filter CMOS. Size: 23.5mm x 15.6mm

Effective Pixels

Approx. 24.24 megapixels

Sensitivity

ISO100~102400: Auto (ISO Auto Lower/Upper Limit and Minimum Shutter Speed can be set), Manual:

Shake Reduction

Sensor-shift shake reduction (SR)(3-axis)

Sensor Cleaning

Image sensor cleaning using ultrasonic vibrations "DR II"

LENS
Focal Length

26.1mm (Approx. 40mm in 35mm equivalent focal length), F2.8~F16

Construction

7 elements in 5 groups (2 aspherical lens elements)

AFSTAND METING/AUTOFOCUS
Type

Hybrid AF (Image plane phase-matching and Contrast detection)

Functions
Full Press Snap Performs shooting by focusing at the Snap distance with a single press of the Shutter Release Button or a touch of the LCD Monitor*  The latest firmaware is required to use the full feature with GR III.
Focus Range (automatic)

Focus Range (From lens face)
Normal: Approx. 0.2m~∞, Macro Mode: Approx. 0.12m~0.24m

MONITOR
ScreenType
Crop 50mm, 71mm, OFF
Image Control Standard, Vivid, Monotone, Soft Monotone, Hard Monotone, Hi-Contrast B&W, Positive Film, Bleach Bypass, Retro, Cross Processing, HDR Tone, Custom1, Custom2

Adjust parameters: Saturation, Hue, High/Low Key Adjustment, Contrast, Contrast (Highlight), Contrast (Shadow), Sharpness, Shading, Clarity, Toning, Filter Effect, Grain Effect, HDR Tone Level, Color Tone (Adjust parameter varies depending on the selected image setting) 
Dynamic Range Correction Highlight Correction, Shadow Correction
Noise Reduction Slow Shutter Speed Noise Reduction, High-ISO Noise Reduction
Horizon Correction* SR On: correction up to 1 degrees, SR Off: correction up to 1.5 degrees
*The latest firmware is required to use the full feature with GRIII.
Display Display magnification (4x, 16x), Grid display (4x4 Grid, 3x3 Grid), Histogram, Bright area warning, Electronic Level 
SLUITER
Speed
1/4000 sec. - 30 sec. (Limit by aperture setting F2.8: 1/2500 sec, F5.6 or greater: 1/4000 sec.)
Timed Exposure (10sec. - 20min.), Bulb, Time
BELICHTING
Metering

Multi-segment, Center-weighted, Spot, Highlight-weighted

Exposure Modes

Program AE, Aperture Priority AE, Shutter Priority AE, Manual Exposure

Compensation

Still Image: ±5EV, 1/3EV steps, Movie: ±2EV, 1/3EV steps

OPNAME PARAMETERS
Face Recognition
Face/Eye Detection ON, Use only in Auto-area, OFF
BEELDOPSLAG
File Format

File Format: RAW (DNG) 14bit, JPEG (Exif 2.3), DCF2.0 compliant
Color Space: sRGB、AdobeRGB
Recorded Pixels: 【3:2】L(24M:6000x4000), M(15M:4800x3200), S(7M:3360x2240), XS(2M:1920x1280)
【1:1】L(16M:4000x4000), M(10M:3200x3200), S(5M:2240x2240), XS(1.6M:1280x1280)

BIJZONDERHEDEN
Features
Wireless LAN Standards IEEE 802.11b/g/n (HT20) (Wireless LAN standard protocol)
  Frequency (Center Frequency) 2412MHz~2462MHz (1ch~11ch)
  Security Authentication:  WPA2, Encryption:  AES
Bluetooth® Standards Bluetooth® v4.2 (Bluetooth Low Energy)
  Frequency (Center Frequency) 2402MHz~2480MHz (CH0~CH39)
Interfaces USB Type-C™ Battery Recharge/Power Supply (Optional AC Adapter required), Data Transfer: MTP, Video output: DisplayPort over USB-C (DisplayPort Alternative Mode)  
  Hotshoe Compatible with P-TTL Auto Flash
Flash Mode: Flash On, Flash On+Red-eye, Slow-speed Sync, Slow Sync+Red-eye
Flash Exposure Compensation: -2.0 -+1.0
  Lens adapter pin Available
Language
English, French, Germany, Spanish, Portuguese, Italy, Dutch, Danish, Swedish, Finnish, Polish, Czech, Hungarian, Turkey, Greek,  Russian, Thai, Korean, Simplified Chinese, Traditional Chinese, Japanese
ACCESSOIRES
Kit Content

Rechargeable Battery DB-110, USB Power Adapter, Power Plug, USB Cable I-USB166, Handstrap

AFMETINGEN EN GEWICHT
Height

61.9(H)

Width

109.4(W)

Depth

35.2(D)mm (excluding protrusions)

Weight

Approx. 262g (Included dedicated battery and SD memory card), Approx. 232g (Body only)

ENERGIE
Source
Battery Type Rechargeable Battery DB-110
AC Adapter AC Adapter Kit K-AC166(Optional)
Battery Life Number of recordable images: Approx. 200 images,
* With a fully-charged Rechargeable Lithium-ion Battery under the temperature at 23°C. Tested in compliance with CIPA standard.  Actual results may vary depending on the shooting condition.

Playback time: Approx. 180 minutes
* The playback time is a guide based on RICOH's measurement method . The actual number differs according to usage conditions.
WEERGAVEFUNCTIES
Digital Filter
Playback View Single frame,  Multi-image (20, 48 frames), Display magnification (up to 16x, 100% view and Quick Zoom view  available), Histogram (Y histogram, RGB histogram), Grid display (3x3 Grid, 4x4 Grid), Bright area warning, Auto Image Rotation, 
Base Parameter Adjustment Normal editing, Monotone editing
Parameter: Brightness, Saturation, Filter Effect, Hue, Toning, Contrast, Sharpness (Adjust parameter varies depending on the selected editing setting) 
RAW Development Aspect Ratio, JPEG Recorded Pixels, Color Space, White Balance, Image Control, Peripheral Illumination Correction, Sensitivity, High-ISO Noise Reduction, Shadow Correction 
Edit Delete, Protect, Image Rotation, Image Copy, File Transfer, Resize, Cropping (Aspect ratio and Slant adjustment available), Levels Adjustment, White Balance Adjustment, Color Moiré Correction, Movie Edit (Cut), Movie Edit (Divide)
*GR III will be supported with the coming firmware update. 
VIDEOFUNCTIE
Recording
File Format: MPEG4 AVC/H.264 (MOV)
Recorded Pixels: Full HD (1920x1080, 60p/30p/24p), Sound: Built-in stereo microphone
Recording Time: Up to 25 minutes or 4GB; automatically stops recording if the internal temperature of the camera becomes high.
Internal Memory (Approx. 2GB),  SD/SDHC/SDXC Memory Card (Conforms to USH-I standards)

Downloads

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Compact Camera RICOH GR IIIx
Uw waardering