RICOH WG-6

Vanaf 299,00 € Normale prijs 399,00 €

Deze waterbestendige compacte digitale camera van topkwaliteit is waterdicht tot een diepte van 20 meter, schokbestendig tegen een val van maximaal 2,1 meter hoogte en bestand tegen temperaturen tot -10 °C. De camera is uitgerust met een geavanceerde CMOS-beeldsensor met achtergrondverlichting met circa 20 effectieve megapixels en een krachtige beeldverwerkingsengine en levert stilstaande beelden met een uitzonderlijk hoge resolutie en videoclips met een resolutie van 4K. Er zijn daarnaast gebruiksvriendelijke functies voor buiten ingebouwd, zoals een gps-module voor het registreren van positiegegevens en reisgegevens op vastgelegde foto's en een elektronisch kompas om het gebruikscomfort op het terrein te vergroten. Rondom de lens bevindt zich een ringlampeenheid voor meerdere toepassingen. De zes ledlampen zorgen voor een heldere, uniforme belichting van het onderwerp. Dankzij diverse ontladingspatronen kunnen deze lampen ook worden gebruikt als een verlichtingsinrichting om het onderwerp meer driedimensionaal te verlichten.

Geniet van een korting van 100 € op WG-6 zwart of oranje.

U ontvangt 1495 punt(en).
Opslaan in verlanglijst

Uitrusting die bestand is tegen extreme weersomstandigheden: een robuust chassis waarop u in de meest ruwe omstandigheden kunt vertrouwen.

Circa 20 effectieve megapixels voor scherpe opnamen met een hoge resolutie en weinig ruis en een breed dynamisch bereik.
Camerabody in een chassis met een robuust paneel van aluminium met uiterst precieze GPS, een krachtige LED-ringlamp en elektronische stabilisatie van gimbal.
Trek de natuur in met een compacte camera die tegen alle weersomstandigheden bestand is.

Shockproof 2.1m

Freezeproof -10°C

Waterproof 20m

Crushproof 100kgf

20 effectieve megapixels voor scherpe opnamen met hoge resolutie. Ondersteuning voor 4K-video.

Een van achteren verlichte CMOS-beeldsensor met hoge resolutie en hoge gevoeligheid en een high performance beeldverwerkings-engine worden gecombineerd voor het maken van hoogwaardige opnamen met weinig ruis. Het objectief, dat zich kenmerkt door 5× optische zoom en een brandpuntsafstand van circa 28 mm (equivalent in 35 mm-formaat) indien helemaal uitgezoomd, is geschikt voor een breed scala aan onderwerpen. De camera ondersteunt ook 4K voor films met viermaal de resolutie van Full HD.

Krijg tot tienmaal zoveel licht* met een ringlampfunctie voor macrofotografie of voor het opnemen van films op slecht verlichte locaties.

De helderheid van de zes LED’s rondom het objectief kan zo worden ingesteld dat het gehele onderwerp wordt verlicht, en sommige hiervan kunt u uitschakelen om diepte toe te voegen aan close-ups die u maakt in de macromodus.

Houd uw handschoenen aan: bediening gemakkelijker gemaakt

De opnamemodus kunt u nu selecteren met het moduswiel, terwijl de ruimtelijke layout van de knoppen aan de achterzijde van de camera en de verticaal georiënteerde zoomknop de camera gemakkelijker maken in het gebruik.

Chassis dat is bestand tegen alle weersomstandigheden

Deze robuuste camera kan in alle omstandigheden worden gebruikt, met functies zoals compromisloze waterdichtheid die goed is voor twee uur ononderbroken gebruik op een diepte van 20 meter, schokvastheid met bestendigheid tegen een val tot 2,1 meter, bestendigheid tegen bevriezing* die een goede werking garandeert tot temperaturen van −10 °C, en slagvastheid die krachten kan weerstaan tot 100 kgf (kilogramkracht).

*De accucapaciteit neemt af in relatie tot de omgevingstemperatuur, waardoor per enkele lading minder opnamen kunnen worden gemaakt.

•Waterproof: IPX8, JIS Class 8 • Stofbestendig: IP6X, JIS Class 6 • Schokbestendig: In staat om een val te weerstaan van 2,1 m op een op oppervlak van 5 cm dik, volgens militaire standaard 810F Methode 516.5–Schokvaltest aangepast aan in-house standaards van Ricoh • Slagvast: Getest volgens in-house standaards.

Specifieke onderwatermodus.

De witbalans is zo geoptimaliseerd dat blauwe tinten worden onderdrukt voor onderwaterfoto’s met natuurlijk ogende kleuren. De onderwatervideo-modus past dit effect ook toe terwijl 4K-video’s met hoge resolutie worden gefilmd.

Flits uit/Flits aan, twee opnamen maken met éénmaal ontspanknop indrukken

In deze modus maakt de camera twee opnamen door éénmaal de ontspanknop in te drukken, één met de flitser uit en de andere met de flitser aan. Omdat er bij de eerste opname geen flits is om de vis te laten schrikken, kunt u er zeker van zijn dat zowel de opname met de flits als de opname zonder de flits goed zullen zijn.

 

*Beschikbaar in de onderwatermodus.

Video Samples

Gemakkelijk te gebruiken met handschoenen aan;
bediening gemakkelijker gemaakt;

De WG-6, ontworpen voor gebruiksgemak in het veld, kenmerkt zich door een robuust chassis met een paneel van aluminium, eenvoudige modusselectie die alleen vereist dat u aan het moduswiel draait, en een gemakkelijk te bedienen, verticaal georiënteerde zoomknop. De ruimtelijke layout van de bedieningselementen aan de achterzijde van de camera maakt het mogelijk dat u deze kunt gebruiken zonder uw handschoenen uit te trekken. Bovendien kunt u eerder opgeslagen instellingen en dergelijke snel oproepen door met Video/ADJ.-knop de ADJ.-modus te selecteren.

Sneller en gemakkelijker in het gebruik.

De nieuwe ADJ.-knoop kunt u zo aan uw wensen aanpassen dat u instellingen snel kunt wijzigen en oproepen om sneller foto’s te kunnen maken. U kunt instellingen wijzigen en oproepen voor belichtingscorrectie, opnamegrootte, hoogte/breedteverhouding, ISO-gevoeligheid en witbalans. Opnamemodus, belichtingscorrectie en andere instellingen kunt u ook opslaan als “User Mode 1” (U1) of “User Mode 2” (U2) om deze snel en gemakkelijk op te kunnen roepen, eenvoudigweg door aan het moduswiel te draaien.

Outdoor View - instelling voor display in de buitenlucht

De helderheid van de LCD-monitor kunt u snel aanpassen aan veranderingen in de omgevingsverlichting om de zichtbaarheid te vergemakkelijken en beter opnamen te kunnen maken. De helderheid kan worden vergroot met twee stappen om donkere gebieden van het display bij zonlicht gemakkelijker te kunnen bekijken of met twee stappen verlagen om voor nachtfotografie schittering te verminderen.

            De monitor in zonnige omstandigheden

            
            Naar links: Outdoor View +2 Naar rechts: Normaal display
            *Opname is concept art.

 

High-performance GPS en een elektronisch kompas.

Gebruik GPS om de huidige locatie te registreren met de opnamegegevens wanneer u een foto maakt. Naast GPS ondersteunt de WG 6 ook GLONASS en het Japanse satellietsysteem Quasi-Zenith (QZSS, ook bekend als Michibiki). Daarnaast wordt een Satellite Based Augmentation System (SBAS) gebruikt om met meer nauwkeurigheid en minder fouten de positie betrouwbaarder te kunnen bepalen. De gegevens die worden geregistreerd met foto’s, kunnen worden gebruikt om de locatie hiervan op een kaart te bekijken of uw route op een computer weer te geven, zodat de ervaring na het maken van de foto’s naar een nóg hoger plan wordt getild. Op foto’s kunnen in de rechterbenedenhoek ook locatiegegevens, de koers die wordt geleverd door het elektronische kompas, of de tijd (UTC) worden gedrukt.

 

Verbetering van FlashAir-functionaliteit

Gebruik SD-geheugenkaarten van FlashAir* die geschikt zijn voor een draadloze verbinding om opnamen onmiddellijk te verzenden naar uw smartphone of andere apparaten ter plaatse. Draadloze LAN kunt u nu aan- en uitzetten vanaf de camera, waardoor de batterij minder snel leegraakt.

*SDHC/SDXC-geheugenkaarten uit de SD-UWA-serie FlashAir™ W04 van Toshiba (afzonderlijk verkrijgbaar bij andere leveranciers; raadpleeg de FlashAir-handleiding voor informatie over het gebruik van FlashAir-kaarten).

 

20 effective megapixels, low noise, and a wide dynamic range combine for sharp, highly-resolved pictures.

20 effectieve megapixels, weinig ruis en een breed dynamisch bereik worden gecombineerd om scherpe opnamen met hoge resolutie te maken. Met circa 20 effectieve megapixels kunt u opnamen bijsnijden zonder merkbare achteruitgang van de resolutie. De uitzonderlijke quantum-efficiëntie van de van achteren verlichte CMOS-beeldsensor en de high-performance beeldverwerkings-engine worden gecombineerd voor het maken van hoogwaardige opnamen met weinig ruis. De camera is ook uitgerust met een objectief met 5× optische zoom en een brandpuntsafstand van circa 28 mm (35 mm-equivalent) bij de breedste hoek, geschikt voor een grote variëteit aan onderwerpen.

Maak uiterst realistische 4K-video’s terwijl u de cameratrilling tot een minimum beperkt met de krachtige Shake Reduction-functie van de camera.

Maak in uiterst realistisch 4K (framegrootte 3840 x 2160 pixels) opnamen van scènes zoals u deze met het blote oog waarneemt. Daarnaast beschikt de camera, behalve over een Movie SR-modus voor normale Shake Reduction, nu ook over de nieuwe modus Movie SR+ voor opnamen in HD *1 en Full HD waarmee natuurlijke opnamen kunnen worden gemaakt met zo weinig trilling en verstoring dat het lijkt of er een gimbal-stabilisator is ingebouwd. *2,3

*1. Movie SR+ is alleen beschikbaar tijdens het maken van HD-opnamen met een beeldjesnelheid van 30 fps.
*2. Een “gimbal” is een roterende greep die wordt gebruikt om tijdens het opnemen van films de camera horizontaal te houden en trilling te verminderen.
*3. Video’s die worden gefilmd met de modus Movie SR+, hebben een beeldhoek die circa 40% smaller is dan video’s die worden gefilmd met de modus Movie SR.

 

Eenvoudig films bewerken in de camera

De filmbewerkingsfuncties kunnen in de camera worden gebruikt om uit geselecteerde beeldjes foto’s te extraheren of opnamen te splitsen in afzonderlijke clips. U kunt zelfs films bekijken op een televisie of andere display die via een HDMI-connector van type D op de camera aangesloten is.

Opnamestanden met volledige functionaliteit.
Een ringlamp met variabele helderheid, perfect voor het opnemen van films en macrofotografie.

Het objectief is omringd door zes afzonderlijk geregelde LED’s met variabele helderheid die u op diverse manieren kunt gebruiken, zoals verlichting van het gehele onderwerp, waarbij schaduwen worden geëlimineerd, of gericht om tijdens macrofotografie diepte toe te voegen door schaduwen te verdiepen. De ringlamp, tot tienmaal helderder dan de macrolamp van de RICOH WG-60, kunt u ook gebruiken om het onderwerp te verlichten wanneer de verlichting tekortschiet.

Zes LED's

Alleen twee LED's boven

Alleen drie LED's links

Mogelijk om LED’s te gebruiken als aanvullende verlichting voor het opnemen van films.

Een gemakkelijk te gebruiken digitale microscoop.

De digitale microscoop van de WG-6 maakt het gemakkelijk om indrukwekkende macrofoto’s te maken die details vastleggen die met het blote oog niet kunnen worden onderscheiden. De uit zes LED’s bestaande ringlamp voorkomt wazigheid door snellere sluitertijden toe te staan.

Opmerking: Opnamegrootte is vast ingesteld op 3M 4:3

Leg een full frame-gebied van 3,75 mm × 2,81 mm (maximale vergroting) vast

Selectie van achttien scènestanden.

Kies eenvoudigweg de juiste optie uit een selectie van achttien scènestanden en laat de camera diafragma, sluitertijd en andere instellingen kiezen die geschikt zijn voor het onderwerp.

 

Take advantage of Image Tone options first popularized on PENTAX SLR cameras.

Chooe from five Image Tone options, including vibrant for colors that are intense, bright, and vivis, and Slide Film for pictures with rich contrast resembling those produced by reversal film.

HDR

Handbediend nachtsnapshot

Nachtopname

Sport

Onderwater

Landschap

Bloemen

Portret

Digital SR

Intervalopname

Intervalvideo

Video met hoge snelheid

Strand & sneeuw

Kinderen

Huisdier

Onderwatervideo

Vuurwerk

DOF Composite

En een grote verscheidenheid aan andere handige functies.

Word creatief met digitale filters nadat u opnamen hebt gemaakt! Gebruik een selectie van twaalf digitale filters (zwart-wit/sepia, speelgoedcamera, retro, kleur, kleurextractie, kleurverbetering, sterk contrast, sterren, soft, fisheye, miniatuur en helderheid) om voor een maximale impact op bestaande foto’s kleuren in te stellen of speciale filters toe te passen.

      Retro

      Kleurextractie

      Sterk Contrast

Leg glimlachende gezichten automatisch vast met Smile Capture!

De camera detecteert portretonderwerpen en ontspant automatisch de sluiter wanneer wordt gedetecteerd dat het onderwerp glimlacht. De camera detecteert ook wanneer het onderwerp met de ogen knippert en toont het bericht “Gesloten ogen gedetecteerd” (knipperdetectie).

Comprimeer de tijd met intervalvideo!

Creëer films met een tijdsverloop op basis van foto’s die met een vooraf ingesteld interval zijn gemaakt. Kies uit een interval van 1, 5, 10, 30 of 60 minuten.

Opmerking: De camera slaat de individuele foto’s niet afzonderlijk op.

Zelfportrethulp

Wanneer de camera het gezicht van een portretonderwerp detecteert, gaan de macro-LED’s rondom het objectief branden om in het beeldje uw locatie weer te geven. De functie Smile Capture kan ook worden geactiveerd tijdens het maken van selfies.

Plaats informatie over auteursrecht rechtstreeks op uw foto’s.

U kunt nu met watermerken op uw foto’s rechtstreeks naamsvermeldingen drukken. Naamsvermeldingen kunnen 32 karakters lang zijn en bestaan uit letters, getallen en leestekens; u kunt ook de locatie hiervan kiezen, evenals de grootte en kleur van het lettertype.

Een camera die zich thuisvoelt op bouwlocaties.

De WG-6 beschikt over een robuust chassis, verbeterde slagvastheid en een gemakkelijk te gebruiken ontwerp waarmee u opnamen kunt maken zonder uw handschoenen uit te trekken. De krachtige ringverlichting kunt u gebruiken voor het maken foto’s van slecht verlichte werklocaties of voor close-ups die scheuren in beton, identificatiemarkeringen van wapening en andere kleine details laten zien.

Andere functies

Gezichtsherkenning AF & AE voor maximaal dertig onderwerpen/automatisch volgen AF/AF-hulplamp/continuopnamen/continu snel opnemen/M-continu/S-continu/auto bracket/opties voor dynamisch bereik/zelfontspanner/inktgomfilter/ondersteuning voor afstandsbediening (afstandsbediening separaat verkrijgbaar).

Gerelateerde items

Productspecificaties

Downloads

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:RICOH WG-6
Uw waardering