PF-80EDA

1.199,00 €

Een hoogwaardige telescoop met een grote lens van 80 mm en schuine inkijk voor kwalitatief beeld

Met de PENTAX PF-80EDA-telescoop kun je de natuur in maximale resolutie ervaren - zonder vervormingen of chromatische aberratie. De ED-lens met een diameter van 80 mm, het lanthaanglas, de BaK4-prisma's en de meerlaagse SMC-coating op de lenzen garandeert absoluut helder beeld. Al deze hoogwaardige componenten bij elkaar leveren een telescoop van wereldklasse op. Bevestig een hoogwaardige digitale spiegelreflexcamera met adapter en je bent klaar voor een fotosafari!

Opslaan in verlanglijst

Een hoogwaardige telescoop met een grote lens van 80 mm en schuine inkijk voor kwalitatief beeld

Met de PENTAX PF-80EDA-telescoop kun je de natuur in maximale resolutie ervaren - zonder vervormingen of chromatische aberratie. De ED-lens met een diameter van 80 mm, het lanthaanglas, de BaK4-prisma's en de meerlaagse SMC-coating op de lenzen garandeert absoluut helder beeld. Al deze hoogwaardige componenten bij elkaar leveren een telescoop van wereldklasse op. Bevestig een hoogwaardige digitale spiegelreflexcamera met adapter en je bent klaar voor een fotosafari!


 

Grote lens van 80 mm voor een helder beeldveld

De lens van de PF-80EDA heeft een groot effectief diafragma van 80 mm, waardoor hij een helder beeldveld produceert waarin je gemakkelijk onderwerpen waarneemt. Bovendien kun je heel nauwkeurig scherpstellen.


 

ED-elementen met hoge resolutie voor heldere beelden

De lens bevat ED-glaselementen (extra lage spreiding) voor scherpe beelden in hoge resolutie met minimale chromatische aberratie.


 

Comfortabel gebruik dankzij schuine inkijk

De lens van de PF-80EDA loopt 45 graden omhoog richting het oculair, zodat je een comfortabele positie kunt innemen en geen ongemakken ervaart wanneer het onderwerp boven in een boom of op een steile heuvel zit.


 

Lichte body van aluminiumlegering: draagbaar en schokbestendig

De PF-80EDA is gemaakt van een sterke magnesiumlegering, waardoor hij lichter is. Bovendien blijven interne mechanismen beschermd. De rubberen behuizing verbetert de schokbestendigheid en duurzaamheid nog eens extra.


 

Weerbestendige constructie voor gebruik in alle weersomstandigheden

De oculairaansluiting van de PF-80EDA bevat een stofdicht glaselement, waardoor een waterdichte constructie overeenkomstig JIS-klasse 6 wordt gegarandeerd. Je kunt de telescoop dan ook zonder problemen in de regen gebruiken.


 

Beslaan onmogelijk dankzij stikstofvulling

De body van de PF-80EDA is gevuld met stikstof, waardoor de binnenkant niet kan beslaan wanneer de temperatuur plotseling wijzigt. Zo beschik je in alle omstandigheden over helder zicht.


 

Keuze genoeg: oculairs voor elke toepassing

PENTAX biedt vier groothoekoculairs uit de XW-serie, drie kostenefficiënte oculairs uit de XF-serie en een veelzijdig zoomoculair. Je kunt al deze oculairs gebruiken op de PF-80EDA. Zo kies je gemakkelijk de juiste oplossing voor jouw toepassing. Alle oculairs hebben een lange oogafstand, zodat ook brildragers verzekerd zijn van optimaal comfort.


 

Andere kenmerken

• Zichtlijn aan de bovenkant van de lens voor gemakkelijk richten op het onderwerp
• Ingebouwde lenskap om overmatig licht te weren en het lensoppervlak te beschermen
• Statiefaansluiting met 'klik stop'-draaimechanisme, zodat je gemakkelijk de lens kunt draaien om het oculair onder de meest comfortabele hoek te plaatsen zonder de richting van de lens te wijzigen
• Optionele camera-adapter (PF-CA35) waarmee je de PF-80EDA ombouwt tot een supertelelens van 1530 mm voor digitale spiegelreflexcamera's of een supertelelens van 1000 mm voor 35 mm-spiegelreflexcamera's
• Verkrijgbaar met schuine inkijk van 45° (EDA) en rechte inkijk (ED).
 

Productspecificaties

ITEM NUMMER
Artikelcode70950
TECHNICAL SPECIFICATIONS
Objective Lens Diameter80mm
AccessoriesCarry case
TypePorro prism 45° angle type
Lens construction80mm ED-glass with three lens elements in three groups
Focussing rangeapprox. 5.8m to infinity
Dimensions in mm (WxHxD)120 x 98 x 395
Alle weerstypen1m depth (JIS Class 6) – Nitrogen purged

Downloads

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:PF-80EDA
Uw waardering