Compact Camera RICOH WG-80

Vanaf 329,99 €

Digitale compact camera voor onderwaterfotografie tot 14 meter, met een totaal vernieuwd exterieur design en meer bedieningsgemak.

- 16 Megapixel Backside Illuminated 1/2,3"" CMOS-sensor
- 28-140 mm zoomlens (KB-equivalent)
- Stevige en robuuste bodyconstructie (waterdicht tot 14 meter, gedurende maximaal twee uur, koudebestendig tot -10°C, schokbestendig tot 1,6 m en breukbestendig tot 100 kg)
- Macrofunctie met digitale microscoopfunctie vanaf 1 cm opnameafstand
- Zes LED-lampjes voor macro-opnamen en selfie-modus, met variabele lichtintensiteit.

With this product, you earn 1650 loyalty points.
Opslaan in verlanglijst
With this product, you earn 1650 loyalty points.

Compromisloze bescherming tegen water, schokken, stof en vorst.

Met functies als compromisloze waterdichtheid - goed voor twee uur continu gebruik op een diepte van 14 meter - vorstbestendigheid* die werking garandeert bij temperaturen van -10 °C, schokbestendigheid die bestand is tegen een val van 1,6 meter, en pletbestendigheid die bestand is tegen krachten van 100 kgf, kan deze robuuste camera onder alle omstandigheden worden gebruikt.

* De capaciteit van de batterij neemt af naarmate de omgevingstemperatuur daalt, waardoor het aantal foto's dat met één keer opladen kan worden gemaakt, afneemt.

Een robuuste body klaar voor het outdoor leven

De WG-80 is ontworpen voor elke denkbare buitenomgeving en maakt deze ervaring compleet met functies als de onderwatermodus voor onderwaterfotografie en een instelling voor buitenweergave die de helderheid van de monitor aanpast aan het omgevingslicht.

Haarscherpe beelden met hoge resolutie dankzij 5X optische zoom vanaf groothoek van 28mm*.

Geniet van de high-definition beeldkwaliteit die wordt geboden door een camera met ongeveer 16 effectieve megapixels, een lens met 5× optische zoom vanaf een groothoek van 28 mm *, en beeldverwerking met "ultra-hoge resolutie"-technologie.

* 35 mm formaat equivalent

Macroverlichting via de ring LED lampjes met een helderheid die in vijf niveaus kan worden ingesteld.

Met de WG-80 kunt u nu de helderheid van het ringlicht tijdens macro-opnamen wijzigen. Hierdoor kunt u een driedimensionaal effect creëren en het contrast met de achtergrond benadrukken, waardoor het scala aan opnamemogelijkheden wordt uitgebreid.

Klaar voor op de werkplek.

De WG-80 is uitgerust met een body dat bestand is tegen water, stof, kou en schokken, wat zo belangrijk is voor bouwplaatsen, en heeft ook zes LED-lampen rond de lens voor verlichting bij macrofotografie.

De weersbestendige avonturen camera

Een robuuste body waar je op kunt vertrouwen in de zwaarste omstandigheden. Uitzonderlijk waterdicht tot 14 meter (tot 2 uur) en schokbestendig tot 1,6 meter.

Met functies als compromisloze waterdichtheid - goed voor twee uur continu gebruik op een diepte van 14 meter - vorstbestendigheid* die werking garandeert bij temperaturen van -10 °C, schokbestendigheid die bestand is tegen een val van 1,6 meter, en pletbestendigheid die bestand is tegen krachten van 100 kgf, kan deze robuuste camera onder alle omstandigheden worden gebruikt. * De capaciteit van de batterij neemt af naarmate de omgevingstemperatuur daalt, waardoor het aantal foto's dat met één keer opladen kan worden gemaakt, afneemt.

Hoge resolutie- met alle must-have functies

Haarscherpe beelden met hoge resolutie dankzij 5X optische zoom vanaf groothoek van 28mm*.

Dankzij een krachtige beeldprocessor met een back-illuminated CMOS sensor met een hoge optische efficiëntie en 16 effectieve megapixels maakt de WG-80 foto's met weinig ruis en een groot dynamisch bereik, die er zelfs als afdruk prachtig uitzien.

* 35 mm formaat equivalent.

Macroverlichting via de LED lichten met een helderheid die in vijf niveaus kan worden ingesteld.

Met de WG-80 kunt u nu de ringverlichting met instelbare helderheid gebruiken. Door tijdens macro-opnamen de zes LED-lampjes met instelbare helderheid in te schakelen, kunt u een driedimensionaal effect creëren of het contrast met de achtergrond benadrukken, waardoor het scala aan opnamemogelijkheden wordt uitgebreid. De maximale helderheid is nu ongeveer twee keer zo helder als bij het vorige model.

 

LED-licht laag

 

LED-licht hoog

Verbreed uw creatieve horizon met Image Tone.

Pas foto's aan uw onderwerp of uw smaak aan met zes beeldtoonopties, waaronder de nieuwe functie Cross Process voor foto's met de unieke kleuring die wordt geassocieerd met filmontwikkelingstechnieken met kruisverwerking*, Vibrant voor rijke, heldere, levendige kleuren en Slide Film voor dynamische, contrastrijke beelden zoals die worden geproduceerd door omkeerfilm.

* Een methode voor het ontwikkelen van fotografische film waarbij ontwikkelaars die bedoeld zijn voor film van een verschillend type worden gebruikt om unieke kleuren te produceren.

Helder

Natuurlijk

Levendig

Dia Film

Monotoon

Kruisproces

Video's opnemen in Full HD HDMI  

De camera kan uiteraard Full HD-video (16:9) opnemen met 30 fps, maar biedt ook een High Speed Movie-modus voor het opnemen van slow-motion video en een Underwater Movie-modus die geschikt is voor het opnemen van video's onder water. De modi Movie en Underwater Movie bieden Movie SR (vibratiereductie), waarmee de effecten van cameratrillingen kunnen worden verminderd. Met de functies voor videobewerking in de camera kunt u video splitsen of filmstills maken van geselecteerde frames. Met de HDMI-aansluiting (type D) van de camera kunt u films weergeven op tv's en andere apparaten.

OUTDOOR display instelling

De helderheid van de LCD-monitor kan eenvoudig worden aangepast aan veranderingen in de omgevingslichtomstandigheden voor kijkgemak en een verbeterde opname-ervaring. De helderheid kan met maximaal twee stappen worden verhoogd om donkere delen van het scherm beter zichtbaar te maken in zonlicht, of met maximaal twee stappen worden verlaagd om schittering te verminderen voor nachtfotografie.


Modi voor verschillende scènes

Kies uit 25 opnamemodi.

De camera biedt instellingen die geschikt zijn voor elk onderwerp, waaronder een automatische beeldmodus die automatisch het type onderwerp herkent en de geschikte modus kiest, een landschapsmodus voor levendige opnamen van groene bomen of blauwe lucht, een Surf- en sneeuwmodus die geschikt is voor opnamen tegen de achtergrond van helder verlichte stranden of sneeuw uit de bergen, en een sportmodus voor opnamen van snel bewegende onderwerpen.

Onderwater functie.

De onderwatermodus van de WG-80, die speciaal is ontwikkeld voor onderwaterfotografie, vermindert de blauwe kleurzweem die zo vaak voorkomt in onderwateropnamen en past het contrast effectief aan om diffuus onderwaterlicht te compenseren.

Flits uit/Flits aan.

In deze stand maakt de camera twee foto's telkens wanneer de ontspanknop wordt ingedrukt, één met de flitser uit en de andere met de flitser aan, zodat u zich kunt concentreren op de compositie zonder te hoeven prutsen met de bediening.

* Beschikbaar in de onderwatermodus.

Maak verbazingwekkende macrofoto's met de verbeterde Digitale Microscoop-modus.

Met de verlichting van zes LED-lampen rond de lens ondersteunt de digitale microscoopmodus supermacrofotografie. Bij de standaard beeldgrootte van 2M biedt de WG-80 tot 6,6× zoom voor verbluffende resultaten die er bijna uitzien alsof ze met een microscoop zijn gemaakt. De WG-80 biedt nieuwe opties voor beeldformaten tot 12M* die de mogelijkheden van de digitale microscoopmodus nog verder uitbreiden met foto's die op groot formaat kunnen worden afgedrukt of die tijdens de nabewerking kunnen worden bijgesneden.

De LED-lampen branden automatisch, zelfs tijdens normale macrofotografie, zodat uw onderwerp altijd goed verlicht is. Een van de attracties van de WG-serie is dat u hiermee opnamen kunt maken van slechts 1 cm (0,03ft), zodat u veel dichter bij uw onderwerp kunt komen dan met een spiegelreflexcamera of smartphonecamera.

* De maximale zoom is 6,6× (gecombineerde optische en digitale zoom) bij het standaard beeldformaat van 2M, 1,8× (optische zoom) bij formaten van 4M, 5M, en 12M

Vol met welkome functies die het maken van foto's leuk maken!

Creatief zijn met digitale filters na het filmen!

Pas kleuren aan of gebruik speciale effecten om foto's te stylen voor een maximale impact.

Speelgoedcamera

Fish-eye

Kleur extraheren

Automatisch lachende gezichten vastleggen met Smile Capture!

De camera detecteert portretonderwerpen en ontspant de sluiter automatisch wanneer hij het onderwerp ziet glimlachen.
De camera detecteert ook wanneer het onderwerp knippert en geeft het bericht weer, "Gesloten ogen zijn gedetecteerd"

Zelf-portret Assistent  

Wanneer de camera het gezicht van een geportretteerd onderwerp detecteert, gaan de macro-LED's rond de lens branden om uw positie in het kader aan te geven. De functie Smile Capture kan ook worden geactiveerd tijdens selfies.

Verklein gezichten met de Kleine gezichten filter!

Retoucheer foto's na de opname om gezichten kleiner te maken ten opzichte van de rest. Gezichten kunnen met ongeveer 5, 7 of 10 procent worden verkleind.

* Het gewenste resultaat kan onder sommige omstandigheden niet worden bereikt.

Tijd comprimeren met Interval Video!

Maak time-lapse-video's van stilstaande beelden die automatisch met vooraf ingestelde intervallen worden gemaakt.
Kies intervalinstellingen van 1, 5, 10, 30 of 60 minuten.

* De camera slaat de afzonderlijke stilstaande beelden niet afzonderlijk op.

Andere kenmerken

  • Autofocus met gezichtsdetectie en automatische belichting voor maximaal 32 onderwerpen
  • Auto Tracking AF
  • AF-lampje
  • Pixel Track SR
  • Continu-opnamen
  • Burst-opnamen
  • Auto bracketing
  • D-Range (dynamisch bereik) opties
  • Ink Rubbing filter/Quick movie editing
  • Ondersteuning voor afstandsbediening (afstandsbediening afzonderlijk verkrijgbaar)

Productspecificaties

ITEM NUMMER
Artikelcode003122,003127
SENSOR TECHNOLOGY
Type
Image Sensor 1/2.3" CMOS
Image Tone Bright, Natural, Vibrant, Slide Film, Monochrome, Cross Processing
Effective Pixels

Approx. 16 megapixels

Still

16M, 12M(1:1), 12M(16:9), 7M, 5M(16:9), 5M, 4M(16:9), 3M, 2M(16:9), 1024, 640

Movie

1920, 1280

LENS
Mount

RICOH lens, 11 elements in 9 groups (5 aspherical elements)

Focal Length

5 - 25 mm

(in 35mm format equivalent) Approx. 28 - 140mm
Maximum Aperture F3.5(W) - F5.5(T)
AFSTAND METING/AUTOFOCUS
Type
Type 9-point AF, Spot AF, Auto tracking AF
Focus Range Standard: 0.5m -  infinity / 1.64ft. -  infinity (entire zoom range)
(From lens face) Macro:0.1 -  0.6m / 0.33 - 1.97ft. (entire zoom range)
  Infinity-landscape, Pan Focus, Manual Focus: available
MONITOR
ScreenType

2.7" Wide LCD, approx. 230K dots, AR Coating(Cover only)

Scene modes Auto Picture, Program, HDR, Handheld Night Snap, Movie, High Speed Movie, Digital Microscope, Landscape, Flower, Portrait, Underwater, Underwater Movie, Interval Shot, Interval Movie, Surf & Snow, Kids, Pet, Sport, Night Scene, Night Scene Portrait, Fireworks, Food, Digital SR, Report, Green
Face detection Face Detection AF&AE is available for all modes up to 32 faces. Smile Capture,  Self-portrait Assist, Self-portrait Assist + Smile Capture, Blink Detection
Pet detection Detect up to 1 pet's face(auto)
Playback

Slideshow, Image Rotation, Small Face Filter, Ink Rubbing Filter, Collage, Digital Filter(B&W / Sepia, Toy Camera, Retro, Color, Extract Color, Color Emphasis, High Contrast, Starburst, Soft, Fish-eye, Brightness, Miniature), HDR Filter, Original Frame, Movie Edit, Red-eye Edit, Resize, Cropping, Image Copy, Protect, Start-up Screen

SLUITER
Speed

1/4000 - 1/4sec.(Mechanical and electronic shutter), 4sec at most. (Night Scene mode setting)

FLASH
Modes

Flash-on and Flash-off modes. "Red-eye" compensation function employs a pre-discharge.
Ring Light Mode

Effective Range
Flash Range Wide:approx. 0.2 - 5.5m / 0.66 - 18 ft. (ISO Auto)
(Except  Ring Light Mode) Tele:approx. 0.2 - 3.5m / 0.66 - 11 ft. (ISO Auto)
BEELDOPSLAG
Storage Capacity

Built-in Memory (approx. 68MB), SD/SDHC/SDXC Memory Card

BIJZONDERHEDEN
Features
Interfaces USB2.0(Micro-B), HDMI output terminal(Type D)
Water proof / Dustproof Equivalent to JIS Class 8 waterproof and JIS Class 6 dustproof capabilities

Other detailed information

   
Date Imprint   *Date Imprint Available(Date, Time, Date & time) (except Green)
Image Tone   Bright, Natural, Vibrant, Slide Film, Monochrome, Cross Processing
World  time   Supported
Text Size   Standard, Large
Smallest Wide F4.2
aperture Tele F6.6
Maximum Magnification   Approx.  0.4 x
  Focus mode 1cm Macro
  Focal length Focal Length 9.26mm, Focusing distance 0.01m
Focus type (TTL or not)   TTL contrast detection auto focus system
AF assist lamp   available
Manual focus range   0.01m -  infinity (Depends on the zooming steps. 0.01m is only available in 2 - 4 zoom step.)
Face detection (how many)   32 faces
Total pixels   Approx. 16.76 megapixels
Number of individual recorded pixels Still 16M(4608 x 3456), 12M(1:1)(3456 x 3456), 12M(16:9)(4608 x 2592), 7M(3072 x 2304), 5M(16:9)(3072 x 1728), 5M(2592 x 1944), 4M(16:9)(2592 x 1464), 3M(2048 x 1536), 2M(16:9)(1920 x 1080), 1024(1024 x 768), 640(640 x 480)

* In Digital Microscope mode, Recorded Pixels are 12M(16:9)(4608 x 2592)、 5M(16:9)(3072 x 1728)、4M(16:9)(2592 x 1464)、2M(16:9)(1920 x 1080)
(When the Recorded Pixels other than 2M(16:9)(1920 x 1080) is selected, only the optical zoom is available)
* In continuous shooting mode(High), recorded pixels is fixed to 5M(1600x1200) or 4M(2592x1464) per frame.
* In Report mode, select from 3M (2048 x 1536), 2M (1600 x 1200) or 1280 (1280 x 960).
* In Original Frame mode, recorded pixels is fixed to either 5M(2592 x 1944) or 4M(2592 x 1464).
  Movie 1920(1920 x 1080): approx. 30fps, 1280(1280 x 720): approx. 60/30fps
Quality Level Still ★★★, ★★, ★
  Movie Fixed 
File format Still JPEG(conforms to Exif 2.3), conforms to DCF2.0, PRINT Image Matching III
  Movie MPEG-4 AVC/H.264
  Audio 【Movie/Underwater Movie】32KHz, 16bit, monaural
【High Speed Movie】8KHz, 16bit, monaural
The Auto ISO range   ISO ISO 125 - 200, ISO 125- 400, ISO 125- 800, ISO 125- 1600,
ISO 125- 3200, ISO 125- 6400
The Auto ISO range for digital SR   ISO 125 - 6400
Dynamic range   available (Shadow/ Highlight adjustment)
Display type TFT or not TFT color LCD
  coverage with coverage
  angle degree -
LCD frame rate   Approx. 30 fps
Auto picture Scene Modes   Landscape, Portrait, Night Scene, Night Scene Portrait, Standard, Flower, Sport, Candlelight, Blue Sky, Sunset, Text, Group Photo, Pet, Portrait x Blue Sky, Portrait x Sunset, Portrait x Backlight
Noise reduction   Automatically applied when the shutter speed is slower than 0.25 sec.
Playback functions   One Shot, Index (6  thumb nails, 12 thumb nails), Enlargement (up to 10X, scroll available), Movie Playback, Histogram, Folder display, Select&Delete, Calendar
  Digital filter B&W / Sepia, Toy Camera, Retro, Color, Extract Color, Color Emphasis,
High Contrast, Starburst, Soft, Fish-eye, Brightness, Miniature Filter
Movie edit functions   Save as still image , Divide Movies , Adding title picture
Self- timer count   10 sec, 2 sec, Remote Control(immediately, 3 sec)
Start-up Time   Approx. 1.5 sec.
Release Time Lug   Approx. 0.008 sec.
Continuous shooting   Approx. 1.08 frame/sec.
The max. # of frames at conti. Shooting   69
High speed continuous shooting   Approx. 10 fps, 5M(4:3): up to 30 frames, approx. 10 fps, 4M(16:9): up to 30 frames
Audio sampling rate   32kHz, 16bit
Battery life Movie Approx. 90 min. **
Verified memory card   Sandisk, Panasonic, Toshiba
Languages English, French, Germany, Spanish, Portuguese, Italy, Dutch, Japanese, Danish, Swedish, Finnish, Polish, Czech, Hungarian, Turkey, Greek, Russian, Thai, Korean, Simplified Chinese, Traditional Chinese
Accessories   Rechargeable lithium-ion battery D-LI92, Power Adapter,  USB cable, Strap, Macro Stand
Color model Black
Orange
Battery charge time   Approx. 120 min.
Others   * Intelligent zoom not applicable under Report Mode
* Waterproof (Up to 14m (45ft.) for 2hours)
* Shock proof (Up to 1.6m (5.2ft.))
* Operating Temperature -10℃ to 40℃
* Macro Light (ON/OFF, Brigtness)
* Changing Folder name function supported
* HDMI Type D (Micro) port
* Remote control compatible
*Outdoor View Setting
ENERGIE
Source

Rechargeable D-LI92 lithium-ion battery

Battery life Still*: approx. 300 shots (Rechargeable Lithium-ion battery)
  Playback**: approx. 260 min.  (Rechargeable Lithium-ion battery)
VIDEOFUNCTIE
Recording
Motion Blur Reduction Still Pixel Track SR
Hi-sensitivity anti-shake mode (Digital SR)
  Movie Movie shake reduction mode (Movie SR)
Zoom Optical Zoom 5X
  Digital Zoom approx. 7.2X 
  Intelligent Zoom approx. 7.5X at 7M,  approx. 36X at 640 (including optical zoom)

* Recording capacity shows approximate number of shots recorded during CIPA-compliant testing. Actual performance may vary depending on operating conditions.
** According to the result of RICOH IMAGING in-house testing.

Downloads

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Compact Camera RICOH WG-80
Uw waardering