PF-65EDII

649,00 €

Wanneer je buiten de begaanbare wegen loopt, kun je vaak niet al te veel apparatuur meenemen. De enige compromis die je niet wilt sluiten betreft de prestaties van je kijker. De PF-65-serie is dan het perfecte antwoord. Bij het ontwerpen van deze telescopen hadden de eisen ten aanzien van het gewicht en de compacte afmetingen de hoogste prioriteit. Toch kun je het beste van het beste verwachten, zoals een lens met ED-objectieven, SMC-lenscoatings en een body van aluminiumlegering.

De PENTAX PF-65EDII-telescoop met rechte inkijk is ontworpen voor uiterst nauwkeurige beelden in buitenomgevingen. De verbeterde kwaliteit van de optische elementen biedt bovendien echtere kleuren. Dankzij de optische elementen met porro-prisma en het 65 mm-objectief met ED-elementen biedt deze telescoop scherpe en contrastrijke beelden. Guur weer is geen enkel probleem: de PF-65EDII is waterbestendig en gevuld met stikstof (JIS-klasse 6).

Opslaan in verlanglijst

Een compacte, hoogwaardige telescoop met een ED-lens van 65 mm en rechte inkijk. Gemakkelijk mee te nemen en eenvoudig scherp te stellen.

Wanneer je buiten de begaanbare wegen loopt, kun je vaak niet al te veel apparatuur meenemen. Het enige compromis dat je niet wilt sluiten betreft de prestaties van je kijker. De PF-65-serie is dan het perfecte antwoord. Bij het ontwerpen van deze telescopen hadden de eisen ten aanzien van het gewicht en de compacte afmetingen de hoogste prioriteit. Toch kun je het beste van het beste verwachten, zoals een lens met ED-objectieven, SMC-lenscoatings en een body van aluminiumlegering.

De PENTAX PF-65EDII-telescoop met rechte inkijk is ontworpen voor uiterst nauwkeurige beelden in buitenomgevingen. De verbeterde kwaliteit van de optische elementen biedt bovendien echtere kleuren. Dankzij de optische elementen met porro-prisma en het 65 mm-objectief met ED-elementen biedt deze telescoop scherpe en contrastrijke beelden. Guur weer is geen enkel probleem: de PF-65EDII is waterbestendig en gevuld met stikstof (JIS-klasse 6).


 

Uitstekende optische prestaties

Om de optische prestaties van de PF-65EDII verder te optimaliseren, nam PENTAX de optische ontwerpen in oudere telescoopmodellen grondig onder de loep. Vervolgens werd tijdens het ontwikkelingsproces elk optische element verbeterd. Er werden onder meer optische ED-elementen (extra lage spreiding) met hoge resolutie aan het objectief toegevoegd. Daardoor biedt de PF-65EDII een helder en duidelijk beeldveld bij alle soorten observaties en kun je rekenen op uitstekende beeldkwaliteit met een hoge vergrotingsfactor wanneer je een digitale camera aansluit.


 

Compact en draagbaar ontwerp met 65 mm-lens

De PF-65EDII is voorzien van een compacte, lichte body met een 65-lens om uitstekende draagbaarheid en wendbaarheid in het veld te bieden.


 

Gemakkelijk scherpstellen op je onderwerp dankzij de rechte inkijk

De rechte inkijk van de PF-65EDII stelt je in staat om je onderwerp snel en nauwkeurig in beeld te brengen, zelfs als het een bewegend voertuig is.


 

ED-elements met hoge resolutie voor heldere beelden

De lens van de PF-65EDII bevat ED-glaselementen (extra lage spreiding) voor scherpe beelden in hoge resolutie met minimale chromatische aberratie.


 

Oculairs uit de smc PENTAX XF-serie, exclusief ontworpen voor 65 mm-telescopen

De PF-65EDII is geschikt voor alle drie de oculairs uit de smc PENTAX XF-serie: twee unifocale modellen met een lange oogafstand en een zoommodel (allemaal los verkrigjbaar). Wanneer je de oogschelp met schroefaansluiting verwijdert, kun je een oculair op een van de twee oculairaansluitingen van de PF-65EDII bevestigen (een voor unifocale modellen met een diameter van 30,5 mm en schroefdraad van 0,5 mm en een voor het zoommodel met een diameter van 43 mm en schroefdraad van 0,75 mm). Naast de oculairs uit de XF-serie kan de PF-65EDII ook worden gebruikt in combinatie met een van de vijf hoogwaardige oculairs uit de XW-serie (vier unifocale modellen en een zoommodel) die zijn ontworpen voor astronomische waarnemingen. Zo profiteer je van meer keuzemogelijkheden en kun je een oculair kiezen dat het beste past bij specifieke gebruikseisen.


 

Andere gebruiksvriendelijke eigenschappen

• Waterbestendige constructie (JIS-klasse 6)* met stofdicht glaselement in de oculairaansluiting voor gebruik in alle weersomstandigheden
• Body met stikstof om beslaan als gevolg van plotselinge temperatuurschommelingen te voorkomen
• Gemakkelijk bruikbare scherpstelring aan de bovenkant van de lens om scherpstellen met een van beide handen te bevorderen
• Hulsvormige oculairaansluiting voor eenvoudige bevestiging en verwijdering van oculairs
• Uitschuifbare lenskap om het oog te beschermen tegen overmatig licht en om het lensoppervlak vrij te houden van stof en regen
• Zichtlijn op de lenskap voor gemakkelijk richten op het onderwerp
• Optionele camera-adapter (PF-CA35) waarmee je de PF-65EDII ombouwt tot een supertelelens van 1190 mm voor digitale spiegelreflexcamera's of een supertelelens van 870 mm voor 35 mm-spiegelreflexcamera's
• Draagtas die aan de PF-65EDII kan worden bevestigd tijdens observaties
• Verkrijgbaar met schuine inkijk van 45° (EDAII) en rechte inkijk (EDII)

* De PF-65EDII is niet ontworpen voor onderwatergebruik en dient niet te worden ondergedompeld in water.


 

Productspecificaties

ITEM NUMMER
Artikelcode70966
TECHNICAL SPECIFICATIONS
Objective Lens Diameter65 mm ED objective lens with five lens elements in three groups
Field of View at 1000m390 mm
AccessoriesLens cap, carrying case
TypePorro prism straight type
Focussing rangeapprox. 5 m to infinity
Dimensions in mm (WxHxD)270x115x85
Alle weerstypenup to 1 m depth of water (JIS Class 4) – nitrogen purged
ColourBlack

Downloads

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:PF-65EDII
Uw waardering